به گزارش خبرنگار ایمنا، سیدعلی مرتضینژاد در نشست مشترک شهردار سمنان و سفیر ژاپن که در محل شهرداری سمنان با حضور اعضای شورای اسلامی شهر و برخی از مدیران شهری برگزار شد، با بیان ویژگیهای شهری سمنان اظهار کرد: سمنان شهر باغراهها و خانههای قدیمی با جاده سنگفرش و مسیر تاریخی ابریشم است که از گذشتگان به یادگار مانده است و میتوان پیوند کویر و کوهستان را در این شهر نظاره کرد.
وی با اشاره به بازآفرینی باغراه و ۱۸ بنای تاریخی، افزود: تهیه سند چشمانداز و برنامه راهبردی توسعه بافتهای ارزشمند تاریخی و تبیین شرایط، محدوده، نوع و سقف تسهیلات و تعریف وظایف شهرداری و شهروندان، تحت طرح سراسری بازآفرینی بافتهای فرسوده کشور، آغاز کار ما در این حوزه بوده است.
شهردار سمنان خاطرنشان کرد: با بهسازی و حضور گردشگران در محلهها و محورهای هدف بازآفرینی و اقامت در بناهای تاریخی، شاهد رونق اقتصادی، توجه شهروندان مالکان اماکن رها شده و علاقهمندی شهروندان برای تملک و بازسازی بافتهای قدیمی هستیم.
مرتضینژاد با بیان اینکه مبنای توسعه سیاستهای پیاده محورسازی و بازآفرینی محلههای تاریخی شهر است، تصریح کرد: با اعمال تخفیف و ارائه تسهیلات در صدور مجوزهای بازسازی و پایان کار از سوی شهرداری، شاهد مشارکت بیشتر شهروندان و بهبود شاخصهای زیستپذیری ازجمله افزایش امنیت محلهای، تقویت حس تعلق محلهای، جذابیت و ایمنسازی بافت خواهیم بود.
وی ضمن درخواست برای انتقال تجارب موفق شهرهای ژاپنی در حوزههای مختلف شهری ازجمله حملونقل، مدیریت پسماند، اقتصاد شهری و گردشگری، تصریح کرد: منتظر حضور سرمایهگذاران ژاپنی در سمنان هستیم.
در ادامه این نشست کازوتوشی آیکاوا، سفیر ژاپن در ایران ضمن تشکر از ابراز همدردی شهردار سمنان با ترور نخستوزیر اسبق این کشور، گفت: دولت ژاپن همکاری بسیار خوبی با دولت جمهوری اسلامی ایران داشته است و مشارکت در مدیریت کرونا و اهدای دستگاه ماموگرافی به یک مؤسسه درمانی در سمنان را نمونهای از آن برشمرد.
وی افزود: استان سمنان در زمینه صنعت و گردشگری ظرفیتهای زیادی دارد و شرایط برای همکاری میان دو دولت ایران و ژاپن و شهرداریها فراهم است.
به گزارش ایمنا، در پایان این نشست، شهردار سمنان برای مشارکت با شرکتهای ژاپنی در اجرای پروژههای سرمایهگذاری اعلام آمادگی کرد و از ایجاد اکو موزه آب سمنان و انعقاد قرارداد خواهرخواندگی میان سمنان و شهری از ژاپن خبر داد.
نظر شما