به گزارش ایمنا، سیدعلی مرعشی روز سهشنبه در نشست خبری درباره قیمت واکسن مننژیت برای زائران، اظهار کرد: با توجه به تک نرخی بودن قیمت دلار در سال جاری قیمت واکسن مننژیت ۵۰۰ هزار تومان است.
وی با اشاره به مدت زمان ایمنی واکسن مننژیت، افزود: مدت زمان ایمنی این واکسنها سه سال است و اگر زائری در سال ۹۹ که حج متوقف شد، واکسن زده باشد در صورت داشتن کارت ممهور به واکسن نیاز به تزریق واکسن دوباره ندارند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلالاحمر در ادامه با بیان اینکه امسال ایران جزو کشورهایی اعلام شده که باید واکسن فلج را نیز تزریق کنند، گفت: این واکسن برای زائران رایگان تزریق میشود.
اعزام ۲۸۰ پزشک هلالاحمر جهت پوشش درمانی مراسم حج
وی با اشاره به این که تست pcr برای تمام زائران الزامی است، از اعزام ۲۸۰ پزشک هلالاحمر جهت پوشش درمانی مراسم حج خبر داد.
مرعشی با اشاره به پوشش درمانی مراسم حج توسط جمعیت هلالاحمر، گفت: از زمانی که دولت عربستان ظرفیت حج را اعلام کرد، زمان زیادی نگذشته است و به همین علت با فشردگی و تلاشهای شبانهروزی، کار سنگینی صورت گرفت و سلامت حجاج مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: امسال حداکثر سن مجاز حجاج ۶۵ سال است و دستورالعملهای دیگری نیز از سوی عربستان صادر شده که نیاز به هماهنگیهای زیادی داشت. فردا ۴۵ نفر در قالب نخستین تیم پزشکی به عربستان اعزام میشوند تا مقدمات را برای حج امسال فراهم کنند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلالاحمر خاطرنشان کرد: تزریق واکسن فلج اطفال جزئی از دستورالعمل مسئولان عربستان سعودی است با وجود این که فلج اطفال سالهاست در ایران ریشهکن شده است اما مسئولان عربستان سعودی به ۲۶ کشور گفتهاند که باید این واکسن را تزریق کنند. چندین سال قبل یک گزارش ابتلاء در شرق کشور وجود داشته است و همین امر سبب شده تا این واکسیناسیون در دستور کار قرار گیرد.
واکسن مننژیت در اختیار استانها قرار گرفته است
وی ادامه داد: در سال جاری تقریباً ۴۰ هزار نفر به همراه عوامل به حج اعزام میشوند و برای این افراد واکسن مننژیت تهیه شده و در اختیار استانها قرار گرفته و روند واکسیناسیون از هفته گذشته آغاز شده است.
مرعشی افزود: داروهای ممنوعه نیز از سوی مسئولان عربستانی اعلام شده و به مراکز حج اعلام شده و پلیس فرودگاه نیز آموزش کافی را دیده است تا از خروج این داروها جلوگیری کند. این داروها بیشتر شامل مخدرها و کدوئین است. این قبیل داروها برای بیماران به صورت عمومی به عربستان ارسال میشود تا در صورت نیاز از سوی پزشک تزریق شود.
وی تصریح کرد: عربستان سعودی تاکنون ۱۰ واکسن را مورد تأیید دانسته که سه واکسن از آنها در ایران تزریق شده و طبق جلسات برگزار شده و هماهنگی با وزارت بهداشت، آن دسته از حجاجی که واکسنی به غیر از این سه مورد را تزریق کردهاند، واکسینه خواهند شد تا بدون مشکل به حج اعزام شوند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر گفت: تعداد این حجاج که نیاز به واکسن مجدد دارند کم است و با تزریق دو دوز واکسن اجازه سفر به عربستان داده میشود.
مرعشی با اشاره به این که متخصصان درمان و بهداشت در تیمهای پزشکی هلالاحمر حضور دارند، گفت: در محل اسکان تمامی حجاج پزشک و درمانگاه وجود دارد و اگر نشانهای از بیماری آبله میمونی مشاهده شود، اقدامات لازم انجام میشود. باید توجه داشت که غالب حجاج ایرانی در سن و سالی هستند که غالباً واکسن آبله دریافت کردهاند و این بیماری در ایران از بین رفته است.
برای زائران پرونده الکترونیک سلامت ایجاد شده است
وی گفت: طبق نظر برخی کارشناسان افرادی که واکسن آبله را دریافت کردهاند تا ۹۰ درصد در مقابل ویروس جدید ایمن هستند اما به علت سفر حجاج از کشورهای مختلف، تمهیدات لازم در دستور کار قرار گرفته است تا درمان در اسرع وقت صورت گیرد.
این مقام مسئول در جمعیت هلالاحمر با اشاره به کنترل حجاج در مبادی ورودی و خروجی کشور، گفت: سلامت زائر در مراسم حج همواره مورد کنترل قرار میگیرد و گزارشها به مسئولان عربستانی و وزارت بهداشت ارسال میشود و تمام اطلاعات رد و بدل میشود تا مشکلی در این حوزه وجود نداشته باشد. در عربستان در فضای باز الزامی برای استفاده از ماسک وجود ندارد اما همچنان در فضای بسته توصیه میکنند تا زائران از ماسک استفاده کنند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر، اظهار کرد: تمهیداتی برای مقابله با گرمازدگی زائران در دستور کار قرار گرفته است و فیلمهای آموزشی برای حجاج به نمایش درمیآید. به حجاج توصیه میشود در گرما و آفتاب کمتر به بیرون مراجعه کنند و در زمانهایی که مشکل شرعی ندارد، از چتر استفاده کنند.
وی گفت: زائران ضرورت دارد تا از مایعات به وفور استفاده کنند و داروهای مخصوص خود را به اندازه ۴۰ روز به همراه داشته باشند.
مرعشی با اشاره به این که برای زائران پرونده الکترونیک سلامت ایجاد شده است، گفت: با ایجاد پرونده سلامت برای حجاج مشخص شده است که چه تعداد به چه بیماری مبتلا هستند و برای این عزیزان نیز تمهیدات لازم در نظر گرفته شده است. غالب زائران بین ۵۰ تا ۶۵ سال سن دارند و به همین علت بیشترین بیماری مربوط به فشار خون و دیابت است. با این وجود حدود ۵۰ زائر زیر ۱۸ سال سن نیز در حج امسال حضور دارد که کوچکترین آنها شش سال سن دارد.
وی افزود: با وجود مکاتبات زیادی که با مسئولان عربستان صورت گرفته است اما هنوز نحوه ارسال دارو را اعلام نکردهاند و صرفاً هزینههای گزاف باربری را اعلام کردهاند. داروها به اندازه ۴۰ هزار زائر با این وجود آماده شده و از روز آینده در سه مرحله به عربستان منتقل میشود. هماهنگی با طرف عربستانی نیز صورت گرفته است تا اگر نیاز بود از عربستان در محل نیز دارو خریداری شود.
تمام زائران بیمه هستند
این مقام مسئول در جمعیت هلالاحمر در خصوص فوت احتمالی برخی حجاج، تصریح کرد: اگر در مراسم حج سال جاری یکی از زائران جان خود را از دست دهد در ابتدا با خانواده متوفی تماس گرفته میشود و به علت این که تمام زائران بیمه هستند، هزینهها توسط بیمه پرداخت میشود و به ایران بازگردانده میشود.
وی گفت: خوشبختانه امکانات خوبی فراهم شده و برای هر ۴۰۰ زائر یک پزشک نیز اعزام میشود که در حدود ۹۵ نفر است. علاوه بر این ۱۲۳ پزشک در حوزههای مختلف نیز در مرکز درمانی مکه حضور دارند تا به زائران خدمت رسانی کنند.
مرعشی خاطرنشان کرد: زائرانی که استطاعت حضور در مراسم حج را نداشتند در یک کمیسیون مجدداً مورد بررسی قرار گرفتند و از اعزام اشخاصی که بیماری سرطان فعال، بیماری قلبی پیشرفته، زنان باردار و بیماران اعصاب و روان و افرادی که تست اعتیاد مثبت داشتند، جلوگیری شد که تعداد این افراد بسیار کم بود. باید توجه داشت که حجاج برای ورود به عربستان باید تست pcr داشته باشند که مربوط به زمانی کمتر از ۷۲ ساعت باشد زیرا در مقصد کنترل میشود.
منبع: ایرنا
نظر شما