جمالی‌نژاد: حل مسئله کم‌آبی اصفهان نیازمند کمک دانشمندان است

رییس سازمان شهرداری ها و دهیاری‌های کشور گفت: مسئله کم آبی اصفهان در کنار حرکت‌های ملی و دیپلماسی بین‌استانی، نیازمند کمک دانشمندان است تا راه‌های حفظ و استفاده بهینه منابع آبی را پیدا و فراگیر کنیم.

مهدی جمالی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، ضمن گرامیداشت هفته فرهنگی اصفهان، اظهار کرد: زاینده‌رود از اصلی‌ترین مسائل اصفهان، در زنده و پویا بودن این کهن‌شهر نقش حیاتی دارد و اگر این مسئله را جدی نگیریم، حیات اصفهان پیش‌رو، با خطرات بسیاری روبه‌رو خواهد بود.

وی ادامه داد: حل مشکل زاینده‌رود نیاز به عزم ملی دارد و تنها با نگاه منطقه‌ای قابل حل نیست، البته نباید از هر اقدامی که به حفظ زاینده‌رود کمک کند، غافل شویم.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با بیان اینکه اصفهان در دو عرصه شکل و معنا در طول تاریخ حیات داشته و دارد، افزود: اصفهان محل حضور و بروز هنرمندان خلاق و نوآور و انسان‌های صاحب ذوق بوده است که به صورت شهرسازی و معماری و هنرهای ظریف و صنایع دستی تبلور پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: اصفهان در قامت علما و اندیشمندان و انسان‌های صاحب فکر و اخلاق ظهور داشته است و این شهر تاریخی را در طول دوران مختلف از بسیاری شهرهای جهان متمایز کرده است.

جمالی‌نژاد تصریح کرد: هنر هنرمند ضمن هماهنگی با خلق الهی و واجد معنا بودن، باید جلوه گاهی و متذکری به خالق هستی باشد که در بیشتر آثار تاریخی اصفهان می‌توان این موضوع را به وضوح مشاهده کرد و با جوشش زاینده‌رودش به زنده بودن شهر با هزاران سال پیشینه و قدمت و اصالت پی‌برد.

اسطوره شهر اصفهان همچنان انسان‌های ممتاز تربیت می‌کند

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور افزود: با استقرار نظام شکوهمند جمهوری اسلامی، این امید تقویت شد که به سلطه حدود یک سده تفکر معماری و شهرسازی بیگانه بر شهرها و روستاهایمان که به صورت گوناگون سبب بروز و ظهور ناهنجاری‌های کالبدی و فضایی شهرها و به تبع آن ظهور و تشدید معضلات و آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی شده بود، خاتمه داده شود، لیکن در عمل روال گذشته در شهرسازی و معماری به‌ویژه در شهرهای تاریخی‌مان ادامه یافت و اسطوره شهر اصفهان نیز از این آسیب‌ها بی‌نصیب نبوده است.

وی گفت: با جامعیت و جاودانگی اسلام، با استناد به اصولی که اسلام برای زندگی و فعالیت مردم و رابطه آنها با محیط و مصنوعات معرفی کرده است، می‌توان به مبانی اصیل انتظام محیط زندگی و یا به عبارتی به ویژگی‌های نظم شهر و معماری مسلمانان نیز دست یافت و اسطوره شهر اصفهان را به عنوان یک شهر حکمت پایه و دانش محور اسلامی سرآمد شهرهای جهان ساخت. یقیناً شهرداری و نهادهای ذی‌ربط نقش محوری در این مأموریت خطیر خواهند داشت.

جمالی‌نژاد تاکید کرد: توالی انسانی و ارتباط نزدیک بین نسلی و ماهیت کالبدی شهر، همواره انسان‌های صاحب نظر را تربیت می‌کرده است که تبلور آن، مشاهیر ملی و جهانی است؛ از این‌رو باید گفت که اصفهان جایگاه خود را همیشه داشته و خواهد داشت.

وی با بیان اینکه در حال حاضر نیز اسطوره شهر اصفهان، مثل گذشته انسان‌های ممتازی تربیت کرده است که احصای آن کار دشواری نیست، خاطرنشان کرد: کمال‌جویی یکی از شاخصه‌های مبرز مردمان این سرزمین کهن بوده و هست و همین تمایل او است که میل او به نوگرایی را نیز به‌طور مطلق توجیه می‌کند؛ جالب آنکه هرچقدر که کمال مورد نظر به سمت معنویت میل کند، "نو" های مطلوب انسان نیز جلوه و وجهه‌ای معنوی می‌یابد که مصداق آن را در هنرمندان شهیر اصفهانی و جوانان خلاق این کهن شهر به راحتی می‌توان یافت.

کد خبر 572134

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.