آتشپاد دوم ابراهیم مطلبی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: در شش ماه گذشته، شش مورد حریق در سطح بازار اصفهان اتفاق افتاده است که با توجه به مانورها و آموزشهای که برای اهالی بازار در ارتباط با اطفای حریق صورت گرفته بود، از پیشرفت آن پیشگیری شد.
وی با بیان اینکه اصناف و میراث فرهنگی به طور کامل خود را از ایمنسازی بازار جدا کردهاند و هیچگونه اقدام یا همکاری در این حوزه انجام نمیدهند، گفت: اکثر مغازههای بازار بزرگ اصفهان ایمنی لازم را ندارند و هر مغازه بدون داشتن استانداردهای لازم به انبار یا کارگاه تبدیل شده است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با بیان اینکه نبود ایمنی در بازار از دغدغههای آتشنشانی است، تصریح کرد: بافت تاریخی و قدیمی اصفهان در بازار بزرگ اصفهان قرار دارد و جزو قدیمیترین بازارهای کشور بهشمار میرود که مستلزم حفظ و نگهداری است.
وی با بیان اینکه در بازار بزرگ اصفهان به طول هشت کیلومتر تعداد بسیار زیادی مغازه و انبار دارد که اصناف مختلف را شامل میشود، ادامه داد: همجواری کارگاه طلاسازی با انبار پوشاک، میزان خطر را هنگام وقوع حریق و حادثه دوچندان میکند.
مطلبی ادامه داد: کاربریهای غیرقانونی برخی از مغازهها، وجود ابزارهای در کارگاههای طلاسازی، ماده سیانور و سیلندرهای حریق خود ایجادکننده حادثه است، اما اقدامی در جهت ساماندهی مشاغل نشده است در حالی که اگر هنگام شب شاهد وقوع حادثهای باشیم با بسته بودن دربها هیچ اقدام عاجلی برای رفع حریق نمیتوان انجام داد.
وی با بیان اینکه اصناف در ایمنسازی بازار نقش کلیدی دارند، گفت: بارها برای رفع سد معابر در داخل بازار اقدام شده است، اما با ممانعت بازاریان مواجه بودیم و بهرغم اینکه خطکشی و فاصلهگذاری از سوی عوامل آتشنشانی صورت گرفته است، اما اقدامی را شاهد نبودیم.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان تصریح کرد: جلسات متعددی در حوزه ایمنیبازار با مدیریت بحران در استانداری برگزار شده است، شهرداری تمام تکالیف خود را انجام داده است و باید سایر نهادهای ذیربط نیز به وظایف خود عمل کنند.
نظر شما