کشف دو سیاره فراخورشیدی در فاصله ۳۳ سال نوری از زمین

اداره کل ملی هوانوردی و فضا (ناسا) از کشف دو سیاره فراخورشیدی صخره‌ای شبیه به زمین خبر داد که دور یک ستاره کوتوله نزدیک به منظومه شمسی می‌چرخند؛ اما بیش از حد داغ هستند که وجود حیات را بتوان در آنها پذیرفت.

به گزارش گروه ایمنا، برنامه ماهواره بررسی سیاره فراخورشیدی در حال حرکت (TESS) ناسا ضمن اعلام این خبر افزود که این سیاره‌ها با فاصله ۳۳ سال نوری از زمین، نزدیک ترین سیاره‌های فراخورشیدی به زمین به شمار می‌آیند. هر دو این سیارات از زمین بزرگ‌تر هستند؛ یکی از آنها ۱.۲ برابر و دیگری ۱.۵ برابری زمین است و دوره ستاره کوتوله اچ. دی ۲۶۰۶۵۵ می‌چرخند.

پت برنان، مدیر برنامه اکتشاف ناسا در بیانیه‌ای اعلام کرد: هر دو این سیاره‌ها جز ۱۰ نامزد اولیه از جهت خصوصیات اتمسفری و هوایی بین همه سیاره‌های منظومه‌های شمسی تاکنون کشف شده به شمار می‌آیند. با وجود این، محققان معتقدند دمای این سیاره‌ها شرایط را برای حیات در آنها ناممکن می‌سازد. سیاره بی (یکی از این دو سیاره) احتمالاً دمایی بین ۸۱۶ درجه فارنهایت (۴۳۵ درجه سلسیوس) و سیاره سی دمایی حدود ۵۴۳ درجه فارنهایت (۲۸۳ درجه سلسیوس) دارد.

کشف دو سیاره فراخورشیدی در فاصله ۳۳ سال نوری از زمین

وی افزود: دمای واقعی به وضعیت اتمسفری این سیاره‌ها بستگی دارد. ناسا با برخوداری از مزیت تلسکوپ جیمز وب می‌تواند دید بهتری از این سیاره‌ها به دست آورد. تلسکوپ غول‌آسای جیمز وب به زودی اولین تصاویر دقیق و علمی از این سیاره‌ها را به دست می‌دهد. همچنین می‌تواند اتمسفر این سیاره‌ها؛ یعنی سیاره‌هایی فراتر از منظومه سیاره خورشیدی ما را دقیق‌تر بررسی کند و در مورد وجود آب، کربن، مولکول‌ها و دیگر ساختارها و ترکیب‌های مهم به ما جواب دهد.

گروهی از ستاره شناسان بین‌المللی به سرپرستی رافائل لوک ( Rafael Luque) از مؤسسه فیزیک نجوم اندلس اسپانیا و دانشگاه شیکاگو از اطلاعات مأموریت ناسا برای این کشف استفاده کرده‌اند.

منبع: ایرنا

کد خبر 582373

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.