به گزارش خبرنگار ایمنا و به نقل از روزنامه گاردین، آبلهمیمون یک عفونت ویروسی نادر است که معمولاً در کشورهای غرب آفریقا دیده میشود.
روز شنبه گذشته به نقل از مقامهای اداره امنیت سلامت انگلیس، (UKHSA) نوشت که بیمار مزبور بهتازگی به نیجریه سفر کرده و هماکنون در بخش مراقبتهای ویژه بیماران تنفسی در یکی از مراکز درمانی لندن، بستری است.
به گفته «کالین براون» متخصص بیماریهای عفونی در اداره امنیت سلامت انگلیس، ویروس آبلهمیمون میان انسانها سرایتپذیری اندکی دارد؛ از این جهت نمیتوان آن را خطری جدی برای سلامت عمومی جامعه به شمار آورد.
آبلهمیمون، شبیه به آبله انسانی است. این بیماری در بسیاری از مناطق جهان سالها است که ریشهکن شده و نمونه تازهای از آن گزارش نشده است؛ با این حال طی سالهای اخیر به ویژه پس از همهگیری ویروس کرونا، نگرانی از شیوع این ویروس بیشتر شده است.
پژوهشهای آزمایشگاهی نشان میدهد که ویروس آبلهمیمون، علاوه بر انسانها میتواند موشها و خرگوشها را نیز مبتلا کند. در میان انسانها، نخستین مورد ابتلاء به آبلهمیمون در سال ۱۹۷۰ گزارش شد. در سال ۲۰۰۳ نیز مقامهای بهداشتی آمریکا یک مورد از ابتلاء به این ویروس را در ایالات متحده گزارش دادند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا سال گذشته در گزارشی اعلام کرد که ویروس آبلهمیمون بسیار نادر است، اما اگر فوری درمان نشود، میتواند به آسیب مغزی شدید یا مرگ منجر شود. بنابر اعلام این مرکز، افراد معمولاً در اثر گاز یا خراش میمون مبتلا یا تماس با ترشحات چشم، بینی یا دهان این میمون به ویروس آلوده میشوند.
بسیاری از کارشناسان بهداشتی اعتقاد دارند که برخی حوادث طبیعی مانند طغیان رودخانهها در نیجریه، شرایطی ایجاد کرده است که حیوانات وحشی آلوده در ارتباط نزدیکتر با جوامع انسانی به ویژه در کشورهای فقیر و توسعهنیافته قرار بگیرند و زمینه انتقال ویروسهای مشترک فراهم شود.
به گزارش ایمنا، آبله میمونی بیماری نادر و شبیه به آبله است که بیشتر در کشورهایی با جنگلهای بارانی در آفریقایمرکزی و غربی رخ میدهد. این بیماری در سال ۱۹۵۸ در میمونهای آزمایشگاهی کشف شد. مدتی بعد پس از مطالعات حیوانات در آفریقا، شواهدی از عفونت ویروس ارتوپاکس در تعدادی از جوندگان آفریقایی نیز یافت شد. مطالعات آزمایشگاهی نشان داد، که آبله میمونی میتواند موش و خرگوش را نیز آلوده کند. در سال ۱۹۷۰، برای نخستینبار این بیماری در انسان گزارش شد. در ژوئن ۲۰۰۳، آبله میمون در ایالات متحده گزارش شد. در سال ۲۰۱۷، شیوع آبله میمونی در نیجریه آغاز شد. وزیر بهداشت این کشور عنوان کرد که ویروس به ۱۱ ایالت گسترش یافته و ۷۴ نفر مشکوک به ابتلاء هستند. تصور میشود این شیوع بزرگ در اثر طغیان رودخانه پدید آمده باشد، چرا که باعث شده بود تا حیوانات وحشی آلوده با انسان ارتباط نزدیکتری داشته باشند. در نتیجه، این یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که از حیوانات به انسان منتقل میشود و شیوع مییابد.
نظر شما