ارائه تسهیلات رفاهی به ایثارگران چه شرایطی دارد؟ 

سرپرست اداره‌کل تسهیلات رفاهی بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفت‌وگوی زنده در شبکه‌های اجتماعی به سوالات ایثارگران در خصوص وام و هدیه ازدواج، اختصاص کارت مترو و اتوبوس، تسهیلات بانکی و واگذاری خودرو پاسخ داد.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران، جعفر واحدی در پاسخ به سوالی در مورد وام ازدواج فرزندان ایثارگران اظهار کرد: طبق قانون بودجه سال ۱۴۰۱، ایثارگران به میزان دو برابر سایر افراد می‌توانند وام ازدواج دریافت کنند، بر طبق این مصوبه مثلاً این وام برای زوج‌های زیر ۲۵ سال ۱۵۰ میلیون است که برای ایثارگران این مبلغ دو برابر و به میزان ۳۰۰ میلیون تومان خواهد بود و همچنین فرزندان جانبازان هم با هر درصدی مشمول وام ازدواج می‌شوند.

واحدی در رابطه با هدیه ازدواج ایثارگران نیز گفت: تمام مشمولان ماده ۴۹ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران مشروط بر اینکه در دستگاه‌های دولتی یا نیروهای مسلح شاغل نباشند، مشمول هدیه ازدواج می‌شوند که مبلغ این هدیه در سال ۱۴۰۱ و صرفاً برای ازدواج‌هایی که در سال جدید اتفاق افتاده بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است و زوج‌ها می‌توانند مدارک خود را از طریق سایت ایثار ارائه کرده و هدیه ازدواج را دریافت کنند. در پرداخت هدیه ازدواج به دنبال تأمین اعتبار مشمولان سال ۱۳۹۴ تا پایان سال ۱۴۰۰ نیز هستیم و به محض تأمین اعتبار به استان‌ها پرداخت این هدیه انجام خواهد شد.

اختصاص کارت مترو و اتوبوس رایگان به ایثارگران

سرپرست اداره کل تسهیلات رفاهی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به ماده ۴۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران در خصوص اختصاص کارت مترو و اتوبوس به ایثارگران، گفت: شهرداری‌ها یا وزارت کشور باید زمینه را برای استفاده رایگان ایثارگران از وسایل حمل و نقل عمومی فراهم کنند. این موضوع در برخی استان‌ها در حال انجام است، اما در تعدادی از آنها هنوز اجرایی نشده است که به عنوان یکی از اولویت‌های برنامه‌های عملیاتی تسهیلات رفاهی در سال ۱۴۰۱ قرار گرفته و از طریق وزارت کشور و شهرداری‌ها و همچنین همکاری استان‌ها در حال پیگیری هستیم تا تمام ایثارگران کشور از این تسهیلات استفاده کنند و البته در حال حاضر در شهر تهران این خدمت هم اکنون ارائه می‌شود.

ارائه تسهیلات بانکی به ایثارگران

واحدی در خصوص تسهیلاتی که توسط بانک دی به ایثارگران اعطا می‌شود، تصریح کرد: با توجه به قراردادهایی که با بانک‌های مختلف امضا می‌شود، هر ساله تسهیلاتی به صورت قرض‌الحسنه و عقود مبادله‌ای با نرخ تسهیلات سود ۱۸ درصد، برای ایثارگران تخصیص می‌یابد که در حال حاضر از بانک دی اعتباراتی در این دو بخش اخذ و توزیع شده و ایثارگرانی که نیازمند این وام‌ها هستند با مراجعه به شعبه نزدیک محل سکونت خود و درخواست دریافت وام از این تسهیلات که سقف آن در حال حاضر از جانب بانک دی ۳۰ میلیون تومان و کارت مراوده یا خرید کالا تا مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان تعیین شده است، دریافت کنند.

سرپرست اداره‌کل تسهیلات رفاهی بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد ضمانت این تسهیلات خاطرنشان کرد: دولت اقداماتی را در خصوص حذف ضمانت برای کارکنان دولت انجام داده و برای ایثارگرانی که از بانک دی حقوق دریافت می‌کنند ضمانت ساده‌تر خواهد بود، اما کسانی که غیر از این بانک حقوق دریافت می‌کنند، باید ضامن معتبری معرفی کنند.

وی ادامه داد: در ارائه وام‌های قرض‌الحسنه با محدودیت‌هایی مواجه هستیم و استان‌ها با توجه به نیاز فرد اولویت‌بندی‌هایی انجام می‌دهند اما در بحث عقود مبادله‌ای وضعیت مناسب‌تر است و در چند ماه آینده مبلغی تخصیص خواهد یافت البته باید توجه کرد به دلیل اینکه این اعتبارات بانکی است، پرداخت در شعبات بانک‌ها تابع ضوابط و مقررات بانک است و البته بنیاد برای تسهیل شرایط اعطای آنها تلاش می‌کند.

واگذاری خودرو به ایثارگران

واحدی در خصوص واگذاری خودرو به ایثارگران نیز گفت: بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱، وزارت صمت مکلف است از طریق شرکت‌های خودروسازی ایران‌خودرو و سایپا از محل تولید محصولات ملی خود به تعداد ۱۰ هزار دستگاه خودرو نسبت به فروش خودرو به همسر، فرزندان و والدین شهدا، جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر دارای محدودیت‌های جسمی و حرکتی و جانبازان ۵۰ درصد و بیشتر با معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران با تقسیط ۵ ساله و کارمزد ۴ درصد از محل تسهیلات قرض‌الحسنه تبصره ۱۶ اقدام کند.

وی افزود: این قانون شامل جانبازانی که فاقد خودرو بوده و تاکنون با معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران خودرو دریافت نکرده‌اند، می‌شود، اما جانبازان ۷۰ درصد مستثنی از این شرایط هستند و در صورت داشتن خودرو هم می‌توانند اقدام کنند.

سرپرست اداره کل تسهیلات رفاهی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: با توجه به تعداد و نوع خودرو و شروط اعلام‌شده، لازم است هماهنگی‌های لازم برای معرفی ایثارگران از طریق بنیاد شهید و امور ایثارگران با وزارتخانه ذی‌ربط، خودروسازان و سیستم بانکی انجام شود و تصویب آئین‌نامه اجرایی تبصره ۱۶ به بانک مرکزی و سایر دستگاه‌ها ابلاغ شده است.

کد خبر 582002

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 48
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رنجبر خراسانی IR ۱۰:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
    1 6
    سلام شما میفرماید درست ولی زمان مراجعه به بانک هنوزاز این بابت وام ایثارگری دستوری نرسیده من دخترم سال 1401 عقد کردند بانک کارت ایثارگری بردند اعتبارندارد خسته نباشید
  • عباس مرادی IR ۱۳:۵۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۷
    0 0
    من جانباز ۷۰درصد از آذربایجان عربی شهرستان شاهین دژ ماندام خودروی جانباز ی ثبت نام کنم راهنمایی می خواستم
  • محمد بامری IR ۲۰:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۷
    0 1
    سلام مدیران کل امور ایثارگران وبنیاد شهید برای رزمندگان هشت سال دفاع مقدس هم ترتیبی اتخاذ تا بتوانند از حداقل این مزایا بهره مند گردند .ممنون و سپاسگزار می شویم.
  • ,محمد سکاکی بازنشسته IR ۲۲:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۳۰
    0 0
    با سازمان امور مالیاتی مکاتبه کنید ایثارگران بازنشسته را از درآمد اجاره مغازه و امثالهم معاف کنند .