به گزارش ایمنا، یکی از دورترین ستارههای دنبالهدار که تا کنون رؤیت شده است روز چهاردهم ژوئیه (پنجشنبه ۲۳ تیر ماه) به نزدیکترین موقعیت نسبت به زمین میرسد. علاقه مندان میتوانند این رویداد را آنلاین تماشا کنند. دنباله دار "کی -۲" (K۲) اولین بار توسط تلسکوپ فضایی هابل در سال ۲۰۱۷ در کرانههای بیرون منظومه خورشیدی رصد شد و سرانجام در مسیر قابل رؤیت از زمین قرار گرفته است.
در آن زمان، «کی -۲» دورترین دنباله داری بود که تا کنون رصد شده است؛ هرچند سال گذشته یک دنباله دار بزرگ و راه دور با نام ( Comet Bernardinelli-Bernstein) روی دست کی -۲ بلند شد. ستاره دنبالهدار کی -۲ روز ۲۳ تیر ماه به نزدیکترین فاصله نسبت به سیاره زمین میرسد که البته در این زمان حدود ۲۷۰ میلیون کیلومتر با زمین فاصله خواهد داشت، با این حال مردم میتوانند از طریق پخش زنده وبسایت پروژه تلسکوپ مجازی عبور این شهابسنگ را به طور زنده تماشا کنند.
دنبالهدار کی -۲ در پنج سال گذشته به طور مداوم به سمت زمین در حرکت بوده است. دنبالهدارها که عمدتاً از گازهای منجمد شده، سنگ و غبار تشکیل میشوند با نزدیک شدن به خورشید فعال میشوند. گرمای خورشید موجب گرم شدن سریع آن شده و باعث میشود یخهای جامد آن به طور مستقیم به گاز تبدیل شوند و ابری در اطراف دنباله دار با نام «کما» (coma) یا گیسو تشکیل دهند.
جالب اینکه کی -۲ زمانی که در سال ۲۰۱۷ در بین مدارهای زحل و اورانوس رصد شد، در فاصله حدود ۲.۴ میلیارد کیلومتر از خورشید فعال شده بود. برای مقایسه میتوان گفت این فاصله ۱۶ بار دورتر از فاصله زمین از خورشید است.
رصدها و مشاهدات اولیه نشان داد که این دنباله دار یک هسته بزرگ و یک کمای عظیم دارد و برآورد شده که هسته آن بین ۳۰ تا ۱۶۰ کیلومتر قطر دارد. از این رو حرکت نزدیک این ستاره دنبالهدار نسبت به زمین فرصت خوبی است تا ستارهشناسان حرفهای اندازه هسته آن را مورد سنجش و اندازه گیری قرار دهند، اما مشاهده گران عادی نیز میتوانند از زیبایی این جرم آسمانی لذت ببرند. تماشاگران از طریق پخش اینترنتی میتوانند انتظار دیدن یک توده نورانی مبهم را داشته باشند که نمایانگر بخش کمای دنبالهدار است که هسته آن را احاطه کرده است.
منبع: ایرنا
نظر شما