شخصیت قهرمانی در تیم ساختیم/دوست داشتم با تیم‌ملی کشورم حس قهرمانی را تجربه کنم

«به‌جای پنج ماه فقط یک‌ماه برای آماده‌سازی زمان داشتیم، اما تیم را به شرایط مسابقه رساندیم و شخصیت قهرمانی را در مجموعه تیم ایجاد کردیم تا ارزش قهرمانی برایمان بیشتر شود؛ البته خیلی دوست داشتم چنین احساسی را با تیم‌ملی کشور خودم نیز تجربه کنم. به‌هرحال به دستاورد بزرگی رسیدیم و از این بابت خوشحالم.»

به گزارش خبرنگار ایمنا، پس از انتخاب کادر فنی ایرانی توسط فدراسیون فوتبال عراق برای هدایت تیم‌ملی فوتسال بانوان این کشور، عراق در نخستین تورنمنت جدی‌اش در طول ماه‌های گذشته با حضور شهناز یاری در رأس کادر فنی به‌عنوان سرمربی و مریم فانی و شیما کریمی دستیاران یاری به‌عنوان مربی بدنساز و مربی دروازه‌بانان، مقتدرانه به قهرمانی مسابقات غرب‌آسیا به میزبانی عربستان رسید و یک عنوان ارزشمند برای فوتسال بانوان عراق توسط مربیان با دانش ایرانی به‌دست آمد.

در همین راستا، با «مریم فانی» مربی بدنساز با تجربه و توانمند تیم‌ملی فوتسال بانوان عراق و دستیار «شهناز یاری» به گفت‌وگو پرداختیم که می‌توانید در ادامه بخوانید:

درخصوص این تورنمنت که نخستین دوره‌اش در عربستان برگزار شد و سطح کیفی آن بگویید

از نظر من عربستانی‌ها میزبانی خیلی‌خوبی در این دوره از رقابت‌ها داشتند؛ همه‌چیز مرتب بود، هرچه نیاز داشتیم از قبیل تجهیزات و مسائل تغذیه‌ای در دسترس قرار داده بودند و کمتر با مشکلاتی مانند نبودن تجهیزات و امکانات مورد نیاز برای مسابقات، مواجه شدیم.

شرایط میزبانی عربستان و امکانات این کشور برای میزبانی از این مسابقات چطور بود؟

در طول مسابقات در شهر جده عربستان مستقر بودیم و فقط در یکی دو تا از سالن‌هایشان تمرین کردیم اما همین دو سالن بسیار خوب بودند؛ خصوصاً سالن محل برگزاری مسابقات که به‌صورت اختصاصی برای انجام بازی‌های فوتسال است عالی بود. همه‌چیز برای این تورنمنت در سطح خوبی قرار داشت.

تیم‌ها با چه میزان آمادگی در مسابقات حاضر شدند؟

تیم‌ها با یکدیگر شرایط متفاوتی داشتند، اکثر تیم‌ها تقریباً یک یا دو ماه قبل در مسابقات خلیج شرکت کرده بودند و تا حدودی تیم‌ها به‌واسطه همان مسابقات آماده این تورنمنت بودند. اما نمی‌توانم سطح آمادگی تیم‌ها را به‌طور دقیق بیان کنم چراکه باید شرایط گذشته‌شان را نیز بررسی کرد.

با توجه به فرصت اندکی که در اختیار داشتید کلیه تیم به مرز آمادگی از لحاظ بدنی رسیده بود و توانستید این امر را محقق کنید؟

ازآنجاکه فرصت کمی برای مسابقات غرب‌آسیا در اختیار داشتیم و تمرینات بدنسازی برای آماده‌سازی بازیکنان و یک‌تیم کامل نیز به پروسه‌های طولانی‌مدت از چهار الی پنج ماه نیاز است، به‌خاطر فرصت یک‌ماهه، تلاش کردیم در دوره‌بندی‌های کوتاه‌مدت برنامه‌ریزی کنیم و روی فاکتورهایی تمرکزمان را بگذاریم که برای مسابقات به‌کارمان می‌آید و بچه‌ها را برای شرایط بازی آماده کنیم.

قطعاً یک‌ماه فرصت محدودی برای حیطه‌های فنی و بدنسازی است، اما در یک‌ماه فرصتی که تا آغاز رقابت‌ها داشتیم و بازی‌ها نیز قرار بود به‌صورت یک‌روز در میان برگزار شود، براساس شرایط مسابقه تمرینات بدنسازی خود را برگزار کردیم.

در نخستین تورنمنت رسمی، عراق تحت‌هدایت کادر فنی ایرانی یعنی شما و دو تن از مربیان عزیز دیگر، قهرمانی مهمی به‌دست آمد؛ در این رابطه چه نظری دارید؟

به‌دست آوردن قهرمانی غرب‌آسیا یک دستاورد بزرگ برای من و همکارانم در کادر فنی به‌شمار می‌رود. البته مسئله ارزشمند برایمان به‌دست آمدن این موفقیت در عرض کوتاه‌ترین‌مدت یعنی همان یک‌ماه است.

برای شخص من این قهرمانی ارزش زیادی داشت و اکنون انگیزه‌های فراوان‌تری برای کسب مقام‌های بزرگ‌تر داریم و تلاشمان را بیشتر خواهیم کرد. وقتی کنار یکدیگر کار کردیم و دانستیم می‌توانیم شخصیت قهرمانی را در تیم ایجاد کنیم و در کنار هم به موفقیت بزرگی برسیم، انگیزه‌مان دوچندان شد که در ادامه راهمان با همین سبک، قوی‌تر جلو برویم. خیلی خوشحال هستم که در کنار یک کادر قدرتمند از جمله «یاری» که در عرصه سرمربیگری و «کریمی» دستیار وی در فوتسال بی‌همتا هستند کار می‌کنم و یک کادر قوی، همدل و یک‌دستی داریم.

امکانات کشور عراق و شرایط برای تمرینات بدنی و بدنسازی‌ها چه مقدار با ایران متفاوت است؟

در ایران نیز به‌واسطه اینکه سالیان سال در ورزش کشور بودم و به‌دلیل حضور متمادی، کاملاً از امکانات خبر دارم و فکر می‌کنم مقایسه ایران با عراق از لحاظ امکانات درست نیست. ایران با توجه به شرایطی که دارد، می‌تواند امکانات بهتری را در اختیار بازیکنان قرار دهد.

تجهیزات و زیرساخت‌های ورزشی در کشور عراق و شهرهایش را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

در سالن‌های بدنسازی عراق به مشکلی برنخوردم، سالن‌های خوبی در سطح شهر بغداد بوده که دستگاه‌ها و تجهیزات روز دنیا در آن وجود دارد. شرایط جوی کشور عراق، موقعیت و سبک شهرسازی‌شان به گونه‌ای نیست که بتوانیم سالن بدنسازی و سالن فوتسال را در کنار یکدیگر داشته باشیم ولی فکر می‌کنم شهرهای دیگر عراق این شرایط را دارا است، نمی‌توانم بگویم شرایط خوب نیست اما به ما این قول را داده‌اند تا طبق خواسته‌هایمان عمل کنند.

طبق شنیده‌ها، غیر از پایتخت عراق، شهرهای شمالی این کشور مانند اربیل و سایران امکانات بسیار مناسب‌تری دارند، اما تاکنون به‌خاطر مدت‌کوتاهی که در عراق حضور داشته‌ایم به‌جز بغداد از آن شهرها دیدن نکرده‌ایم و تمرینی نیز نداشته‌ایم و نمی‌شود به‌صورت کامل درباره امکانات عراق قضاوت کرد.

نظرتان درخصوص استعداد بازیکنان عراق چیست؟

ورزشکاران بسیار مستعد و باهوشی خصوصاً در رشته فوتسال دارند، امیدوارم بتوانیم از قابلیت‌ها و توانایی‌هایشان همان‌طورکه تا بدین‌جا پیش رفته‌ایم در مسیر مشترک‌مان بهره ببریم و در کنار این توانایی‌ها و کار قدرتمند کادر ایرانی به درجات بالاتری برسیم.

این قهرمانی بازتاب زیادی در بین مردم عراق داشت، چقدر از این دستاورد خوشحال شدند و واکنش‌ها نسبت به شما و تیم‌تان از طرف مردم عراق چگونه بود؟

اکثر واکنش‌هایی که از مردم عراق نسبت به مقام قهرمانی مسابقات غرب‌آسیا دیدم در فضای‌مجازی بود که البته در همین فضا خیلی به ما لطف داشتند و حمایتمان کردند.

درمورد مردم ایران بگویید؛ خیلی از اهالی فوتبال و فوتسال واکنش‌های مثبتی به قهرمانی شما نشان دادند، از طرفی‌هم به‌نوعی به حضور سرمایه‌های ایران در سایر کشورها و بی‌توجهی مسئولان اشاره کردند. آیا دوست داشتید با ایران به چنین افتخاراتی دست پیدا کنید؟

مردم ایران نیز استقبال خوبی از ما و قهرمانی ما داشتند. به‌طورکامل واکنش‌ها را ندیده‌ام اما در فضای‌مجازی مورد لطف و تحسین مردم قرار گرفتیم‌. از ته‌قلبم دوست‌داشتم چنین تجربه‌هایی را با تیم‌ملی کشورم داشته باشم؛ به‌هرحال من یک ایرانی‌ام و دلم می‌خواست این اتفاق رقم بخورد اما این شرایط را با همدلی کل تیم برای بچه‌های خوب عراق به ارمغان آوردیم.

فکر می‌کنید تا چه زمان به همراه یاری و کریمی در کادرفنی تیم‌ملی عراق خواهید بود؟ آیا درباره آینده تصمیم جدیدی گرفته شده است؟

هنوز تصمیمی گرفته نشده است؛ با توجه به شرایط پیش‌رو و رویدادهای احتمالی هر تصمیمی ممکن است گرفته شود.

درخصوص تفاوت شرایط فوتسالی، فوتبالی و امکاناتی کشورهایی مانند عربستان و عراق با ایران بگویید

به‌واسطه اینکه پیش از حضور در تیم‌ملی عراق، با تیم‌ملی جوانان والیبال ایران بودم، به همین نسبت در فدراسیون والیبال حمایت‌هایی را می‌دیدم. فدراسیون‌های ورزشی در ایران حمایت خوبی از تیم‌هایشان دارند. البته درمورد فدراسیون فوتبال ایران نظر خاصی ندارم و نمی‌دانم شرایط‌شان چگونه است که بتوانم مقایسه کنم. در حوزه فوتبال و فوتسال بیشتر در سطح باشگاهی کار کرده‌ام، با باشگاه سپاهان اصفهان همکاری داشتم و واقعاً حمایت بسیار زیادی از فوتبالیست‌های بانوانشان دارند.

نظرتان درخصوص شرایط فعلی فوتبال و فوتسال بانوان کشورمان چیست؟

فوتسال بانوان ایران، شامل بسیاری از بازیکنان مستعد و باتجربه است که حرف‌های زیادی برای گفتن دارند. قهرمانی‌های آسیایی متعددی به‌دست آورده‌اند و یک قطب قوی در سطح آسیا و جهان داریم و این چیز کمی نیست. یک کشور باید تلاش زیادی داشته باشد تا به دستاوردهایی که فوتسال بانوان ایران از آنِ خود کرده است، برسد.

از صمیم قلب برای فوتسال بانوان ایران ناراحت هستم؛ استعدادها و بازیکنان با تجربه نادیده گرفته می‌شوند، امیدوارم هرچه زودتر هر مسئله‌ای که باعث معلق‌شدن فوتسال بانوان کشورمان شده رفع شود و دوباره شور و هیجان و قهرمانی‌هایی که با تلاش فوتسالیست‌هایمان برای ایران به‌دست می‌آید، تکرار شود. این سرمایه‌های ما است که از بین می‌رود، امیدوارم مسئولان به فکر بیفتند.

کد خبر 584579

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.