به گزارش ایمنا و به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی در پنجاه و ششمین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار که در سالن جلسات وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، اظهار کرد: پیوست فرهنگی برای ساخت و سازهای جدید نباید به ساخت اماکن فرهنگی منحصر باشد بلکه ساخت و سازها باید مطابق با هویت ایرانی اسلامی انجام شود.
وی ادامه داد: در اصل ساخت و سازهای جدید باید ملاحظات معماری ایرانی اسلامی مورد توجه قرار گیرد زیرا متأسفانه تجربیات قبلی نشاندهنده این مساله است که نوع ساخت و سازها آسیب زا بوده است و باید در طرح ملی بازآفرینی شهری پایدار به این موضوع توجه شود.
رئیس شورای هنر ادامه داد: در حوزه بازآفرینی شهری بافتهای قدیمی، فرسوده و تاریخی باید نگاه خاصی به مهندسی فرهنگی این مناطق شود و از ابتدای اجرای این طرح ملی باید پیوست فرهنگی به طور جامع مورد ارزیابی و توجه کارشناسان قرار گیرد.
اسماعیلی در ادامه به اهمیت اجرای دقیق مهندسی فرهنگی در طرح ملی بازآفرینی شهری پایدار اشاره کرد و گفت: تجربه ثابت کرده با توسعه و تجهیز فضاهای فرهنگی با محوریت مساجد در بافتهای فرسوده، قدیمی و همچنین شهرکهای جدید، شاهد کاهش چشمگیر آسیبهای اجتماعی این مناطق خواهیم بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: وزارت فرهنگ در دولت مردمی، شعار فعالیتهایش را مسجد محوری قرار داده است زیرا معتقدیم مساجد باید کانون اصلی فعالیتهای فرهنگی و هنری باشد، هرچقدر فعالیتهای فرهنگی و هنری کشور از خاستگاه بومی و دینی فاصله بگیرد، مدیریت امور فرهنگی دشوار میشود، به طوری که اگر برنامههای فرهنگی و هنری را از مساجد دور کنیم در مسیر دستیابی به اهداف متعالی حوزه فرهنگ به موانع برمیخوریم.
وزیر فرهنگ تاکید کرد: بر همین اساس در راستای اجرای نهضت ملی مسکن باید به احداث مساجد و شعار «مسجد محوری» توجه ویژه شود تا بتوان با هم افزایی ظرفیت نهادهای مختلف، مهندسی فرهنگی را در این نهضت مورد اهتمام قرار داد.
اسماعیلی با اشاره بر پررنگتر شدن نگاه فرهنگی در راستای اجرای نهضت ملی مسکن اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی، مسئولیت بزرگ و خطیری را برای عملیاتی شدن «نهضت ملی مسکن» آغاز کرده است که وزیر محترم راه و شهرسازی به همراه همکارانشان از هیچ کوششی برای به سرانجام رساندن این نهضت ملی دریغ نخواهند کرد. همچنین دبیرخانه این نهضت از همان ابتدای ساخت و سازها، پیوست فرهنگی را لحاظ خواهد کرد و در این راستا میتوان از ظرفیت عظیم شورای فرهنگ عمومی کشور بهره برد.
نظر شما