اقدام براساس گزارش‌های مردمی، سیاست جدید دیوان محاسبات

مدیر کل دیوان محاسبات استان اصفهان گفت: ما بین نظارت و محکومیت تفاوت قائل هستیم، دیوان محاسبات به دنبال محکومیت نیست بلکه در پی پیشگیری است، ما اعتقاد داریم محکومیت مرحله آخر نظارت است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سید مجتبی ارشاد ظهر امروز_ جمعه بیست‌ویکم مردادماه _در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه اصفهان اظهار کرد: نظارت مالی در نظام جمهوری اسلامی از مهم‌ترین ارکان است.

وی با بیان اینکه بحث نظارت مالی در این برهه زمان اهمیت بسزایی دارد، گفت: بر این اساس به صراحت در قانون بر نظارت دیوان محاسبات به عنوان نظارت مالی بر قوه مقننه تاکید شده است.

مدیر کل دیوان محاسبات استان اصفهان افزود: بر اساس قانون دیوان محاسبات، موضوع پاسداری از بیت‌المال به عنوان وظیفه مطرح است، بر این اساس محدوده بیت‌المال و نحوه پاسداری از آن دو کلیدواژه‌های اساسی در موضوع نظارت دیوان محاسبات است‌.

وی گفت: در حوزه نظارت برای دیوان محاسبات نمی‌توان محدوده‌ای را قائل شد و به تعبیری ما قابل محدودیت نیستیم چون گستره بیت‌المال مسلمین محدود نیست.

ارشاد با تشریح این مطلب که کنترل دخل و خرج کشور به نوعی شرح وظیفه دیوان محاسبات است، با اشاره به فرمایشات رهبری در دیدار کارکنان و مسئولان دیوان محاسبات با ایشان، گفت: بر اساس دیدگاه رهبری، دیوان محاسبات به عنوان مهم‌ترین ابزار نظارتی کشور مطرح بوده و البته در این میان اعتماد مردم و اعتماد سازی بسیار حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه دشمنان در طول چهار دهه گذشته کمر به نابودی ریشه انقلاب اسلامی به انحا مختلف بسته‌اند، متذکر شد: کنترل اذهان و مسموم کردن افکار مردم جامعه، آخرین حربه دشمنان بیگانه است که گسترش این شایعه که هیچ نظارتی بر دخل و خرج کشور نیست و نظارتی در کشور وجود ندارد، از آن جمله است.

مدیر کل دیوان محاسبات استان اصفهان با تاکید بر اینکه سازمان‌های نظارتی قوی در جامعه وجود دارد و دیوان محاسبات یکی از آن موارد است‌، گفت: دیوان محاسبات حوزه نظارتی خود را از چند طریق چون تفریغ بودجه انجام می‌دهد.

وی ادامه داد: دیوان محاسبات کشور سالانه با بررسی حساب‌ها و اسناد مربوط به دستگاه‌های دولتی گزارش تفریغ بودجه را تهیه می‌کند که در آن نحوه و میزان هزینهٔ سازمان‌ها، پروژه‌ها و پیشرفت آنها بر اساس لایحه بودجه مشخص است.

بخشی از عملکرد دیوان محاسبات مدیون گزارش‌های مردمی است

ارشاد یادآور شد: نظارت مستمر بر دستگاه‌ها از سوی دیوان محاسبات در طول سال انجام می‌شود، حوزه‌های حسابرسی از دیگر عرصه‌های وظایفی دیوان محاسبات است.

وی تاکید کرد: یکی از نقاط ضعف دیوان محاسبات تا پیش از این بود که با آحاد جامعه و رسانه‌ها ارتباط نداشت و عمده گزارش‌های دیوان محاسبات بر اساس اسناد شرکت‌ها بود، ولی اخیراً بر اساس اقدام و ابتکاری جدید، سامانه‌های مردم پایه چون شماره (۱۹۸) راه اندازی کرده است که بخشی از عملکرد دیوان محاسبات بر اساس گزارشات مردم از تخلفات صورت می‌گیرد.

مدیر کل دیوان محاسبات استان اصفهان تصریح کرد: مردم امروز بسیار از عملکرد شرکت‌ها چون خصولتی‌ها گلایه‌مند هستند، البته اغلب این شرکت‌های خواستار ورود دیوان محاسبات به گزارشات و اسناد مالی خود نیستند، اما ما برنامه‌ریزی خاصی برای ورود جدی کرده‌ایم، اما حمایت و پشتیبانی مردم در این عرصه مهم است.

ارشاد خاطرنشان کرد: خواسته‌ای که رهبر معظم انقلاب از مردم دارند، تدوام مطالبه‌گری است، بنابراین ما هم در این راستا از آحاد جامعه بحث مطالبه‌گری از دیوان محاسبات را خواستاریم تا اعتماد سازی در جامعه ایجاد شود.

وی گفت: در سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۷۲ دستگاه دولتی توسط دیوان محاسبات بررسی شده و گزارش‌های آن در سایت وجود دارد، ما بخشی از عملکرد خود را مدیون گزارش‌های مردمی هستیم.

مدیر کل دیوان محاسبات استان اصفهان اظهار کرد: ما بین نظارت و محکومیت تفاوت قائل هستیم، دیوان محاسبات به دنبال محکومیت نیست بلکه در پی پیشگیری است، ما اعتقاد داریم محکومیت مرحله آخر نظارت است.

وی در پایان اشاره‌ای به بیانیه افراد معلوم‌الحال و فتنه‌گر کرد که دچار مرگ سیاسی شده‌اند، گفت: ما این کج‌اندیشی‌ها را به شدت محکوم می‌کنیم و از دستگاه‌های قضائی تقاضای برخورد قانونی با هنجارشکنان فتنه ۸۸ را داریم.

کد خبر 595718

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.