دستمزد زندانی شاغل باید متناسب و درجهت حمایت از او و خانواده‌اش باشد

رئیس سازمان زندان‌ها گفت: مددجوی صاحب شغل و حرفه، پس از آزادی، به‌طور قطع کمترین نرخ بازگشت به زندان را خواهد داشت.

به گزارش ایمنا و به نقل از میزان، مراسم تکریم و معارفه مدیرکل «دفتر برنامه‌ریزی اشتغال و حرفه‌آموزی» سازمان زندان‌ها، با انتصاب پژمان پروین و تکریم خدمات حمیدرضا سلیمانی برگزار شد.

در این مراسم پس از ارائه گزارشی از اقدامات جاری در حوزه اشتغال و حرفه‌آموزی زندان‌ها، غلامعلی محمدی، رئیس سازمان زندان‌ها اظهار کرد: ما نسبت به حوزه اشتغال بسیار حساس هستیم و این جز برنامه‌های اولویت‌دار ما در سال جاری است. در آئین‌نامه سازمان زندان‌ها به تدارک اشتغال برای زندانیان داوطلب کار با بهره‌مندی از امکانات سازمانی، بخش خصوصی و تعاونی‌ها درجهت خودکفایی سازمان تأکید شده و باید این بخش اجرایی شود.

برای توسعه اشتغال زندانیان، ایجاد انگیزه و رغبت کنید

وی افزود: ما در قانونمان که متناسب با آموزه‌های دینی است، نمی‌توانیم کار را اجباری بدانیم، قانون هم‌روی کلمه کار داوطلبانه اشاره دارد ولی می‌توانیم برای مددجویان ایجاد انگیزه کنیم تا به سمت اشتغال بروند به نحوی‌که ارائه برخی امتیازات و ارفاق‌های قانونی به مددجویان را منوط به حضور آنان در برنامه‌های اشتغال و حرفه‌آموزی کنیم.

رئیس سازمان زندان‌ها تصریح کرد: نباید اعطا امتیاز در کسب ارفاقات قانونی مثل مرخصی را لوث کنیم. حتی تمایل زندانی به اشتغال می‌تواند راهی برای کسب امتیاز باشد. بنابراین اگر آئین‌نامه به درستی عملی شود، قطعاً صاحب سازمان مترقی خواهیم بود. ملاک ما در حوزه اشتغال‌زایی نیز آئین‌نامه است.

اشتغال و حرفه‌آموزی نقشی ویژه در تحول و تعالی سازمان زندان‌ها دارد

وی با تاکید بر مأموریت‌های سازمان در حیطه اشتغال مبتنی بر سند تحول قضائی گفت: بازنگری در نظام حرفه‌آموزی و اشتغال با محوریت کسب‌وکار خانگی و قابلیت‌های فردی، ارتباط حداکثری حرفه‌ها با بازار کار بیرون از زندان، توسعه اشتغال با خدمات عادلانه و انگیزه‌بخش برای زندانیان و نیز ترغیب مشارکت فعال همکاران در اشتغال زندانیان از مواردی است که قانون روی آن متمرکز است.

محمدی به دیگر مأموریت‌ها در سند تحول قضائی اشاره کرد و با الزام بر توسعه اشتغال زندانیان با فراهم‌سازی همکاری نهادهای مردمی، خصوصی و کارآفرینان اجتماعی اضافه کرد: تحقق این وظایف، متوجه دفتر برنامه‌ریزی اشتغال و حرفه‌آموزی است که نقشی ویژه در تحول و تعالی سازمان زندان‌ها دارد به ویژه اینکه براساس فرمان هشتگانه مقام معظم رهبری، ما وظیفه مضاعفی بر دوشمان می‌بینیم.

مهمترین بستر برای تحقق اصلاح و تربیت مددجویان، اشتغال است

وی با یادآوری اصلاح و تربیت مددجویان به عنوان هدف راهبردی سازمان زندان‌ها، اظهار کرد: مهمترین بستر برای تحقق اصلاح و تربیت مددجو، همین اشتغال است. اصلاح واقعی زندانیان با بسط اشتغال و حرفه‌آموزی است که محقق می‌شود به طوری که زندانی نه‌فقط در دوره تحمل کیفر بلکه پس از آزادی نیز مهارت و زمینه کار داشته باشد.

رئیس سازمان زندان‌ها تصریح کرد: مددجوی صاحب شغل و حرفه، پس از آزادی نیز قطعاً کمترین نرخ بازگشت به زندان را خواهد داشت. عیار فعالیت‌های اصلاحی و تربیتی هم بر میزان افول هرچه بیشتر نرخ بازگشت مددجو به زندان مشخص می‌شود؛ براین اساس امروز همه برنامه‌های ما باید بر اولویت مهم اشتغال برقرار باشد.

وی دلیل دیگر در پرداخت به اشتغال مددجویان را مطالبه‌گری رئیس قوه قضائیه دانست و گفت: ما هم به کارآفرینان تسهیلات می‌دهیم و هم مطابق با مصوبه مجلس، سود حاصل از اشتغال و تولیدات داخل زندان آنان معاف از مالیات خواهد بود. نه‌تنها وام با بهره‌های خیلی کم بلکه امکانات لازم را نیز در اختیار آنان قرار خواهیم داد. البته هنوز خیلی از کارآفرینان از این شرایط بی‌اطلاع هستند وگرنه به راحتی به سمت توسعه اشتغال و کارآفرینی در زندان‌ها می‌آیند.

حقوق پرداختی به زندانی مناسب و معادل انصاف و عدالت باشد

محمدی اظهار کرد: باید بر دریافت‌کنندگان تسهیلات اشتغال‌آفرینی نظارت کامل داشت یعنی همان طور که تمام امکانات زندان را در اختیارشان گذاشته‌ایم و سود بدون مالیات دریافت می‌کنند، بالتبع باید حقوق پرداختی آنان به زندانی هم مناسب، معادل انصاف و عدالت و نیز درجهت بهبود شرایط مددجو و خانواده‌اش باشد.

کد خبر 589338

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.