به گزارش ایمنا، سردار حسین اشتری در نخستین رویداد کاربرد هوش مصنوعی در کشف علمی جرم که صبح امروز در سالن همایشهای سازمان اوقاف برگزار شد، اظهار کرد: امروز انتظامی جمهوری اسلامی ایران در اقصی نقاط کشور و مأموریتهای متعدد حضور دارد و هیچ مجموعه و سازمانی را نداریم که به اندازه پلیس ایران با مردم در ارتباط باشد.
وی با بیان اینکه مردم هر روز به یک شکل و نوعی با همکاران ما ارتباط دارند، افزود: یکی از مأموریتهای اصلی ما پیشگیری از جرم است و البته اگر جرمی هم رخ دهد با سرعت پیگیری و احقاق حق میکنیم. ما حافظان جان و مال و ناموس مردم هستیم.
جرایم امروز با گذشته متفاوت است
فرمانده فراجا ادامه داد: به همان اندازه که تکنولوژی در کشور پیشرفت کرده است، جرایم هم پیچیده شده است و جرایمی که امروز در جامعه رخ میدهد با گذشته متفاوت است.
وی با بیان اینکه تصور ما از مجرمان تغییر کرده است، گفت: امروز دیگر این طور نیست که مجرمان الزاماً یک شرایط فیزیکی خاصی داشته باشند، ظاهر مجرمان و مرتکبان جرم تغییر کرده و برخی خیلی شیک و به اصطلاح با کلاس شدهاند.
اشتری افزود: پلیس هم باید با ظرفیت و تجهیزاتی و ابزارهای هوشمندی که در اختیار دارد از همه مجرمان جلوتر باشد. ما باید تسلط اطلاعاتی بر جرایم و مجرمان داشته باشیم و بحمدالله در این مسیر حرکت کردهایم و باید سرعت این روند و هوشمندسازی بیشتر شود.
رئیس پلیس کشور با بیان اینکه خوشبختانه در دهههای گذشته شاهد رشد پلیس بودهایم، گفت: در بحث الکترونیکی شدن خدمات و انجام مأموریتها نیز گامهای خوبی در مجموعه انتظامی کشور برداشته شده است. از حدود دو سال پیش نیز پلیس رسماً به سمت هوشمندسازی گام برداشت و دستاوردهای خوبی در این زمینه داشتیم هرچند که باید سرعتمان را بیشتر کنیم.
از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در کشف علمی جرم گام برداشتهایم
وی با بیان اینکه امروز برای استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در کشف علمی جرم گام برداشتهایم، اظهار کرد: مردم نیز به زودی نتایج اجرای این طرح را خواهند دید.
اشتری با بیان اینکه در حوزه پلیس آگاهی، کارآگاهان این پلیس از امکانات هوش مصنوعی برای کشف جرایم استفاده میکنند، گفت: بعضی از این کشفیات را دیدهاید و بعضی دیگر را نیز به دلیل محدودیتها نتوانستیم اعلام کنیم. اما مردم بدانند که همکاران ما با استفاده از تجهیزات روز و ابزارهای هوشمند نسبت به کشف جرم اقدام میکنند.
فرمانده فراجا با اشاره به سرقت از صندوقهای امانات شعبه دانشگاه بانک ملی، گفت: در همین ماجرای سرقت از صندوقهای امانات بانک ملی که در ماه گذشته رخ داد، ما توانستیم در عرض کمتر از ۴۸ ساعت سارقان را شناسایی و دستگیر کنیم. متأسفانه آن طور که باید تا قبل از فرمایشات مقام معظم رهبری به این کار بزرگ پرداخته نشد. در این پرونده هیچ سرنخ و ردی از سارقان نداشتیم و کار بسیار پیچیدهای بود، اما توانستیم آنها را دستگیر کنیم. معمولاً در ۸۰ درصد پروندههای پلیسی یک سرنخی وجود دارد اما در این پرونده هیچ سرنخی نداشتیم.
اشتری به تماس یا پیام برخی از رؤسای پلیس کشورهای خارجی درپی کشف این سرقت اشاره کرد و گفت: رؤسای پلیس برخی از کشورهای پیشرفته زنگ زدند و از این اقدام سریع و هوشمندانه پلیس ایران تشکر کردند، آنها گفتند که این اقدام نه تنها برای پلیس ایران، بلکه برای مجموعه پلیس در جهان نیز یک دستاورد بزرگ و مهم محسوب میشود. امروز پلیس جمهوری اسلامی ایران یک پلیس هوشمند و توانمند است.
ارائه ۱۰۰ میلیون خدمت به مردم از سوی پلیس
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به خدمات ارائه شده از سوی پلیس اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۰۰ میلیون خدمت در یک سال از سوی پلیس به مردم ارائه شده است، این خدمات از گذرنامه و گواهینامه تا شمارهگذاری و … را شامل میشود و از این منظر پلیس یک دستگاه خدمت رسان منحصربهفرد در کشور است. ما باید تلاش کنیم تا بیش از گذشته زیرساختها را توسعه دهیم و در بحث هوشمندسازی پلیس حرکت کنیم.
فرمانده فراجا به شعار امسال نیز اشاره کرد و افزود: ما از ابتدای امسال این کار را آغاز کردیم و بازهم اعلام میکنیم که در هرجایی که بتوانیم از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان برای ارائه خدمات استفاده میکنیم. امروز مردم از پلیس انتظار دارند که با تسلط کامل از وقوع جرایم جلوگیری کرده و در صورت وقوع نیز به سرعت به آن رسیدگی کند.
ادامه دارد…
نظر شما