عبدالرسول امامی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: بنای خانه آیت مربوط به دوره قاجاریه است ولی در جبهه شمالی شاهد تزئینات و فرم قوسهای برگرفته از دوره صفوی هستیم.
وی افزود: جبهه جنوبی خانه آیتالله آیت نجفآبادی شامل یک فضای بیرونی است که با یک هشتی کوچک توسط دالان رفیعی به فضای اندرونی خانه متصل میشود و پس از عبور از سر درب ورودی به هشتی کوچک خانه وارد میشود که دسترسی به فضای بیرونی، اندرونی و همچنین راه پله پشت بام را میسر میسازد؛ فضای بیرونی خانه در جبهه جنوبی آن، محل آمد و شد مشتاقان علم و طلاب محضر آیت الله بوده است، همچنین دو اتاق در جبهه جنوبی مدرس و محل تدریس وی بوده است.
شهردار نجفآباد ادامه داد: در جبهه شمالی خانه آیتالله آیت نجفآبادی شاهد سه اتاق و سه ایوان هستیم که اتاق وسط با ارتفاع سقف کمتر و با عنایت به اتلاف انرژی کمتر به عنوان اتاق زمستاننشین مورد استفاده قرار میگرفته است و دو اتاق دیگر دارای صندوق خانه است که دسترسی به بالا خانه از طریق یک راه پله از درون آنها ایجاد میشود.
وی افزود: مرمت و بازسازی خانه آیت با رعایت تمام اصول و ضوابط مرمت بنا انجام شده و در روند بازسازی و مرمت تلاش شده است، مصالح مورد نیاز از مصالح اصلی خانه تولید شود. برای نمونه خط تولید شده جهت شالوده و دیوارهها بیشتر از خاک خود بنا و در محل تولید شده است.
امامی موارد انجام شده برای مرمت و بازسازی خانه آیت را شامل اجرای ۵۷۰ متر مربع آجر فرش، اجرای ۳۹۰ متر مربع سبک سازی شامل خاکبرداری، دوغابریزی، پالانه، قید بندی، شیببندی و پوشش نهایی، ۵۰۰ متر مربع ایزوگام، اجرای تأسیسات شامل رادیاتورها، پکیج و کولر گازی، مرمت و بازسازی و نوسازی ۳۴ عدد درب چوبی، مرمت و بازسازی ۱۲ عدد پنجره گره چینی گرد، یک عدد پنجره طرح حسین خانی، ۱۶ عدد پنجره خورشیدی بالای سه دریها و احیای دیوارهای پیرامونی بنا اعلام کرد.
وی با اشاره به پیشرفت ۹۵ درصدی عملیات مرمت و بازسازی خانه تاریخی علم، گفت: این خانه در آستانه افتتاح است و به عنوان یک هدیه فرهنگی به مردم شهید پرور نجف آباد بزرگ تقدیم میشود.
نظر شما