غلامعلی فیضالهی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: باوجود افزایش قیمت مواد اولیه، تولیدات صنایعدستی بسیار کاهش داشته است و اگر تولید هم انجام میگیرد، معمولاً دارای کیفیت قابل قبولی نیست؛ زیرا به دلیل گرانی مواد اولیه و عدم استقبال نسبت به خرید، تولیدات باکیفیت برای فعالان صرفه ندارد.
وی افزود: با این اوصاف از اشتغالزایی این رشته هم کاسته شده است و تعدادی از هنرمندان به دلیل گرانی مواد اولیه تولید و فقدان مشتری، ترجیح به تغییر شغل دادهاند.
رئیس اتحادیه تعاونیهای صنایعدستی در پاسخ به این پرسش که صادرات صنایعدستی اصفهان در چه میزانی انجام میگیرد، خاطرنشان کرد: صادرات تقریباً صفر است و آماری هم که ارائه میشود از صادرات طلا و زیورآلات است وگرنه صنایعدستی اصلی اصفهان، صادراتی ندارد و اگر هم موردی باشد بسیار ناچیز است.
به گفته فیضالهی، راهکارهایی نیز برای رونق صنایعدستی وجود دارد که لازم است مسئولان و فعالان این حوزه به آن توجه داشته باشند.
وی توضیح داد: با تأمین مواد اولیه ارزانقیمت برای فعالان صنایعدستی، به آنها کمک میشود که تولیدات بیشتر و ارزانتر و البته باکیفیتتری را عرضه کنند؛ زیرا مردم در شرایط اقتصادی قرار دارند که توان خریدهای گرانقیمت را ندارند اما با حمایت از فعال صنایعدستی در زمینه تأمین مواد اولیه میتوان شرایط تولید بیشتر و ارزانتر را فراهم کرد.
رئیس اتحادیه تعاونیهای صنایعدستی ادامه داد: مورد دیگر توجه به خواهرخواندههای اصفهان است که میتوان از قابلیتهای آنها برای برگزاری نمایشگاه و شناساندن کالای صنایعدستی استفاده کرد.
فیضالهی گفت: شاید نتوان صنایعدستی را صادر کرد اما میتوان این محصولات را به کشورهای دیگر برد و در همان محل معرفی کرد که قطعاً با شناخت بازارهای هدف و توجه به سلایق مشتریان، درآمدزایی بسیار خوبی به دنبال خواهد داشت.
وی اظهار کرد: مورد دیگر برپایی بازارچههای صنایعدستی در نقاط مختلف شهر است تا هنرمند بتواند از این طریق، آثار خود را معرفی کرده و به فروش برساند.
رئیس اتحادیه تعاونیهای صنایعدستی با اشاره تولید بیش از ۶۰ درصد از صنایع دستی کشور در اصفهان گفت: با وجود این قابلیت صنایعدستی این استان هنوز در جایگاه اصلی خود قرار ندارد.
نظر شما