عماد مطالبی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: توجه به مقوله زیستپذیری شهری از اهمیت و ضرورت اجتنابناپذیر برای آرامش و آسایش شهروندی سخن میگوید، ما در یک کلام شهر را برای رفاه، آسایش و آرامش شهروندان میسازیم؛ از اینرو شهر باید محل زیستنی مناسب، برای مردم باشد زیرا آنها صاحبان اصلی شهر هستند.
وی تاکید کرد: شهری پویا و سرزنده و دارای نشاط اجتماعی است که مدیران و برنامهریزان شهری در تصمیمسازی و تصمیمگیری، مشارکت واقعی شهروندان بهعنوان صاحبان اصلی شهر را داشته باشند.
مشاور کمیسیون بهداشت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی رشت افزود: استفاده از تمام ظرفیتها سبب میشود در ارائه خدمات شهری توازن و تعادل را بهکار گیریم، نگاه ما و رویکردمان در شهرها و کلانشهرها در راستای مدیریت یکپارچه واحد شهری باید باشد یعنی به ساده سخن در یک کلام همه دستگاهها و متولیان مرتبط شهری خدمات و تأسیسات و امکانات شهری را در برنامه و طرحها بهگونهای لحاظ کنند که ما دیگر شاهد مناطق کمبرخوردار و محروم نباشیم.
وی با بیان اینکه توزیع و تعادل در ارائه خدمات، لازمه عدالت اجتماعی در فضای شهری است و این مهم امکانپذیر نیست مگر اینکه در مسیر انتخاب اجتماعی، از متخصصان برنامهریز شهری استفاده به هنگام و واقعی شود، تصریح کرد: بهرهگیری از الگوهای آمایشی نوین شهری میتواند شهرهای ما را در رقابت با شهرهای جهانی مطرح سازد، لذا زمان آن رسیده است که ما به طراحی و اجرای واقعی الگوهای شهری مبتنی بر رویکرد بیوفیلیک و پایداری محیطی اقدام کنیم و شهر را با تخصص برنامهریزی شهری مدلسازی و توسعه دهیم.
این متخصص آمایش شهری گفت: نگاه و رویکرد جنبههای کالبدی و فکر مهندسی را نباید فقط در شهر گسترش داد، زیرا شهر فقط ساختمان و کالبد نیست، نباید کاری کنیم که ساختمانسازی بر فضاهای شهری ما مسلط شود بلکه باید شهر انسانمحور و پیشرو را دنبال کنیم و این بهجز بهکارگیری متخصصان برنامهریز شهری و توجه به ایدهها و الگوهای آنها میسر نخواهد شد.
مطالبی ادامه داد: شهروندان قلب تپنده شهر هستند، لذا توجه به نیازها و ضروریات آنها و رسیدن به سطحی از استاندارد باید از اقدامات و راهکارهای اجرایی و زودبازده در مسیر ساختن و برنامهریزی برای شهر باشد؛ شهر یک مجموعه تخصصی بسیار حساس و مهم است و باید برای شهر برنامهریزان و طراحان شهری تصمیمسازی کنند.
وی تاکید کرد: مفاهیمی مانند پهنهبندی، کاربری زمین، مدیریت خردمندانه زمین، مباحثی مثل کاربرد پیش فضا، پهنهبندی، مرکز هندسی، دسترسی، شبکه کالبدی، الگوهای آمایشی نوین، فرم پایدار زیستی، سیما و منظر و هویت مکانی نمونههایی از اندیشهورزی مبتنی بر تخصص برنامهریزی شهری هستند.
مشاور کمیسیون بهداشت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی رشت تصریح کرد: شهر مجموعه دینامیک است پس باید با تخصص برنامهریزی و طراحی شهری وارد مباحث شهری شد و شهر را به برنامهریزان شهر سپرد، آنها شهر را مبتنی بر پایداری زیستی و فرم پایدار ارائه میدهند و الگو و مدلی متناسب با جغرافیای خاص هر منطقه را به شهروندان هدیه میکنند.
نظر شما