به گزارش خبرنگار ایمنا، احمد محمودزاده درباره تعیین شهریه و روند ثبتنام مدارس غیردولتی، اظهار کرد: حدود ۱۸ هزار مدرسه غیردولتی در سراسر کشور داریم که عنوان آنها «غیردولتی» است و نه «غیرانتفاعی»؛ البته کارهای غیرانتفاعی هم انجام میدهند.
وی افزود: هنوز شهریه سال تحصیلی جدید را اعلام نکردیم قرار ما براین است که امسال شهریه را به صورت درصدی اعلام نکنیم یعنی متناسب با عملکرد خود مدارس باشد.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی با بیان اینکه نرخ شهریه مدارس غیردولتی در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ بر اساس الگوی تعیین شهریهای که هرساله به استانها ابلاغ میشود، تعیین میشود، گفت: فرایندهای تعلیم و تربیت که در مدرسه شکل میگیرد اعم از فضا، تجهیزات، امکانات و نیروی انسانی که در مدرسه به کار گرفته میشوند در تعیین شهریه دخیل هستند و علاوه بر این، امسال بحث اجرایی کردن سند تحول بنیادین و شاخصهای کیفیتبخشی را هم اضافه و به مدارس اعلام کردهایم.
وی افزود: هم اکنون استانها در حال تدوین شهریه هستند که این تعیین شهریه روال خود را در شورای نظارت منطقه، استان و ستاد طی میکند.
محمودزاده با اشاره به اینکه شهریه هر مدرسه با مدرسه دیگر متفاوت خواهد بود و متناسب با عملکردی است که سازمان از مدارس مختلف انتظار دارد، اظهار کرد: شهریه مراکز و آموزشگاههای علمی آزاد را تا حدودی به استانها واگذار کردهایم که البته همه ساله از اول فروردین شهریه آنها مشخص میشود، اما برای مدارس غیردولتی سال تحصیلی از مهرماه شروع میشود و معمولاً روند تعیین شهریه آنها تا قبل از شروع ثبتنام مدارس مشخص میشود.
وی ادامه داد: تمام مدارس امکانات، فضا و تجهیزات یکسان ندارند؛ شاخصهایی اعلام و شهریه متناسب با آن اعلام میشود. البته سالهای گذشته هم همینطور بود. مدارس به لحاظ عملکردی یکسان نبودند و شهریه ثابت هم از رقم دو میلیون تومان داشتیم تا ۲۷ میلیون تومان و نرخ شهریه افزایشی هم اگر پیدا میکرد متناسب با همین عملکردها و نسبت به مدارس دیگر متفاوت بود.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی با بیان اینکه «این موضوع را که یکسری مدارس شهریه بالا میگیرند نباید به همه مدارس تعمیم داد» اظهار کرد: مدرسههای غیردولتی برنامههای مختلف فوق برنامه و مکمل متنوعی دارند و هزینه آنها همه جزو شهریه ثابت نیست و به همین علت شهریهها در سالهای گذشته در برخی مدارس رشد قابل ملاحظهای داشتهاند.
وی افزود: امسال رویکردهای فرهنگی و شاخصهای کیفیتبخشی را هم در تعیین شهریه مدنظر قرار دادهایم. کیفیتبخشی فقط ترتیب دادن کلاسهای کنکور و المپیاد دانشآموزی نیست، بلکه همه فرایندهای تعلیم و تربیت اعم از حضور در جشنوارهها و مسابقات فرهنگی، هنری، ورزشی و غیره نیز مدنظر ما خواهد بود.
محمودزاده با اشاره به اینکه قرار شده امسال طبق توافقاتی که صورت پذیرفته عددی که اعلام میکنیم با عددی که از اولیا گرفته میشود یکی باشد؛ منهای فعالیتهای فوق برنامه که البته آن هم سقف دارد؛ در پاسخ به این پرسش که «چرا شهریه برخی مدارس غیردولتی با رقم شهریه دوره دکترا برابری میکند؟» گفت: در قانون مدارس غیردولتی که البته هنوز این بند آن تصویب نشده، این اجازه داده میشود که مدارس بتوانند تا ۵۰ درصد شهریه ثابت برای فعالیتهای فوق برنامه شهریه بگیرند؛ بنابراین عدد آن مشخص خواهد بود.
وی افزود: البته فعالیتهایی هست که چه مدرسه دولتی باشند و چه غیردولتی والدین انجام میدهند؛ مثلاً بسیاری از دانشآموزان ممکن است کلاس زبان بروند یا از سرویس ایاب و ذهاب استفاده کنند یا فوق برنامههای خاص خودشان را داشته باشند به ویژه در مدارس خاص چون شاهد، غیردولتی و غیره.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی تاکید کرد: ما باید مراقبت کنیم برنامهها در مدارس غیردولتی آموزشی، فرهنگی و تربیتی باشند، نه اینکه صرفاً بچهها را برای المپیاد خاص یا کنکور آماده کنند.
وی در خصوص موضوع نامه یکی از مدیران کل آموزش و پرورش به خودش برای تأسیس مدرسه غیردولتی، اظهار کرد: این مجوز لغو شد؛ در مجموع تلاش میکنیم مجوز را به اشخاصی بدهیم که صلاحیت حرفهای لازم در قانون تأسیس مدارس غیردولتی را دارا باشند.
به گزارش ایمنا، مدارس غیردولتی، مبلغی با عنوان شهریه را در زمان ثبتنام مدارس از دانشآموزان دریافت میکنند که معمولاً هزینه حقوق و مزایای معلمان، مدیر و کادر آموزشی، اجاره بها، هزینه خدمات آموزشی و فوق برنامه و غیره را در بر میگیرد. مبلغ مذکور با توجه به نوع خدمات ارائه شده و منطقهای که مدرسه غیردولتی در آن واقع شده، متفاوت است.
نظر شما