اضافه شدن ۵۷کد رشته جدید در دانشگاه‌های اصفهان

معاون علمی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان با اشاره به تعریف ۵۲۱ کد رشته جدید مبتنی بر مشاغل آینده، گفت: برای نخستین بار از مهر امسال مراکز آموزشی بر اساس ظرفیت برای جذب دانشجو اقدام می کنند و در استان نیز از مجموع این رشته‌ها ۵۷کد رشته از طریق ۲۲ مرکز اجرا می شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، غلامرضا مالکی ظهر امروز _دوشنبه بیستم تیرماه_ در نشست خبری دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان، اظهار کرد: نظام مهارت در حوزه آموزش عالی دو بال دارد که بخشی توسط دانشگاه فنی حرفه‌ای و قسمت دوم توسط دانشگاه جامع علمی کاربردی با وجود ۱۰۰ مرکز فعال در سراسر کشور اداره می‌شود.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه علمی کاربردی کمترین بار مالی را برای دولت دارد، افزود: عمده مراکز فعال این دانشگاه از بخش خصوصی هستند همچنین بیشتر رشته‌های فعال در دانشگاه شغل محور هستند. یک تیم تخصصی در دانشگاه فعال بوده و براساس نیازهای شغلی دوره‌هایی تعریف می‌کنند.

معاون علمی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان با اشاره به تعریف ۵۲۱ کد رشته جدید مبتنی بر مشاغل آینده، گفت: برای نخستین بار از مهر امسال مراکز آموزشی براساس ظرفیت برای جذب دانشجو اقدام می‌کنند و در استان نیز از مجموع این رشته‌ها ۵۷ کد رشته از طریق ۲۲ مرکز اجرا می‌شود.

وی افزود: در شرایطی که دغدغه کنونی دیگر نظام‌های آموزشی به‌روزرسانی سرفصل‌های رشته‌هایی است که قدمت ۱۰ تا ۱۵ ساله دارند، امسال در دانشگاه علمی کاربردی ۴۱ کد رشته جدید در حوزه آی تی، ۴۹ کد رشته در ورزش و سلامت، ۱۴ کد در بخش حقوق، ۱۶ کد رشته مدیریت و خدمات اجتماعی و پنج کد در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر به رشته‌های دانشگاه اضافه شد.

مالکی استقبال عمومی متقاضیان از این دوره‌های جدید قابل قبول دانست و گفت: بر اساس برنامه پنج ساله برخی مراکز در رشته‌های خاص نیاز بازار و جامعه متقاضی نداشتند، از گردونه رشته‌های مراکز حذف شدند.

وی درباره مشکلات اساتید حق التدریس دانشگاه علمی کاربردی نیز تاکید کرد: مراکز مجاز نیستند حق‌التدریس کمتر از حد مشخصی به مدرسان پرداخت کنند، اما بیشتر مراکزی در پرداخت حق‌التدریس دچار مشکل می‌شوند که کیفیت آموزش پایین‌تری داشته باشند زیرا بسیاری از مراکز خصوصی هستند و منبع درآمد آنها شهریه دانشجویان است.

بهرام زمانی، سرپرست مرکز آموزش علمی کاربردی سازمان همیاری شهرداری‌های استان اصفهان نیز در ادامه این نشست با اشاره به ایجاد این مرکز از سال ۱۳۸۶ اظهار کرد:در افق چهار ساله‌ای که برای مراکز علمی کاربردی سازمان همیاری شهرداری تعریف شده است باید تا سال ۱۴۰۴ به مرکزی جامع دارای جایگاه برتر در کارآفرینی و ایجاد اشتغال دست یابد.

وی تعداد فارغ‌التحصیلان این مرکز را تا کنون چهار هزار نفر اعلام کرد و افزود: امسال مجوز ایجاد ۲۳ رشته کاردانی و کارشناسی در زمینه‌هایی فنی مهندسی و خدمات برای مرکز صادر شده که ۱۱ رشته در مقطع کارشناسی و ۱۲ رشته کارشناسی است.

سرپرست مرکز آموزش علمی کاربردی سازمان همیاری شهرداری‌های استان اصفهان جامعه هدف این مرکز را شهرداری‌های استان معرفی کرد و گفت: اصفهان با داشتن ۱۱۳ شهرداری بالاترین تعداد شهرداری‌های کشور را در خود جا داده است که بر اساس تفاهم‌نامه با دفتر امور شهری استانداری و شهرداری، در این حوزه خدمات آموزشی ضمن خدمت و کوتاه مدت ارائه می دهیم.

وی یکی از امکانات مراکز علمی کاربردی را آزمایشگاه های تخصصی مکانیک خاک و بتن معرفی کرد و ادامه داد: دانشجویان از خدمات آزمایشگاهی و کارگاه برای دروس عمران و شهرسازی به شکل عملی استفاده می کنند؛ همچنین بر اساس قرارداد با شهرداری اصفهان از گلخانه‌ها و امکانات سازمان پارکها برای دوره‌ها و کارگاه‌های مورد نیاز استفاده می‌شود.

زمانی اداره کردن مراکز علمی کاربردی در شرایط کنونی را دشوار توصیف کرد و گفت: تنوع دانشگاه ها و شعار دانشگاه درباره پایین بودن شهریه دانشجویان نسبت به دانشگاه‌های دیگر، امکانات مورد نیاز کارگاه ها، پرداخت حق التدریس و تامین هزینه‌های جاری مانند حقوق کارکنان بدون دریافت هیچ یارانه‌ای از سوی دولت انجام می‌شود که برای حل این چالش راهکاری بجز جذب تعداد بیشتر دانشجو در مراکز علمی کاربردی وجود ندارد.

کد خبر 587424

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.