اظهارات معاون اجرایی رئیس‌جمهور پاک کردن صورت مسئله بود

‌نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: اظهارات معاون اجرایی رئیس‌جمهور در شورای اداری پنجشنبه شب به نوعی پاک کردن صورت مسئله بود، زیرا تغییرات اقلیمی و مصارف پایین‌دست به حدی جدی نبوده است که امروز با خشکی زاینده‌رود روبه‌رو باشیم.

‌مهدی طغیانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به سفر رئیس‌جمهور به استان اصفهان و مصوبات این سفر اظهار کرد: هنوز مصوبات سفر رئیس‌جمهور به استان اصفهان به صورت دقیق و مشخص اعلام نشده است، اما یک‌سوم از بودجه‌ای که در این سفر به استان اختصاص دادند برای حوزه تأمین آب و حل مشکلات زاینده‌رود صرف خواهد شد.

وی با بیان اینکه بعضی از موارد پیشنهاد شده در راستای حل معضل زاینده‌رود در زمینه ساماندهی رودخانه و برداشت‌ها بوده است، ادامه داد: عملیات ساماندهی رودخانه زاینده‌رود از شرق تا حدود ۱۵ کیلومتر تا غرب اصفهان ادامه پیدا کرده، این در حالی است که باید در کل حاشیه رودخانه اعمال شود و مسیرهای دسترسی، ساماندهی و قطع برداشت‌های مجاز و غیرمجاز مورد رسیدگی قرار بگیرد که این مهم از مصوبات سفر رئیس‌جمهور به اصفهان است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تصفیه تکمیلی پساب یکی از مباحث مورد بحث است، به گونه‌ای که پساب رهاسازی شده آن گونه که باید به مصارف و حقابه‌داران نمی‌رسد که این موضوع جهت تعیین تکلیف جزو مصوبات این سفر قرار گرفت.

وی با اشاره به حقابه شهر اصفهان اضافه کرد: فضای سبز شهر اصفهان از قدیم حقابه‌دار بوده است، بخشی از اراضی کشاورزی به مسکونی تبدیل شده و شهر توسعه پیدا کرده است که عملاً این حقابه هم جزو حقابه‌های شهر اصفهان محسوب می‌شود و از محل پساب تصفیه تکمیلی استفاده می‌شود.

طغیانی خاطرنشان کرد: آب پساب تصفیه شده کاملاً استاندارد و قابل قبول است و به هیچ عنوان شرایط غیربهداشتی که در تصفیه‌های اولیه وجود دارد در این آب مشاهده نمی‌شود نیست و می‌توان برای فضای سبز و حقابه فضای سبز شهر از آن استفاده کرد.

وی با اشاره به سامانه دوم آب‌رسانی گفت: در جلسات مختلف به‌ویژه شورای برنامه‌ریزی استان با طرح توسعه و بارگذاری جدید بر سامانه دوم آب‌رسانی مخالفت کردیم. سامانه دوم آب‌رسانی ویژگی پدافند غیرعاملی و جایگزین دارد. از آن جایی که سامانه اول آب‌رسانی باید تمام مسیر تا چم‌آسمان را طی کند و در راستای آن برداشت‌های غیرمجازی صورت می‌گیرد با تخصیص سامانه دوم برداشت‌های غیرمجاز به صفر می‌رسد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خاطرنشان کرد: مباحث زیست‌محیطی و رها کردن فاضلاب شهرها و روستاهای بالادست در این مسیر وجود دارد که لزوم بهره‌برداری از سامانه دوم آب‌رسانی را افزایش می‌دهد تا آب شرب مردم را از مسیر رودخانه جابه‌جا نکنیم.

وی اضافه کرد: سامانه دوم آب‌رسانی را به جای اینکه از چم‌آسمان جدا کنیم و با تونل به سمت بابا شیخعلی هدایت کنیم باید از گلاب جدا کنیم و به تصفیه‌خانه ورپشت و از آنجا به مخازن دانشگاه صنعتی برسانیم و این کار عملاً نه به عنوان تخصیص بلکه از نظری که برداشت‌های غیرمجاز از منابع آب شرب را متوقف می‌کند حیاتی است.

سامانه دوم آب‌رسانی ارتباطی به حل مشکل زاینده‌رود ندارد

طغیانی با بیان اینکه سامانه دوم آب‌رسانی مشکل زاینده‌رود را حل نمی‌کند، اظهار کرد: سامانه دوم آب‌رسانی تنها برداشت‌های غیرمجاز بالادست از منابع رهاسازی شده را متوقف و مشکل آب شرب شهر را حل می‌کند. یعنی بخشی از منابعی که باید صددرصد برای مصرف شرب رهاسازی می‌شد و در بعضی روزها و ماه‌های سال در شهرستان سمیرم تا ۴۰ درصد از بین می‌رفت و برداشت غیرمجاز از آن صورت می‌گرفت، با سامانه دوم تمام منابع منتقل و برای شرب استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: اجرای تخصیص آب در جنوب استان مانند شهرضا، دهاقان و سمیرم و بعضی از شهرستان‌هایی که اکنون روی زاینده‌رود بارگذاری شدند از محل منابع آبی جنوب استان تأمین خواهد شد که این اقدام به کاهش بار زاینده‌رود کمک می‌کند.

به گفته نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، در بحث شفافیت برداشت‌ها طرحی مطرح شده است که از آن استقبال کردیم اما در اصل منابع بالایی ندارد و از آن جایی که در مسیر حکمرانی درست قرار دارد می‌تواند کمک‌کننده باشد.

تاکید رئیس‌جمهور بر تکمیل پروژه قطار سریع‌السیر اصفهان-تهران

وی با بیان اینکه حدود ۲۰۰ مصوبه در حوزه‌های مختلف آموزشی، فرهنگی، بهداشت و درمان در این سفر وجود داشت که یکی از موارد مورد بحث در این سفر پروژه قطار سریع السیر اصفهان-تهران بود، گفت: پروژه قطار سریع‌السیر پروژه‌ای نیست که در حال حاضر بار مالی داشته باشد. این پروژه از طریق وام و فاینانس انجام می‌شود و بعد از بهره‌برداری اقساط آن در بودجه برنامه‌ریزی خواهد شد.

طغیانی ادامه داد: علی‌رغم اینکه ۱۵۰ کیلومتر از پروژه قطار سریع‌السیر اصفهان-تهران آماده روسازی و ریل‌گذاری است، اما متأسفانه ارگان‌های مختلف دولت از جمله سازمان برنامه‌وبودجه، بانک مرکزی و وزارت راه‌وشهرسازی کارشکنی‌هایی انجام دادند و این پروژه را متوقف کردند.

وی اضافه کرد: رئیس‌جمهور نیز در سفر به استان اصفهان تاکید کردند این پروژه به پایان برسد، در حال حاضر کارفرمای پروژه از جهت اداری شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و نماینده کارفرما و نظارت‌کننده شرکت ساخت است.

طغیانی خاطرنشان کرد: اظهارات معاون اجرایی رئیس‌جمهور در شورای اداری پنجشنبه شب به نوعی پاک کردن صورت مسئله بود، زیرا تغییرات اقلیمی و مصارف پایین‌دست به حدی جدی نبوده است که امروز با خشکی زاینده‌رود روبه‌رو باشیم، برهمین اساس لازم است واقعیت‌ها را در نظر بگیریم و با یک نگاه جامع هرچه سریع‌تر مشکل زاینده‌رود را برطرف کنیم.

کد خبر 582656

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.