مرتضی نصوحی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: اصفهان از سالها پیش بزرگترین تولیدکننده صنایع دستی در ایران بوده است؛ بهطوری که از ۶۰۰ رسته صنایع دستی موجود در کل دنیا، ۲۰۰ رسته در اصفهان وجود دارد.
وی از برند شدن اصفهان از سال ۹۴ تاکنون به عنوان شهر خلاق صنایع دستی و هنرهای مردمی پس از عضویت در شبکه شهرهای خلاق یونسکو در کنار چهار شهر دیگر از جمله بندرعباس در زمینه صنایع دستی و هنرهای مردمی، رشت و کرمانشاه در زمینه تنوع خوراک و سنندج در زمینه موسیقی خبر داد و افزود: تاکنون حدود ۶۰ شهر در دنیا در شاخه صنایع دستی و هنرهای مردمی به عضویت شبکه شهرهای خلاق یونسکو درآمده است که شهر اصفهان یکی از آنها است.
مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوریهای نوین شهرداری اصفهان اضافه کرد: کلانشهرها برای رسیدن به پیشرفت پایدار میتوانند هفت رسته تعیین شده از سوی شبکه شهرهای خلاق یونسکو از جمله فیلم، ادبیات، موسیقی، هنرهای رسانهای، طراحی و مد، تنوع خوراک و صنایع دستی و هنرهای مردمی را در دستور کار خود قرار دهند که جزو صنایع پاک نیز محسوب میشود.
وی با بیان اینکه سال گذشته مسابقه «۴۰ وکتور از خط افق آسمان شهر اصفهان» برگزار شد، گفت: در این مسابقه ساختمانهای شاخص کنار یکدیگر قرار میگیرد و خطبرداری مشخصی از آسمان شهر را شکل میدهد.
نصوحی با تاکید بر اینکه با در پیش بودن هفته صنایع دستی، سه نمایشگاه در گذر فرهنگی چهارباغ، باغ غدیر و موزه چهلستون با حضور هنرمندان صنایع دستی اصفهان و بندرعباس در راستای تبادل تجارب و دستاوردها برگزار خواهد شد، افزود: توجه به صنایعدستی کوچک مقیاس با وزن ایدهآل جهت سهولت در حملونقل برای گردشگران راهی مناسب برای درآمدزایی اقتصادی در زمینه صنایع دستی و هنرهای مردمی است.
وی ادامه داد: رونمایی از زیورآلات اشک زایندهرود در راستای ترویج ساخت آن، چاپ و توزیع «مجله فیروزه» به دو زبان فارسی و انگلیسی برای ۳۰۰ نفر از اعضای شبکه شهرهای خلاق جهان، ساخت و تولید پلاککوب شهر خلاق اصفهان توسط کمیسیون ملی یونسکو–ایران، جهت هویتبخشی به شهر در راستای برند صنایع دستی و هنرهای مردمی و برگزاری آئین رونمایی و جانمایی آن و حضور و مشارکت مردم در کارگاههای هنرهای صنایع دستی از دیگر اقدامات در نظر گرفته شده برای هفته صنایع دستی است.
نصوحی از برگزاری رویدادهای مختلف در شهر اصفهان در هفته صنایع دستی خبر داد و افزود: از ظرفیت شهرداران شهرهای خواهر خوانده و شهرهای خلاق برای حضور در رویدادهای صنایعدستی استفاده میشود و زمینه برای جذب گردشگران از این شهرها فراهم خواهد شد.
وی با بیان اینکه مشارکت با دیگر شهرها و خلق آثار هنری ترکیبی از دیگر برنامههای در دستور کار است، ادامه داد: با طراحی و تولید محصولات جدید، زمینه برای اشتغالزایی و ایجاد فرصت شغلی فراهم میشود.
مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوریهای نوین شهرداری اصفهان گفت: در حوزه فروش صنایع دستی با کمک اتاق بازرگانی اصفهان و ایجاد بستر فروش و صادرات نیز برنامههایی در راستای ارائه مشاورههای مالیاتی یا تجارت الکترونیکی و بازاریابی الکترونیکی صورت گرفت.
نظر شما