بررسی اقدامات غیرقانونی مشاوران املاک روی میز شورا

جلسه کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر اصفهان با حضور مدیران مناطق شهرداری و رئیس اتاق اصناف مرکز استان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، در جلسه کمیسیون عمران در خصوص اقدامات غیرقانونی برخی از مشاوران املاک غیرمجاز در خرید و فروش قولنامه‌ای و تفکیک‌های غیرمجاز بحث و تبادل نظر شد.

برخورد جدی با مشاوران املاک بدون مجوز

رسول میرباقری، رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر اصفهان در این جلسه، اظهار کرد: بیشتر مناطق حاشیه‌ای شهر مانند مناطق هشت، ۱۲ و ۱۴ درگیر مشکلاتی همچون تفکیکی‌های غیرمجاز، خرید و فروش قولنامه‌ای املاک است.

وی با بیان اینکه بیشتر این تخلفات در بنگاه‌های املاکی انجام می‌شود که مجوز فعالیت ندارند، افزود: گاهی دیده شده زمین‌هایی که کاربری مسکونی ندارند، تفکیک و به بعضی از مردم بی‌اطلاع و ناآگاه واگذار می‌شود و این آغاز مشکلات شهرداری است.

رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: لازم است مشاوران املاک غیرمجاز که در مناطق پانزده‌گانه شهر نسبت به خرید و فروش املاک قولنامه‌ای و یا تفکیک غیرقانونی اقدام می‌کنند، شناسایی و با آنها برخورد شود، زیرا تا زمانی که این تخلفات انجام می‌شود، مناطق ضعیف و پر از چالش باقی می‌مانند. شهرداری‌های مناطق باید موارد تخلف را رصد کنند و قبل از وقوع تخلف آن را گزارش دهند تا از طرق دادستانی با آنها برخورد شود؛ حداقل نباید اجازه دهیم به راحتی تخلف انجام شود که به انجام دیگر تخلفات مبادرت کنند.

وی خاطرنشان کرد: تعامل دادستانی با مدیریت شهری و در زمانی که حقوق شهروندان مطرح است، بسیار خوب بوده و جای تقدیر دارد.

لزوم بازنگری قوانین شهرسازی

محمد نورصالحی، رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این جلسه با بیان اینکه شهرداری‌ها باید از وقوع چنین تخلفاتی جلوگیری کنند، اظهار کرد: این نوع تخلفات شهرداری و شهروندان را آزار می‌دهد، بنابراین باید افرادی را که به صورت حرفه‌ای این تخلفات را انجام می‌دهند، شناسایی کرد.

وی با اشاره به اینکه باید قوانین در این حوزه به سمت کامل شدن برود که در حیطه مراجع قضائی است، ادامه داد: در این زمینه باید قانونی در شهر تصویب کنیم که راه را برای شهروندان هموار کند.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: شهرداری‌های مناطق باید ابتکار عمل داشته باشند و با شناسایی مالکان بزرگ در منطقه خود از آنها دعوت تا برای تفکیک به شهرداری مراجعه کنند، حتی اگر سهم شهرداری را کمتر دهند، زیرا از شکل‌گیری مناطقی ضعیف جلوگیری می‌شود و شهروندان می‌توانند با آرامش در آن زندگی کنند.

وی خاطرنشان کرد: اولویت نخست شناسایی و برخورد با متخلفان است و در مرحله بعد شهرداری باید حد نصاب تفکیک را برای برخی مناطق تغییر دهد.

نورصالحی با بیان اینکه مدیریت شهری باید در راستای ساخت و ساز کوچک با آسان کردن کارها حرکت کند، ادامه داد: در قرارگاه جهادی مسکن در حال بررسی هستیم که چه کمکی در این بخش می‌توانیم انجام دهیم، در این راستا باید قوانین بازنگری شود، البته خود مناطق نیز باید راهکار در این زمینه ارائه دهند تا این مشکل رفع شود. لازم است تسهیلاتی ارائه دهیم تا سرمایه‌گذاران راغب شوند که خانه‌های قابل خرید برای قشر ضعیف بسازند. همچنین در زمینه ایمن‌سازی ساختمان‌ها، دستگاه‌های دیگر نیز ورود کنند تا بار به تنهایی بر دوش شهرداری نباشد.

وی خاطرنشان کرد: از جمعیت دو میلیون نفری اصفهان، حدود ۶۰۰ هزار نفر مهاجر هستند، لذا مهاجرت داخلی نیز باید قانون‌مند باشد.

اهمیت اطلاع‌رسانی در خصوص ساختمان‌های ناایمن شهر

ابوالفضل قربانی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در این جلسه، اظهار کرد: مجتمع متروپل آبادان ساختمان قدیمی در دل بافت فرسوده نبود، بلکه ساختمان نوسازی بود که به دلیل رعایت نکردن استانداردها از سوی دستگاه‌های ناظر این اتفاق برای آن رخ داد؛ نمونه‌هایی از این دست فراوان داریم، اما این سوال مطرح می‌شود که چه برخوردی با این تخلفات شده است.

وی تصریح کرد: یکی از مواردی که در این ارتباط از آن غفلت می‌کنیم، اطلاع‌رسانی است، اگر مجتمع تجاری محمودیه و امثال آن را داریم که مطمئن هستیم، ناایمن است، باید جرئت کنیم و از طرف رسانه‌ها، آن را اطلاع‌رسانی کنیم.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر اینکه حداقل ۱۰ مکان اولویت دار ناایمن را به مردم اطلاع‌رسانی کنید تا بدانند ایمنی ندارد، گفت: تجربه نشان می‌دهد تا زمانی که بنری در سطح مناطق زده شد که از خرید و فروش املاک قولنامه خودداری کنید، آمار آن کاهش یافت، اما زمانی که اطلاع‌رسانی‌ها کم شد، دوباره این موضوع اوج گرفت.

فرمول جدیدی برای رفع مشکلات حوزه مسکن شهروندان اجرا کنیم

عباس حاج رسولی‌ها، عضو کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر اصفهان در این جلسه، اظهار کرد: باید واقعیت جامعه را باور کنیم که مردم نمی‌توانند در این شرایط مسکن بخرند، بنابراین باید فرمول جدیدی را برای کاهش این مشکلات و به نفع مردم به دست آوریم و اجرا کنیم.

وی ادامه داد: در غرب اصفهان بیشتر خانه‌ها قولنامه‌ای است؛ مگر می‌شود به دلیل اینکه شهروندان قولنامه دارند برای آنها پروانه صادر نکرد.

پلمب ساختمان‌های ناایمن بر اساس قانون انجام می‌شود

وحید مهدویان، معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان در این جلسه، اظهار کرد: اصفهان تنها کلان‌شهری در کشور است که برای املاک قولنامه‌ای پروانه ساخت صادر می‌کند.

وی ادامه داد: پلمب ساختمان‌های ناایمن را بر اساس قانون انجام خواهیم داد، اما باید وظیفه شهرداری پس از این مرحله نیز مشخص شود تا حقی ضایع نشود.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان تصریح کرد: نمونه‌های مختلفی از ساخت‌وسازها در شهر وجود دارد که پایان کار ندارند، بنابراین باید مشخص شود که به لحاظ قانونی با آنها چه می‌توان کرد.

اولویت‌بندی ساختمان‌ها و مراکز غیرایمن در شهر اصفهان

سیدرضا جعفریان‌فر، مدیر بحران و پدافند غیرعامل شهرداری اصفهان در این جلسه، اظهار کرد: اولویت‌بندی ساختمان‌ها و مراکز غیرایمن در شهر اصفهان را در دستور کار قرار دادیم و برای آنها بار دیگر پرونده تشکیل دادیم تا فرایند قانونی خود را طی کند و بتوانیم مباحث ایمنی را کامل‌تر کنیم.

وی ادامه داد: ساختمان‌ها و مجموعه‌هایی نیز در شهر وجود دارد که قابل ایمنی‌سازی نیست و باید به صورت کامل تخلیه شود.

یکی از معضلات مناطق حاشیه‌ای تفکیک‌های غیرمجاز است

علی باقری، مدیر منطقه هشت شهرداری اصفهان در این جلسه با بیان اینکه یکی از معضلات مناطق حاشیه‌ای تفکیک‌های غیرمجاز است، اظهار کرد: در مناطق هشت و ۱۲ که در مجاورت یکدیگر قرار دارند، املاک قولنامه‌ای بسیاری وجود دارد. بیشترین مراجعات شهروندان به منطقه پیرامون همین تفکیک‌های خلاف است.

وی تصریح کرد: بخشی از این اتفاقات به مشاوران املاک مربوط است و بخشی دیگر به قوانین شهرسازی مربوط می‌شود.

خرید پلاک‌های قولنامه‌ای کاهش یافته است

علی‌اکبر رسالت، مدیر منطقه ۱۲ شهرداری اصفهان در این جلسه، اظهار کرد: با توجه به اطلاع‌رسانی‌های انجام شده خرید پلاک‌های قولنامه‌ای بسیار کاهش یافته و هر آنچه اکنون وجود دارد مربوط به سال‌های گذشته است.

وی ادامه داد: علاوه بر ارتقای اطلاعات شهروندان، مشاوران املاک نیز در این زمینه توجیه شده‌اند که پلاک‌های قولنامه‌ای را به شهروندان معرفی نکنند.

نقش دلالان در تفکیک غیرمجاز املاک

محمدمهدی کریمی، مدیر منطقه ۱۴ شهر اصفهان نیز در این جلسه، اظهار کرد: منطقه ۱۴ شرایط حادتری در زمینه تفکیک‌های غیرمجاز دارد، به طوری که ۶۰ پلاک در این منطقه وجود دارد که طی ۱۵ سال گذشته مشکلاتشان در این زمینه رفع نشده است.

وی با بیان اینکه نقش دلالان در به وجود آمدن این مشکلات بسیار پررنگ است، ادامه داد: با این نوع تخلفات و تفکیک‌های غیرمجاز، پلاک‌های ریزدانه شکل می‌گیرد و بر مشکلات منطقه افزوده می‌شود، این در حالی است که به لحاظ قانونی نمی‌توان کاری برای مالکان این پلاک‌ها انجام داد.

برگزاری دوره‌های آموزشی برای مشاوران املاک شهر

رسول جهانگیری، رئیس اتاق اصناف مرکز استان اصفهان نیز در این جلسه با ابراز خرسندی از کاهش تخلفات در زمینه تفکیک‌های غیرمجاز و غیرقانونی در مناطق شهرداری، اظهار کرد: اطلاع‌رسانی کامل به مشاوران املاک انجام شده است تا آگاه باشند که انجام تفکیک‌ها، غیرقانونی است، در این راستا از شهرداران مناطق نیز درخواست می‌کنیم موارد خلافی که مشاوران املاک انجام دادند را گزارش کنند تا برخورد صنفی با آنها انجام شود.

وی با بیان اینکه فاصله صنفی یکی از عوامل محدودکننده در حوزه اصناف است، ادامه داد: این فاصله حذف شد، در حالی که بر اساس آن می‌توانستیم تشخیص دهیم سرانه هر صنف در هر موقعیت جغرافیایی چقدر است.

رئیس اتاق اصناف مرکز استان اصفهان تصریح کرد: در گذشته حدود ۲۲۰۰ مشاور املاک داشتیم که با برداشتن این فاصله صنفی این تعداد به پنج هزار مشاور املاک افزایش یافت که ۱۰ تا ۲۵ درصد از آنها غیرمجاز است.

وی از برگزاری ۱۰۰ ساعت دوره آموزشی اداره ثبت برای مشاوران املاک خبر داد و گفت: با توجه به اینکه آموزش‌های لازم ارائه شده است با هر گونه تخلف برخورد خواهیم کرد. بیشتر افرادی که اقدام به تفکیک‌های غیرمجاز در مناطق می‌کنند، مشاوران املاک نیستند، بیشتر آنها زمین‌داران و ملاکان بزرگ هستند.

کد خبر 586384

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.