به گزارش خبرنگار ایمنا، رضا مختاری ملکآبادی در آئین تجلیل از خیران دانشگاه پیام نور باغبهادران، اظهار کرد: جامعه خیران همواره با کمک به مراکز علمی زمینهساز ظهور استعدادهای فرزندان این سرزمین بودهاند و با رفع موانع و مشکلات، دستیابی نسلهای مختلف را به آموزشهای عالی تسهیل کردهاند.
وی افزود: در سال ۱۳۸۶ قصد داشتند بیمارستانی را در مکان فعلی دانشگاه پیام نور باغبهادران راهاندازی کنند اما به دلایل مختلف این مهم محقق نشد و باید از خیران نیکاندیش همچون برادران ترکی و دیگر خیرین تقدیر کرد که با همراهی خود در تأمین تجهیزات و … نقش بسزایی را ایفا کرده و زمینهساز تأسیس دانشگاه پیام نور شدند.
رئیس دانشگاه پیام نور استان اصفهان با بیان اینکه باید از خیرانی که در مسیر ساخت دانشگاه پیام نور واحد باغبهادارن گام برداشتند تقدیر کرد، گفت: دانشگاهها به دلیل کاهش جمعیت دانشجو در سالیان گذشته در حالت رکود قرار داشتند و دانشگاه پیام نور این شهر نیز دچار رکود جذب دانشجو شد اما خوشبختانه با همراهی شهرداری و شورای شهر و کمک شایانی که به این مرکز علمی داشتند دوباره به دوران اوج خود بازگشته است.
وی با بیان اینکه براساس استاندارد وزارت علوم کاهش جمعیت دانشجویان مراکز پیام نور به زیر ۲۵۰ نفر باعث تعطیل شدن این مراکز علمی میشود، ادامه داد: در سال ۱۳۸۶، ۴۴ مرکز در استان اصفهان تأسیس شد که از این تعداد ۱۴ مرکز در ۱۳۹۸ تعطیل شدند و نتوانستند به استانداردهای لازم دست پیدا کنند و عمده این مباحث به حمایت شهروندان و مسئولان از مراکز علمی بازمیگردد.
مختاری دانشگاه پیام نور را دانشگاهی مردمی دانست و اضافه کرد: دانشگاه پیام نور از نظر اقتصادی جزو مراکز عالی علمی زیانده به شمار میآید و به دلیل اخذ کمترین شهریه درآمد چندانی ندارند چراکه سیاست آن ایجاد امکان تحصیل برای همه اقشار جامعه به خصوص اقشار کم بضاعت به شکل مطلوب بوده از این رو باید حمایت دولت، مجلس، خیران وجود داشته باشد تا بتوان این مراکز را اداره کرد.
وی تصریح کرد: همت خیران و مسئولان باغبهادران و حمایت آنان از دانشگاه پیام نور سبب شده این مرکز علمی جزو مراکز رده نخست استان اصفهان باشد و امیدواریم ارتباط دانشگاه مسئولان و شهروندان تقویت شود تا این روند ادامه یابد.
رئیس دانشگاه پیام نور استان اصفهان خاطرنشان کرد: تشکلهای مردمنهاد، همواره به بهترین شکل ممکن میتوانند با بدنه جامعه و خیران ارتباط برقرار کرده و بسترهای مشارکت آنان را در امور خیر فراهم کنند از این رو بنیاد حامیان دانشگاه پیام نور در کشور شکل گرفت.
وی افزود: بنیاد حامیان دانشگاه پیام نور میتوانند از نظر مالی، فکری، مشورتی و … در سیاستگذاریها و برنامهریزیها دانشگاه را حمایت کنند از این رو تشکیل این بنیاد در بخش باغبهادران میتواند مسیر توسعه این مرکز عالی را همواره سازد.
مختاری افزود: دانشگاه پیام نور امکان تحصیل فرزندان را در کنار خانواده فراهم کرده، میتواند محل مناسبی برای سرمایهگذاری خیران باشد از سوی دیگر حضور دانشجویان دیگر شهرهای ایران در این مراکز علمی همواره عامل رونق شهر و سبب تحول اقتصاد شهری بوده است.
وی با بیان اینکه نامگذاری سال ۱۴۰۱ توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی تحت «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» وظیفه دانشگاهها را سنگینتر از گذشته کرده است، گفت: دانشگاهها خط مقدم و خاستگاه اصلی تحقق فعالیتهای دانشبنیان محسوب میشوند که منتج به تولید اشتغال خواهد شد از این رو انتظار میرود در مسیر جذب اعتبارات با هدف تأسیس شرکتهای دانشبنیان و وابسته به دانشگاهها حرکت کرد.
رئیس دانشگاه پیام نور استان اصفهان ادامه داد: باید به این نکته توجه داشت که امروز رسالت دانشگاه پیام نور تنها آموزش نیست بلکه از مرحله پژوهش نیز عبور کرده و در مرحله مهارت و اشتغال قرار گرفته است بر همین اساس باید با تأسیس مراکز رشد، مراکز فناوری و واحدهایی که بتواند ایدههای ارائه شده را تجاری سازی کرده و در اختیار اقتصاد منطقه قرار دهند گام برداشت تا شاهد رونق تولید و اشتغال باشیم.
وی اضافه کرد: یکی از معضلات شهرستان لنجان موضوع بیکاری و اشتغال جوانان بوده و قطعاً دانشگاه پیام نور میتوانند در مسیر حل این چالش نقش آفرینی کند.
مختاری اظهار کرد: چنانچه دانشگاه پیام نور باغبهادران در مسیر افق تعریف شده سال ۱۳۸۶ رشد کرده بود امروز باید شرکتها و مؤسسات وابسته به این دانشگاه در بخش باغبهادران شکل میگرفت و با توجه به اینکه امسال نقشه راه دانشگاهیان در انجام رسالت خطیر آموزش عالی توسط مقام معظم رهبری ترسیم شده است باید در مسیر تحقق آن گام برداشت تا منافع آن شامل حال شهروندان شود.
نظر شما