علی خضریان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، در توضیح جلسه دیروز کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اظهار کرد: این جلسه درخصوص کشت محصولات کشاورزی خوراکی با آبهای آلوده در کلانشهرها با حضور مدیران دستگاههای ذیربط تشکیل شد.
وی توضیح داد: کشت محصولات کشاورزی با آبهای غیرمتعارف روز به روز رشد میکند و به مصیبتی در کلانشهرها تبدیل شده است اما متأسفانه دستگاههای متولی از جریان حاکم بر مصرف آب و مواد خوراکی بیاطلاع هستند. در این جلسه قرار بر این بود که دستگاههای مربوطه از وزارتخانههای بهداشت، نیرو، کشاورزی و کشور و سازمانهای استاندارد و حفاظت از محیطزیست گزارش مکتوبی از میزان مصرف آبهای آلوده در اراضی کشاورزی در سراسر کشور و کلانشهرها ارائه کنند. در نشست قبل گزارش قابل دفاعی از دستگاهها ارائه نشد و تناقض آماری داشتهایم.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با بیان اینکه دستگاههای ذیربط هنوز نمیدانند چه میزان از سطح کشت در کشور با پساب آبیاری میشود، اظهار کرد: طبق گزارشهای ارائه شده در استان تهران ۲۳۵ هکتار از اراضی زیر کشت با آب غیرمتعارف آبیاری میشود. وزارت جهاد کشاورزی از آبیاری ۲۶ هزار هکتار اراضی با آبهای غیرمتعارف خبر میدهد، این در حالی است که وزارت بهداشت این آمار را ۱۹ هزار هکتار میداند. به هر حال کشت هر محصولی با این آبها سلامتی جامعه را به خطر میاندازد؛ چه مصرفکننده و چه کشاورزی که از این آب استفاده میکند.
خضریان ادامه داد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وظیفه اندازهگیری استانداردهای محصولات کشاورزی پیش از عرضه در بازار را دارد؛ برای این کار باید اراضی و کشاورزان شناسنامهدار شوند تا مشخص شود محصول آلوده از کدام زمین در بازار ارائه میشود.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با انتقاد از پاسخگو نبودن مناسب و مستند دستگاههای مربوطه به مکاتبات کمیسیون درباره آبیاری اراضی کشاورزی با آبهای غیرمتعارف گفت: مقرر شد دستگاهها ظرف مدت ۱۰ روز آینده گزارش مکتوب از این موضوع در تمام استانها ارائه کنند و نشستی اختصاصی با وزارتخانههای نیرو و کشور و سازمان برنامه و بودجه برگزار میشود.
نظر شما