پشت پرده سفر پلوسی به تایوان چیست؟

یک کارشناس مسائل بین‌الملل، سفر فرستاده آمریکا به تایوان را نوعی نمایش قدرت دانست و گفت: این سفر در ادامه سناریوهای آمریکا برای استقلال تایوان انجام می‌شود.

علی امیدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص تنش‌های سفر پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان اظهار کرد: سفر فرستاده آمریکا به تایوان یک نمایش قدرت است که این کشور قصد دارد با الحاق تایوان به چین مخالفت و ثابت کند که در این زمینه هیچ انعطافی نشان نمی‌دهد.

وی مهم‌ترین ابزار آمریکا برای مخالفت با الحاق تایوان را امکان چانه‌زنی دانست و افزود: با اینکه دست آمریکا در زمینه اقتصادی در حال خالی شدن است، اما این کشور در زمینه صنعت هایتک و هژمونی دلار همچنان دست پری دارد، البته در مجموع روندهای اقتصاد جهانی نشان می‌دهد که قدرت اقتصادی آمریکا نیز در برابر چین در حال تضعیف است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان را نوعی نمایش قدرت دانست و گفت: این سفر در ادامه سناریوهای آمریکا برای استقلال تایوان انجام می‌شود، چند ماه پیش نیز وزیر امور خارجه آمریکا به تایوان سفر کرده بود و قصد مقامات آمریکایی از این سفرها نشان دادن اهمیت تایوان برای آنها و مهار چین به هر قیمتی است.

وی درباره احتمال درگیری نظامی بین آمریکا و چین خاطرنشان کرد: احتمال درگیری نظامی وجود ندارد زیرا این دو بازیگر عاقلانه رفتار می‌کنند و هر دو می‌دانند که ایجاد درگیری نظامی به نفع هیچ‌کدام از دو طرف نیست، مناقشه نظامی دو کشور در تایوان مانند قدم زدن در پارک نیست که نیروهای نظامی چینی بتوانند به راحتی تایوان را اشغال کنند.

امیدی با اشاره به هزینه‌های سنگین درگیری اشغال تایوان برای چین، گفت: حمله نظامی چین به تایوان برای اقتصاد و وجهه این کشور هزینه‌های سنگینی به دنبال دارد همچنین وضعیت جغرافیایی تایوان با اوکراین متفاوت است، اوکراین در همسایگی روسیه قرار داشت و اکثر ساکنان آن روس‌تبار بودند، در حالی که تایوان چنین وضعیتی را ندارد.

وی ساکنان تایوان را چینی‌تبار دانست و ادامه داد: درست است که تایوانی‌ها چینی هستند اما حاکمان این کشور به همبستگی با آمریکا گرایش دارند به همین دلیل تایوان و چین هر از گاهی برای یکدیگر قدرت‌نمایی می‌کنند که موقعیت کنونی خود را به سادگی از دست ندهند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با تاکید بر اینکه دو طرف از هزینه‌های مناقشه نظامی آگاهی دارند، گفت: چین و آمریکا سعی می‌کنند که حتی‌المقدور از درگیری نظامی مستقیم دوری کنند، در عین حال ابزارهای چانه‌زنی را به رخ هم می‌کشند، به عنوان مثال آمریکایی‌ها اعلام کردند که تایوان مانند هنگ‌کنگ نیست که آن را به راحتی واگذار کنند و همیشه این اهرم فشار را بالای سر چینی‌ها حفظ خواهند کرد.

وی درخصوص منافع تایوان برای چین و آمریکا نیز اظهار کرد: حضور در تایوان برای دو طرف از اهمیت خاصی برخوردار است؛ تایوان همیشه بخشی از تاریخ چین بوده است اما در سال ۱۹۴۸ با فشار غرب از چین جدا شد و چینی‌ها قصد دارند تایوان را به عنوان بخشی که به زور از کشور آنها جدا شده است، به خاک خود برگردانند و برای کشور آمریکا نیز تایوان از نظر ملاحظات سیاسی و پرستیژی از اهمیت برخوردار است.

کد خبر 592552

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.