اصلاح یارانه‌ها اجرایی نمی شد ‌قیمت کالاها افزایش چندبرابری داشت

وزیر جهاد کشاورزی گفت: اگر اصلاح یارانه‌ها اجرا نمی‌شد به مراتب قیمت کالاها افزایش چندبرابری نسبت به شرایط فعلی داشت؛ اجرای این طرح در میان‌مدت و بلندمدت بزرگترین تحول را در حوزه کشاورزی و دامپروری ایجاد می‌کند.

به گزارش ایمنا، سیدجواد ساداتی‌نژاد در سفر هیئت دولت به استان آذربایجان شرقی با حضور در نشست شورای اداری شهرستان شبستر اظهار کرد: امسال با وجود خشکسالی توانستیم در تولید گندم وضعیت مطلوب‌تری را نسبت به سال گذشته در بحران امنیت غذا در جهان داشته باشیم.

وی ابراز امیدواری کرد با کشت قراردادی گندم بتوانیم سال زراعی آینده شرایط مطلوب‌تری داشته باشیم.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کشاورزان نباید دغدغه‌ای برای تولید داشته باشند، تصریح کرد: ما باید برای کشاورزان نهاده‌، بذر و کود را تأمین کرده و او را بیمه کنیم، تا کشاورز تنها بر روی کاشت تمرکز کند.

وی ادامه داد: این باعث می‌شود میزان عملکرد در تولید افزایش یابد و در مجموع گندم بیشتری در کشور تولید شود و همچنین نیاز به واردات گندم از بین می‌رود.

ساداتی‌نژاد با بیان اینکه تولید قراردادی از محوری‌ترین برنامه‌های کشاورزی دولت سیزدهم است، گفت: از سال گذشته کشت قراردادی در سطح ۲۵۰ هزار هکتار آغاز شده و انتظار می‌رود امسال این نوع کشت، توسعه یابد.

مقام عالی وزارت با بیان اینکه دو مطالبه اصلی در شبستر وجود دارد، یادآور شد: جاده شبستر تا سلماس نیازمند تکمیل باند دوم است و حدود ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای آن در سفر ریاست جمهوری در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: زمین‌های اوقافی شهر صوفیان دومین دغدغه مردم این شهرستان بوده که با تمرکز استان، ما در جهاد کشاورزی و منابع طبیعی آمادگی داریم، با تمهیداتی که در استان و با ارائه سازوکار مشخص مشکلات مردم را با واگذاری منابع طبیعی در ۱۵ هزار هکتار حل کنیم، البته این موضوع نیازمند ایجاد سازوکار با اوقاف و جلب رضایت این سازمان است که باید اجرایی شود و در بحث منابع طبیعی تهاتر آن قابل انجام است تا سختی‌هایی ایجاد شده در حوزه توسعه رفع شود.

ساداتی‌نژاد درباره آبرسانی سد ارس نیز گفت: در این باره در شورای اداری با رئیس جمهور صحبت خواهم کرد تا تسریع در آن عملیاتی شود زیرا حوزه کشاورزی منطقه می‌تواند به شدت دچار تحول شد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در این سفر ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار به حوزه کشاورزی تعلق یافته است، بیان کرد: این میزان در مقایسه با سایر سفرهای استانی دولت تا به امروز عدد بالایی است زیرا شهرستان شبستر قطب کشاورزی استان آذربایجان شرقی است و جایگاه ویژه‌ای در کشاورزی دارد.

وی یادآور شد: ظرفیت بسیار خوبی در حوزه درختکاری در این شهرستان وجود دارد و در اهمیت این موضوع به سازمان منابع طبیعی کشور نیز تاکید می‌کنم.

ساداتی‌نژاد درباره احیای دریاچه ارومیه اظهار کرد: احیای دریاچه ارومیه یک بحث زیست‌محیطی است که برای این موضوع در سفر رئیس جمهور اعتباری در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به دانش‌بنیان کردن حوزه روستایی گفت: عموماً روستاها قطب تولید در حوزه‌های کشاورزی، باغداری و دامپروی هستند بنابراین ما از این موضوع حمایت می‌کنیم.

مقام عالی وزارت افزود: به دلیل اینکه امسال سال دانش‌بنیان نامگذاری شده ما قرارگاه دانش‌بنیان را راه‌اندازی کرده‌ایم.

وزیر جهاد کشاورزی درباره اجرا شدن طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها اظهار داشت: این طرح در کشور اجرا شده که یک طرح اقتصادی بزرگ به نفع مردم است.

وی با بیان اینکه عموماً دولت‌ها در آغاز کار خود چنین تصمیماتی نمی‌گیرند، تصریح کرد: این طرح در کوتاه‌مدت برای مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان ما استرس‌هایی را ایجاد کرده است.

ساداتی‌نژاد با تاکید بر اینکه در دنیا بخش کشاورزی یارانه‌بگیر است، تصریح کرد: ارزش افزوده بخش کشاورزی نسبت به سایر بخش مانند فولاد و پتروشیمی پایین‌تر است و سرمایه‌گذاری به نسبت در آن کمتر انجام می‌شود، بنابراین در دنیا به این بخش یارانه می‌دهند تا ارزش افزوده آن با سایر بخش‌ها برابر شود و سرمایه‌گذار غذا تولید کند.

به گفته وی، یارانه در بخش کشاورزی در بعضی از کشورها به حلقه اول یعنی تولیدکننده و در برخی دیگر به مصرف‌کننده و در بعضی کشورها به طول زنجیره تولید یعنی صنایع تکمیلی و تبدیلی پرداخت می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: از سال ۹۷، یارانه در نظر گرفته شده به بخش کشاورزی به واردکننده یعنی حلقه بیرونی پرداخت شده که در هیچ کجای دنیا چنین تجربه‌ای وجود ندارد.

وی با بیان اینکه پول از بخش کشاورزی کوچ و به بخش واردات رفت، گفت: این موضوع سبب شد تا بخش کشاورزی تضعیف شود و بهره‌وری آن کاهش یابد.

به گفته وی، اجرای اصلاح یارانه‌ها در کوتاه‌مدت ممکن است استرس و سختی داشته باشد اما در میان‌مدت و بلندمدت بزرگترین تحول را در حوزه کشاورزی و دامپروری از نظر افزایش بهره‌وری، پایداری و سلامت غذا و همچنین حوزه اقتصادی ایجاد می‌کند.

ساداتی‌نژاد با اشاره به افزایش قیمت در کالاها گفت: اگر این طرح اجرا نمی‌شد به مراتب قیمت کالاها افزایش چندبرابری نسبت به شرایط فعلی داشت.

وی با بیان اینکه در دنیا به شدت قیمت حوزه غذا در حال افزایش است، اذعان داشت: در ابتدای دولت سیزدهم روغن خام را ۱۲۸۰ دلار خریداری می‌کردیم در حالی که در حال حاضر روغن خام را با قیمت ۲۰۵۰ تن می‌خریم و نمودار همچنان در حال رشد است.

مقام عالی وزارت گفت: ما بخش زیادی از محصولات را وارد می‌کنیم و به شدت قیمت آن افزایشی است؛ دنیا با چالش گرانی و تورم خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها مواجه است و ما باید به این طریق آن را کنترل می‌کردیم.

وی افزود: در حال حاضر در کشورهای همسایه مانند عراق قیمت اقلام مختلف روند افزایشی داشته که نشان می‌دهد دیگران بر سر سفره یارانه ما نشسته بودند.

وزیر جهاد کشاورزی در پایان گفت: در درازمدت این طرح در حوزه اقتصادی منشأ اثراتی خواهد بود.

اختصاص اعتبار ۲.۸ هزار میلیارد تومانی به بخش کشاورزی آذربایجان شرقی

ساداتی‌نژاد اظهار کرد: در این سفر ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای بخش کشاورزی این استان در نظر گرفته شده است و این استان درصد بالایی از اعتبارات سفرهای استانی در بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه استان آذربایجان شرقی ظرفیت‌های بی‌نظیری در حوزه کشاورزی دارد، تصریح کرد: این استان یکی از قطب‌های بسیار خوب در حوزه کشاورزی و دامپروری کشور است و امیدواریم از محل مصوبات سفر نیز اتفاقات خوبی رقم بخورد.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: یکی از مطالبات مردم در شبستر جاده بوده که خسارت جانی و مالی زیادی برای مردم داشته و نماینده منطقه شبستر پیگیری‌های زیادی برای این مشکل داشته است.

وی با اشاره به اینکه در مصوبات سفر، تأمین مالی برای عملیات این جاده در نظر گرفته شده تا با اهتمام قرارگاه سازندگی بتواند کار خود را آغاز کند، تصریح کرد: امید است با اهتمام این قرارگاه ۲۴ کیلومتر اول که برای مردم حائز اهمیت بیشتری است عملیاتی و امنیت لازم ایجاد شود، همچنین پروژه ۴۹ کیلومتری این جاده به سلماس بتواند امنیت را برای تردد کنندگان در این منطقه تأمین کند.

ساداتی‌نژاد با بیان اینکه مطالبه مردم در این خصوص را در شورای استان نیز مطرح خواهم کرد، ادامه داد: یکی از موضوعات زیست‌محیطی مربوط به دریاچه ارومیه است و مسائلی که در خصوص ریزگردها و مسائل زیست‌محیطی کشاورزی برای ما ایجاد می‌کند، در سفر مورد توجه قرار گرفته است.

مقام عالی وزارت با اشاره به مطالبه مردم این شهرستان در خصوص اراضی صوفیان نیز گفت: برای این موضوع پیشنهاداتی را فرماندار و امام جمعه شهرستان مطرح کردند که برای آن نیز تمهیداتی اندیشیده خواهد شد.

به گفته وی، برای مرمت قنوات شهرستان شبستر نیز در این سفر اعتبار در نظر گرفته شده است.

ساداتی‌نژاد با اشاره به در نظر گرفتن تسهیلات برای این شهرستان، گفت: شهرستان شبستر یک الگوی بسیار ایده‌آل در کارهای عمرانی و مشارکتی در بحث آموزش و زیرساختی است و این موضوع سبب شده که در حوزه‌های تولیدی نیز رونق بسیار خوبی در این شهرستان ایجاد شود.

وی ادامه داد: شهرستان شبستر قطب تولید مرغ و تخم‌مرغ، دامپروری و باغات در استان است و ما با ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان کمک خواهیم کرد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در شرایط فعلی دامداری‌ها و مرغداری‌ها در اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها به گردش مالی نیاز دارند، یادآور شد: از مجموع بالغ بر ۲ هزار نفری که در استان آذربایجان شرقی برای دریافت تسهیلات برای طرح مردمی‌سازی ثبت‌نام کرده‌اند تا شب گذشته حدود ۵۰۰ نفر تسهیلات خود را در قالب دامدار کارت یا سایر تسهیلات دریافت کرده‌اند.

وی ادامه داد: در روزهای پنج‌شنبه، جمعه، شنبه و یکشنبه (تعطیلات) شعب بانک کشاورزی در سراسر کشور مشغول فعالیت است و امیدواریم تا پایان تعطیلات بتوانیم مجموع ۲ هزار نفری که خواستار دریافت تسهیلات سرمایه در گردش طرح هدفمندی یارانه‌ها بودند را تکمیل کنیم تا تولیدکنندگان بتوانند نهاده‌های دامی خود را خریداری کرده و به تولید بپردازند.

ساداتی‌نژاد تصریح کرد: همدلی بسیار خوبی در بین مدیران این استان وجود دارد که این موضوع به نظر من تولید سرمایه می‌کند تا مسائل مربوط به شهرستان به خوبی پیگیری شود و امیدوارم به زودی شاهد اتفاقات خوب در این بخش باشیم.

منبع: تسنیم

کد خبر 579472

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.