به گزارش خبرنگار ایمنا، «کمال حیدری» امروز در همایش معاونان بهداشت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور که در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس برگزار شد، اظهار کرد: یکی از دغدغههای ما، موضوع جوانی جمعیت است؛ آرزو دارم بحث جمعیت را به نحواحسن حل کنیم و جهشی در عقبماندگیهای گذشته داشته باشیم.
وی ادامه داد: در این دوره، موضوع جمعیت مورد توجه قرار گرفته است؛ در این راستا قرارگاه عملیاتی در سطح وزارت بهداشت و کشور تشکیل شده تا جهشی را به صورت هدفمند درخصوص مسئله جمعیت کشور شاهد باشیم.
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه تقویت نظام شبکه بهداشتی و درمانی موضوع اصلی امروز ماست، ادامه داد: تقویت نظام شبکه بهداشت در راستای افزایش کیفیت سلامت جامعه، مهمترین برنامه وزارت بهداشت است. تقویت نظام شبکه باید در ابعاد مختلف بازنگری قرار شود تا بتوان به شکل بهتری در این حوزه مدیریت کرد و خدمات را به مردم ارائه داد.
وی اظهار کرد: دو دهه حوزه بهداشت و سلامت مورد بیلطفی واقع شده است. در این راستا قرارگاه تقویت نظام شبکه در وزارت بهداشت تشکیل شده و هفته آینده نخستین نشست آن، با حضور رئیسجمهور برگزار خواهد شد.
حیدری افزود: تقویت فناوری اطلاعات و سامانهها در نظام شبکه مورد توجه ویژه قرار خواهد گرفت. با اصلاح و بهبود عملکرد سامانهها ضمن مدیریت هوشمند، مدیریت منابع نیز به شکل بهتری انجام خواهد شد.
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه عزم وزارت بهداشت، بهبود زیرساختها و تقویت مسائل درآمدها و منابع مالی است، تصریح کرد: بر اساس برنامهریزی، تمام مصوبات حوزه بهداشت و مرتبط با مراکز جامع سلامت، خانهها و مراکز بهداشت در قالب سفر ریاستجمهوری به صورت صددرصد به تصویب خواهد رسید تا بتوان طی امسال و سال آینده، نسبت به رفع نیازها و تقویت زیر ساختهای حوزه بهداشت اقدام کرد.
حیدری با اشاره به اینکه در زمینه استخدام و تبدیل وضعیت نیروهای حوزه بهداشت برنامهریزیهای لازم صورت گرفته است، اظهار کرد: از الان باید ساختارهای مدیریتی مجموعه را تقویت کنیم. در این راستا میتوان با شناسایی افراد توانمند نسبت به تقویت این حوزه موفق عمل کرد. اگر دانشگاهی نیاز به استخدام موردی پزشک، دندان پزشک و داروساز داشت به ما اعلام کند تا موردی اقدام کنیم.
وی تصریح کرد: باید هدفگذاری برای تمام برنامهها تعیین شود تا طبق زمانبندی به اهداف برسیم. ۱۸۰ پست مراقبت مرزی دریافت شده است تا بتوان مرزهای کشور را به شکل مناسبی در حوزه کنترل بیماریها مدیریت کنیم.
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه دو سال درگیر کرونا بودیم و برخی موارد از جمله بیماریهای غیرواگیر مغفول ماند، خاطرنشان کرد: در دیابت و فشار خون، شاخص خوبی نداریم. برنامه جدی باید بر مدیریت این بیماریها داشته باشیم. سلامت روان نیز فقط بحث سوگ و افسردگی نیست؛ باید در این حوزه وسیعتر و عمیقتر کار کنیم. در کمتحرکی، استرس، دخانیات موفق نبودیم، این دو سال کرونا نیز مؤثر بوده و حالا باید جبران مافات کنیم. همچنین به جمله سلامت معنوی و طب ایرانی نپرداختیم و باید به آنها بپردازیم.
حیدری با بیان اینکه در حال آماده کردن مقدمات اجرای برنامه پزشک خانواده در کل کشور هستیم، اظهار کرد: باید در بحث ساختوسازها توجه ویژه روی مراکز شبانهروزی و دندانپزشکی داشته باشیم، مخصوصاً در مکانهایی که به شهر دسترسی ندارند، باید به این موضوع توجه بیشتری شود.
وی درخصوص اجرای طرح وارنیش فلوراید گفت: در کاری که این همه سال آن را انجام دادیم و میلیاردها برای آن هزینه کردیم خروجی نداشتیم؛ نه اینکه برنامه اشتباه بوده است، برنامه درست بوده اما اجرا درست نبوده است.
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: نیازها و شرایط هر استانی متفاوت از استانهای دیگر است و طبق نیازهای هر استان باید برنامهریزی و کار انجام شود. دنبال عددسازی و آمار نباشیم.
به گزارش ایمنا، سالهاست که عملیات وارنیش فلوراید با هدف جلوگیری از پوسیدگی دندانهای دانشآموزان در مدارس انجام میشود. در سال ۱۳۹۳ قطار این طرح دانشآموزی، با هماهنگی بین وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت و درمان، شروع به حرکت کرد؛ اما تقریباً از همان سالها انجام عملیات وارنیش فلوراید روی دندانهای دانشآموزان مخالفانی پیدا کرد. این گروه معتقد بودند که عملیات وارنیش فلوراید در مدارس با سلامت کودکان در تضاد است و میتواند زیانهای زیادی برای این قشر در پی داشته باشد.
نظر شما