«علی عموشاهی» در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: در اطراف اصفهان، کشورهای فراوانی مانند دبی، قطر، عراق و افغانستان قرار دارد که همگی به خدمات فنیومهندسی ما نیازمندند؛ اما نیازهای خود را از دیگر کشورها تأمین میکنند.
وی ادامه داد: این در حالی است که اصفهان دارای هزار دانشآموخته مهندسی است که تنها نزدیک به ۴۰ هزار مهندس آن در حوزه ساختمان، به عضویت نظام مهندسی درآمدهاند و تعداد بیشمار دیگری هم هستند که هنوز به عضویت این سازمان درنیامدهاند؛ با وجود این تعداد دانشآموخته، میتوان با بازاریابی مناسب، خدمات مهندسی اصفهان را به کشورهای در حال توسعه صادر کرد که از این راستا، اشتغالزایی و درآمدزایی بسیار خوبی نصیب ما میشود.
این کارشناس گفت: بخشی از این صادرات هم میتواند همراه با اعزام نیروی انسانی کارآمد باشد، اما متأسفانه به این قابلیت توجه چندانی نشده است. موضوع قابل تأمل آن است که از این تعداد مهندس در استان، درصد بسیار بالایی بیکار هستند و به مشاغل غیرمرتبط با علم و فن خود روی آوردهاند.
عموشاهی اظهار کرد: از دیگر ویژگیهای اصفهان، وجود دانشگاهها و مراکز علمی فراوانی است که در هرکدام ظرفیت قابل توجهی برای توسعه خدمات فنی مهندسی و صادرات آن وجود دارد. بنابراین از اینگونه خدمات، میتوان به عنوان جایگزینی برای منابع صادراتی استفاده کرد؛ بهویژه در جهت توسعه صادرات غیرنفتی، جایگزین مناسبی محسوب میشود.
نظر شما