عماد مطالبی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به اهمیت زیستپذیری شهری، اظهار کرد: رشد شتابان شهرنشینی و روند گسترش شهر رشت در دهه گذشته نوعی لجام گسیختگی و الگوی خودرو و شهر ارگانیک را به وجود آورده است. شهری که بدون طرح و برنامه، گسترش افقی داشته باشد سبب زمینهای پیرامون شهر که بسیار با ارزش است، بلعیده خواهد شد و شاهد ناهنجاریهای مختلف در عرصه کالبدی، اجتماعی، فرهنگی و محیط زیست خواهیم بود.
وی ادامه داد: در حال حاضر شهر رشت با ازدحام، شلوغی، ترافیک، آلودگی محیط زیست (آب، خاک، هوا)، رقابتهای نابرابر در شغل، درآمد و مسکن مواجه است و این امر منجر به سقوط ارزشهای انسانی حاکم بر روابط اجتماعی خواهد شد.
مشاور کمیسیون بهداشت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت تصریح کرد: مدیرت شهری به دنبال زیستپذیری شهری جهت ارتقای جنبههای کمی و کیفی زندگی در فضای شهری رشت است تا بتوان با الگوهای نوین آمایشی به مفهوم واقعی اصولی مانند شهر هوشمند و فشرده رسید، همچنین با استفاده از تکنیکهای طراحی محیطی مانند رنگآمیزی، تناسب قطعات، جداول و نورپردازی میتوان فضاهای تعاملی را در بستر محیط طبیعی و مصنوعی مانند بوستانها و پارکهای شهری ایجاد کرد.
وی گفت: زیستپذیری شهری باعث بهبود تعاملات اجتماعی شهروندان رشت میشود، لذا با این روند "رشتوندان" میتوانند نسبت به محیط پیرامونی زندگی خود حس تعلق داشته باشند، در نتیجه الگوی شهروند مشارکتپذیر و مسئول در قالب رابطهای اثرگذار و دوسویه ایجاد میشود.
مطالبی خاطرنشان کرد: با در نظر گرفتن پتانسیلهای طبیعی و فرهنگ بومی در شهر رشت و با توجه به سابقه، تعاملات و تنوع فرهنگی نیاز است از الگوها، المانهای بومی و طبیعی و مصالح سازگار با طبیعت جهت بازآفرینی حقیقی که هدف آن هویتبخشی شهری استفاده شود.
وی با بیان اینکه توجه به سیما و منظر شهری و منافع عمومی حاصل از آن بازخورد مثبتی دارد، اضافه کرد: این روند سبب میشود که بین ساختار و کارکرد اجزا یعنی مدیریت شهری و حکمروایی شهری و شهروندان (رشتوندان) نوعی تطابق، تناسب و پیوند برقرار شود و فضاهای شهری نیز دور از تعارضات سیمایی، منظر، نما، کالبدی و محیط زیستی ایجاد خواهد شد و شهر به سمت الگوی انسانمحور سوق داده میشود.
مشاور کمیسیون بهداشت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت در خصوص اهداف شهر زیستپذیر، تصریح کرد: در راستای دستیابی به اهداف شهر زیستپذیر میتوان شهروندان را به پیادهروی و استفاده از وسایل نقلیه غیرموتوری مانند دوچرخه تشویق کرد و با ایجاد محیطهای مناسب به ویژه برای بانوان و اختصاص فضاهای مناسب و گسترش پارکهای بانوان میتوان باعث سرزندگی، نشاط و تندرستی آنها شد، در مجموع ابزارهای مختلف علاوهبر تأمین رفاه و آسایش رشتوندان، آرامش شهری را نیز فراهم میکند که هدف یک شهر زیستپذیر است.
نظر شما