به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان حفاظت محیطزیست، «ظاهری» اظهار کرد: پس از تاکید رئیس سازمان حفاظت محیطزیست برای تشکیل کارگروه حقیقتیاب، علل بررسی تلف شدن یکی از سه توله یوز ایرانی که در تاریخ یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۱ بهصورت سزارین در مرکز تکثیر یوزپلنگ آسیایی متولد شده بودند، دکتر «اکبری» معاون محیطزیست طبیعی و تنوعزیستی سازمان حفاظت محیطزیست به عنوان نماینده ویژه رئیس سازمان امروز عازم سمنان شد.
وی افزود: جلسه فوری و اضطراری بررسی علل تلفات تکثیر گربه سانان در اسارت با توجه به یافتههای علمی و تجارب جهانی با حضور معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان، تیم علمی و اجرایی و دامپزشک معتمد برگزار شد و علت تلف شدن یکی از سه توله ضعیف بودن در ابتدا با وزن ۳۰۰ گرم و ناهنجاری مادرزادی ریه سمت چپ و چسبندگی ریه تعیین و صورتجلسه گزارش با حضور حاضران در جلسه امضا شد.
سرپرست اداره کل محیط زیست استان سمنان خاطرنشان کرد: در این جلسه پس از بررسیهای لازم و علمی عنوان شد که تشخیص جنسیت گربه سانان مخصوصاً یوزپلنگ در روزهای اول که تولهها متولد شده بودند بسیار سخت و حساس بوده و اندامهای تناسلی آنها به راحتی قابل تشخیص نیست که با رشد حیوان، تعیین جنسیت مرحله به مرحله آسانتر خواهد بود.
وی تصریح کرد: در بازدید امروز به همراه دامپزشکان حاذق و مجرب، مجدداً توله یوزها مورد معاینه قرار گرفتند و مشخص شد تولهها "نر" هستند.
سرپرست اداره کل محیطزیست استان سمنان خاطر نشان کرد: کارشناس تغذیه حیات وحش مرکز تکثیر یوز آسیایی به درخواست پزشک معتمد امروز تغییر و بعد از تولد، آغوز به تولهها با سرنگ داده شد و در حال حاضر از شیر خشک مخصوص گربه سانان با برند معتبر جهانی برای تغذیه استفاده میشود و وزن تولهها در زمان تولد ۳۵۰ گرم توسط دامپزشک معتمد در گزارش اعلام و بعد از چهار روز به ۵۰۰ گرم افزایش داشته است.
ظاهری تاکید کرد: این نخستین تجربه ایران در خصوص تکثیر یوز در اسارت است و تلاش خواهد شد در دورههای بعد مجدداً برای گرفتن تولههای جدید از ایران، فرآیند تکثیر را با تجربه بیشتری دنبال کنیم.
وی گفت: تیم علمی و اجرایی این رویداد بیشک به توصیههای محققان و رهنمودهای متخصصان حیات وحش ملی و بینالمللی نیاز دارند.
نظر شما