به گزارش ایمنا، «پرهامفر» در برنامه گفتوگوی ویژه بخش خبری ۲۱ سیما با موضوع «طرح مبارزه با قاچاق لوازم خانگی» اظهار کرد: از ابتدای امسال برای پنج گروه عمده کالایی در حوزه قاچاق که هم سهم عمدهای در قاچاق دارند و هم ضربه جدی به تولید داخل وارد میکنند، هدفگذاری شده است.
عزم جدی وزارت صمت برای مبارزه با قاچاق کالا
وی از لوازم خانگی و لوازم یدکی خودرو به عنوان دو گروه عمده و اصلی این طرح نام برد و افزود: در حوزه لوازم یدکی خودرو که با امنیت جانی مصرف کنندهها ارتباط مستقیم دارد و رئیسجمهور دستور اکید برای ساماندهی این حوزه صادر کرده است، شناسهگذاری و رهگیری دو گروه کالای باتری و کمکفنر شروع و نهایی شد.
مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز گفت: هدفگذاری وزارت صمت، شناسهگذاری ۵۳ گروه کالایی دیگر که عمده آنها مشمول استاندارد اجباری و کالاهای بسیار حساسی هستند و با امنیت جانی سر و کار دارند، تا نیمه مردادماه است و با پایان فرایند شناسهگذاری و کد رهگیری، کالاهای فاقد شناسه در بازار که منشأ قانونی دارد فراخوان و با شناسهدارشدن قابل رصد میشود.
پرهامفر با بیان اینکه با هماهنگیهای انجام شده بین وزارت صمت و سازمانهای ثبت، این طرح در کل استانها به موازات انجام میشود، خاطرنشان کرد: با استقبال تولیدکنندگان از طرح شناسه کالا و رهگیری لوازم یدکی خودرو، امیدواریم تا نیمه مرداد این ۵۵ قلم کالا شناسه کالا و رهگیری را دریافت کنند.
وی افزود: دومین گروه که جلسات هماهنگی آن در وزارت صمت در حال برگزاری بوده، گروه لوازم خانگی است.
مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز با اشاره به افزایش کشفیات قاچاق طی دو سال اخیر نسبت به سالهای قبلتر، گفت: در سال ۱۳۹۹ کشفیات قاچاق در حوزه لوازم خانگی نسبت به سال قبل از آن با ۳۱۵ درصد افزایش بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد ریال بود.
پرهامفر با بیان اینکه هماکنون میزان قاچاق کالا در زمینه لوازم خانگی حدود ۱.۴ میلیارد دلار است، گفت: اکنون شاهد تغییر رفتار در نوع قاچاق هستیم؛ قبلاً قاچاق را در سطح عرضه بیشتر میدیدیم، اما به خاطر طرحهایی که در سالهای ۹۸ و ۹۹ در بحث برخورد با لوازم خانگی قاچاق در سطح عرضه اجرا شد، عرضه این کالاها یک مقدار به فضای مجازی گرایش پیدا کرده و چیزی که ما شاهد هستیم از طریق شبکههای اجتماعی بازاریابی و تبلیغ میشود و به صورت تحویل به منزل میآید به نوعی تغییر کرده است.
وی افزود: به موازات این تغییر رفتار بازار، رویکرد مبارزه با قاچاق هم کلاً عوض شده و از روش مبارزه سنتی که رویکرد کِیسمحور بود به مبارزه چند لایه یعنی برخورد با قاچاق کالا از زمان ورود به کشور تا زمان عرضه علاوه بر نقطه کشف رسیده است.
مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز گفت: دستور رئیسجمهور درباره لوازم خانگی بیشتر بر مقابله با سوءاستفاده از معافیتهای مبادی ورودی مانند معافیتهای مرزنشینی و تهلنجی بوده که به قاچاق عمده کالا تبدیل شده است.
پرهامفر افزود: با دستورالعمل جدید، همه کالاهایی که به صورت قاچاق وارد کشور شده و بدون دریافت کدرهگیری و شناسه کالا در سطح کشور عرضه میشدند، از ابتدای ورود به کشور ثبت و شناسهدار میشوند.
وی افزود: در مرحله بعد حمل و نقل، نگهداری، توزیع و خدمات پس از فروش شامل این طرح میشود که بخشی از اینها در قانون جدید و از دهم اردیبهشت ۱۴۰۱ لازمالاجرا شده است.
مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز درباره تعیین جرم برای قاچاق کالا افزود: تا قبل از این، فقط جرم حمل کالای قاچاق بود؛ الان طبق ماده ۲۰ اصلاحی جدید، وسیله حامل کالای قاچاق به اندازه ارزش کالای قاچاق جریمه مستقل به آن تعلق میگیرد؛ همچنین علاوه بر ارزش کالای قاچاق، برخوردها شدیدتر و بازدارنده شده و حوزه حمل را شامل میشود.
پرهامفر درباره حذف کولهبری و تهلنجی گفت: تجربه نشان داده حذف این رویهها موفقیتآمیز نبوده است و باید با اعطای برخی معافیتها به شرط ثبت کالا و دریافت کد رهگیری به دنبال ساماندهی آن باشیم.
منبع: صدا و سیما
نظر شما