به گزارش ایمنا و به نقل از سایت اطلاعرسانی سازمان ملل، سازمان جهانی بهداشت روز گذشته (سهشنبه) با انتشار گزارشی درمورد بهینهسازی سلامت مغز در تمام طول عمر اعلام کرد که یک نفر از هر سه نفر در مقطعی از زندگی به نوعی از اختلال عصبی دچار میشود که علت اصلی ناتوانی و دومین علت مرگ به حساب میآید.
سالانه تقریباً ۹ میلیون نفر بر اثر ابتلاء به اختلالات عصبی از جمله سکته مغزی، میگرن، زوال عقل و مننژیت جان خود را از دست میدهند.
در گزارش سازمان جهانی بهداشت آمده است: سلامت مغز یک مفهوم در حال تکامل است که نه تنها در حیطه سلامت و بهداشت بلکه به طور کلی در جامعه مورد بحث قرار میگیرد.
دکتر «رن مینگهویی» از سازمان جهانی بهداشت گفت: مغز تا حد زیادی پیچیدهترین عضو بدن انسان است که به ما امکان میدهد احساس، فکر، حرکت و تعامل با دنیای اطراف خود داشته باشیم. مغز همچنین به تنظیم و تأثیرگذاری روی بسیاری از عملکردهای اصلی بدن ازجمله عملکردهای قلبی-عروقی، تنفسی، غدد درونریز و سیستم ایمنی کمک میکند.
وی افزود: از همان ابتدای بارداری عوامل متعددی میتواند بر سلامت مغز تأثیر بگذارند، این عوامل میتواند خطرات بزرگی برای مغز ایجاد کند که منجربه بار بیماریهای جهانی و ناتوانی شود. به طور مثال، سازمان جهانی بهداشت گزارش داده که ۴۳ درصد از کودکان زیر پنج سال در کشورهای با درآمد کم و متوسط _نزدیک به ۲۵۰ میلیون پسر و دختر- به دلیل فقر شدید و توقف رشد، پتانسیل رشد خود را از دست میدهند که منجربه خسارات مالی میشود.
سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد: پرداختن به این عوامل تعیینکننده، فواید متعددی به همراه خواهد داشت که کاهش میزان بسیاری از بیماریهای مزمن مانند مشکلات عصبی، روانی و مصرف مواد ازجمله آنهاست. همچنین منجربه بهبود کیفیت زندگی و مزایای اجتماعی و اقتصادی متعدد میشود که به رفاه بیشتر و به پیشرفت جامعه کمک میکند.
نظر شما