به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، محققان دانشگاه گراتس، مطالعهای را در مورد انتشار کربن در اتریش منتشر کردند که دادههای آن نشان میدهد در سال ۲۰۲۱ انتشار CO۲ این کشور ۶.۵ درصد افزایش داشته و به سطح سال ۱۹۹۰ بازگشته است. ۶.۵ درصد افزایش به این معنی است که اتریش برای رسیدن به بیطرفی کربن تا سال ۲۰۴۰ و پایبندی به توافقنامه آبوهوایی پاریس، باید در ۱۸ سال آینده انتشارات گازهای گلخانهای را تا ۹۵ درصد کاهش دهد.
بر اساس توافقنامه آبوهوای پاریس، یک کشور باید نسبت به میزان انتشار گازهای گلخانهای در سال ۱۹۹۰، کربنخنثی باشد. با توجه به این تعریف، اتریش در ۳۰ سال گذشته هیچ پیشرفتی در جهت رسیدن به این هدف نداشته است.
هنگامی که این همهگیری برای اولین بار در سال ۲۰۲۰ شروع شد، فعالیت بسیاری از صنایع تا حد زیادی کاهش یافت و حملونقل شخصی با اتومبیل تقریباً برای بیشتر سال وجود نداشت. انتشار کربن نیز در طول سال به طور چشمگیری کاهش یافت و بسیاری از دولتها به ادامه این روند خوش بین بودند.
در سال ۲۰۲۱، با افزایش سرعت بسیاری از خدمات و کاهش تدریجی محدودیتها، انتشار گازهای گلخانهای شروع به افزایش کرد. در اتریش، میزان آنها ۶.۵ درصد نسبت به سال ۲۰۲۰ افزایش یافت و به سطح سال ۱۹۹۰ رسید.
محققان توضیح دادهاند که ۹۰ درصد کاهشها باید از انرژی فسیلی و صنعت ناشی شود، در حالی که ذخیره کربن در کشاورزی و جنگلداری نیز میتواند به تسریع این فرآیند کمک کند.
جالب اینجاست که با وجود این واقعیت که اتریش دائماً از پروژههای سبز جدید و کربنخنثی شدن صددرصدی راه آهن ملی پرده برداری میکند، به نظر میرسد انتشار گازهای گلخانهای یک موضوع پایدار است.
بهرغم اینکه اتریش مجبور است تأثیر خود را بر محیط زیست کاهش دهد، گزارش مرکز Wegener همچنین به مسئولیت دولت اتریش در قبال کشورهای در حال توسعه اشاره دارد.
منطق پشت چنین ایدهای این است که هنوز کشورهای زیادی در آفریقا و آسیا وجود دارند که فاقد امکانات مانند برق، گرمایش و سرویس بهداشتی برای جمعیت هستند. به جای اینکه این کشورها در مرحله انتشار گازهای گلخانهای سنگین و سیستم انرژی مبتنی بر زغال سنگ قرار گیرند، کشورهای توسعه یافته باید به آنها کمک کند تا زیرساختهای خود را مستقیماً با انرژیهای تجدیدپذیر ایجاد کنند.
نظر شما