روحالله نجابت در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص نشست روز گذشته کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس اظهار کرد: پس از اینکه دو فوریت طرح در صحن مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، طرح ۱۰ روز قبل به کمیسیون شوراها ارجاع شد.
وی افزود: در کمیسیون پیرامون کلیات طرح بحث شد و با توجه به لزوم پخته شدن متن، طرح به کارگروه ذیربط ارجاع شد. ریاست این کارگروه به ریاست پیرهادی تشکیل و سه جلسه این کارگروه با حضور نمایندگانی از مرکز پژوهشها، معاونت حقوقی ریاست جمهوری، دستگاههای ذیربط و تعداد دیگری از همکاران مجلس شورای اسلامی تشکیل شد.
سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تاکید کرد: ماحصل نتایج سه جلسه این کارگروه، منجر به اصلاح نهایی طرح شد. امروز صبح پیش از جلسه صحن مجلس شورای اسلامی، جلسهای در کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور برقرار شد و کلیات متن نهایی طرح یک بار دیگر ارائه شد.
نجابت ادامه داد: جلسه رسمی و اصلی کمیسیون برای رأیگیری پیرامون این طرح امروز از ساعت ۱۴ در کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور تشکیل شد و نمایندگان آخرین نظرات، مطالب و جمعبندیهای خود را ارائه کردند و در نهایت کلیات طرح در کمیسیون در قالب ۵ ماده به تصویب کمیسیون رسید.
وی تصریح کرد: این طرح برای ارجاع به صحن مجلس شورای اسلامی و به این جهت که دوفوریتی بود، فردا یکشنبه باید در صحن مجلس شورای اسلامی به رأی گذاشته شود.
نجابت با اشاره به ۵ ماده موجود در طرح حاضر گفت: در ماده نخست طرح، دستگاهها، نهادها، سازمانها و مؤسسات مشمول این قانون در ۵ بند مجزا مشخص شدند. در ماده ۲ موضوع اطلاعات و دادههایی که باید منتشر شوند به تفکیک آمده و جزئیات آن هم به تصویب رسید.
آرای اعضای مجموعههای شورایی با قابلیت خوانش رایانهای منتشر میشود
وی افزود: در ماده ۳ این طرح اشاره شده که باید در مجموعههایی از جمله مجلس شورای اسلامی که به صورت شورایی اداره میشوند، آرای مأخوذه اعضا به تفکیک اسامی مخالف، موافق و ممتنع به گونهای که قابلیت خوانش رایانهای داشته باشد، منتشر شود.
نجابت تاکید کرد: در ماده ۴ این طرح نیز مصوب شد که دستگاههای مشمول این قانون باید به صورت دورهای گزارش عملکردشان را در این خصوص اعلام کنند. در ماده ۵ این طرح هم پیرامون برخورد با کسانی که به هر دلیل از این قانون سرپیچی کنند، مجازات آنها مشخص شده است.
نظر شما