سیدمحمد موسویخطاط در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه سال ۱۳۹۸ معاون سخنگوی وقت سازمان ملل متحد نسبت به خارج کردن زخمپوشها از لیست تحریم با آمریکا وارد مذاکره شد، اظهار کرد: آمریکا نسبت به مذاکره معاون سخنگوی وقت سازمان ملل متحد و نماینده ایران، واکنشی نشان نداد و ایران همچنان در حوزه تأمین زخمپوشهای بیماران پروانهای تحریم است.
وی افزود: پس از این اتفاق مذاکراتی برای واردات زخمپوشها انجام شد، اما این شرکت نیز اجازه ورود محصول را به ایران پیاده نکرد؛ این مسئله بسیار دردناک بود و به همین دلیل ایران نسبت به بومیسازی زخمپوشها اقدام کرد. این شرکت با هدف تولید زخمپوشهای مورد نیاز بیماران پروانهای تأسیس شد و پس از دو سال تحقیقات توانست زخمپوشی چهار لایه تولید کند؛ البته تولید برخی از لایههای این زخمپوش نتیجه شش سال تحقیقات بود.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان تصریح کرد: برای تولید زخمپوش، ابتدا نمونه خارجی محصول خریداری شد و فرآیند تولید با کمک مهندسی معکوس آغاز شد. برخی از لایههای این محصول کاملاً تولید داخل بوده و برخی از لایهها نیز با کمک فناوریهای نانو ارتقا یافته است.
موسویخطاط در همین رابطه افزود: در تولید زخمپوش از فناوریهای نانو تکنولوژی، بایو تکنولوژی، نساجی و میکروبشناسی استفاده شده است و برای تولید محصولی ایدهآل با دانشکده نساجی و علوم پزشکی اصفهان نیز در ارتباط بودیم.
وی گفت: محصول تولید شده تاکنون تستهای آنتیباکتریال و سمشناسی را گذرانده و اکنون به مرحله اخذ مجوز رسیده است که در صورت گذراندن آزمایشهای سازمان غذا و دارو نیز مجوز محصول صادر خواهد شد.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان ادامه داد: در توسعه زخم دو عامل رطوبت و عفونت بسیار مهم است که زخمپوش تولیدی این شرکت علاوه بر اینکه رطوبت را به صورت کامل خارج میکند، مواد آنتیباکتریال نیز ترشح کرده و خاصیت گذردهی اکسیژن نیز دارد.
وی تاکید کرد: لایه نخست زخمپوش ترشحات زخم را به صورت کامل خارج میکند و مواد آنتیباکتریال را نیز وارد زخم میکند که این تکنولوژی در عموم زخمپوشها وجود ندارد.
موسویخطاط در رابطه با کاربرد زخمپوش گفت: علاوه بر بیماران پروانهای که بیشترین نیاز را به این محصول دارند؛ افرادی که مبتلا به زخم بستر، زخمهای دیابتی و سوختگی هستند نیز میتوانند از این پانسمان استفاده کنند.
نظر شما