به گزارش خبرنگار ایمنا، علی صالحی عصر امروز _شنبه بیست و یکم خردادماه_ در آئین افتتاحیه نمایشگاه هنرهای سنتی و صنایع دستی بومی شهرهای اصفهان و بندرعباس که در باغ موزه چهلستون برگزار شد، اظهار کرد: پررنگترین نمود تمدن و هویت یک شهر اسلامی، در حوزه فرهنگ آن است و فرهنگ بر مبنای یک ارزش والا چون هنر ترسیم میشود.
وی تصریح کرد: مهمترین شاخصههای یک فرهنگ را در رگههای هنری آن میتوان ترسیم کرد؛ البته هنر جز ذوقی که از دست هنرمند تراوش میکند و تبدیل به آثار فاخری میشود که نماد تمدن و هویت یک ملت خواهد بود، نیست.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان، تصریح کرد: هنرمند مخاطب خود را نه با یک اثر و شیء سخت که ما آن را صنایع دستی مینامیم، بلکه با تمدن و فرهنگ آشنا میکند.
وی ادامه داد: هانتینگتون از کارشناسان آمریکایی بنام و مشهور، در نظریه برخوردتمدنهایش عقیده دارد از مهمترین تهدیدات فرهنگ غرب و لیبرالیسم، فرهنگ اصیل اسلامی است که شاید دلیل آن هنرها و تجلی گاههای هویتی بوده که در فرهنگ شرقی و اصیل اسلامی وجود دارد و نمونه آن هنرها در سایر فرهنگها، خاصه فرهنگ غرب نیست. هنر صنایع دستی و سنتی تکیهگاه و لنگرگاهی برای فرهنگ ما در برابر مجموعه فرهنگهای جهانی است.
صالحی ادامه داد: از قرنهای پیش تا به امروز چنین هنرهایی که سابقه آنها چه بسا از طول عمر برخی کشورها بیشتر است به یک مهد هویتساز تبدیل شده و در صورتی که بخواهیم برای حفظ کشور و اعتلای سرزمین تلاش کنیم، باید در راستای تقویت این مزیت رقابتی و نقطه ثقل در حوزه هنر و صنایع اهتمام ورزیم.
وی افزود: امروزه در مقابل تهاجمی ادراکی و شناختی قرار گرفتهایم؛ جهان غرب با مزیت رقابتی خود تحت عنوان "پویایی نمایی" از سنین کودکی شروع به انتقال فرهنگ میکند؛ چرا ما نباید از این تواناییهای خود برای انتقال پیام و دفاع از هویت و فرهنگ خود بهره ببریم.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: هفته صنایع دستی فرصت خوبی است که با استفاده از همه ابزارها، مزیت رقابتی خود را تقویت کنیم و از طرف دیگر، بهتر با این هنر اصیل آشنا شویم؛ همچنین از ورود هنرهای تقلبی که جای صنایع دستی اصیل ما را در خانهها گرفته، ممانعت کنیم.
وی گفت: در روزگاری که مزیت رقابتی در اقتصاد حرف اول را میزند و جهانیسازی درصدد است نفت را به عنوان مزیت اقتصادی کشورهای جهان سومی معرفی کند، باید در مقابل الگویی که سازههای بتنی را جایگزین هویتهای محلی ما، موسیقیهای وارداتی را به جای موسیقی سنتی و کالاهای جعلی را جایگزین صنایع دستی اصیل ما کرده است، هوشیار باشیم و در درجه اول مزیت رقابتی خود را در فرهنگ و هنر و اقتصاد به درستی تشخیص دهیم و سپس، از این میراث و مزیت رقابتی خود که مبتنی بر هنر است، پاسداری کنیم.
صالحی خاطرنشان کرد: ما امروز بر آنچه گذشتگان از میراث به جا گذاشتهاند، افتخار میکنیم و باید بیاندیشیم ما برای آیندگان خود چه چیزی به میراث باقی میگذاریم و آیندگان چه قضاوتی از ما خواهند داشت.
وی تصریح کرد: باید به این نکته بیاندیشیم که چرا ۵۲ درصد از صادرات این شهر از جنس فولاد و چدن است و اسمی از صنایعدستی در گروه بندیهای صادراتی شهر نیست، باید به نقطهای برسیم که فرهنگ و هنر خود را صادر کنیم و هم از این صادرات فرهنگ خود، ارزش آفرینی اقتصادی کنیم.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان در پایان اظهار کرد: اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان در حوزه سیاستگذاری تلاش میکنند تا به این سخنان جامعه عمل پوشانده و در ایده شهر همگرا، از تلاش همه ارگانها، خاصه اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان بهره ببریم تا بتوانیم در این فرصت محدود، حق مطلب را ادا کنیم.
نظر شما