به گزارش خبرنگار ایمنا، جواد اوجی درباره چگونگی استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان در وزارت نفت اظهار کرد: وزارت نفت برای استفاده از این ظرفیت در حوزه کاری خود و در بحث بهینه سازی مصرف سوخت، افزایش تولید به خصوص در عرصههای کم بازده، زنجیره صنایع تکمیلی پتروشیمی، جمعآوری گازهای مشعل و از همه مهمتر ادوات مورد نیاز صنعت نفت که وارداتی است، فراخوان داده است.
از توان شرکتهای دانشبنیان برای افزایش بهرهوری در صنعت نفت استفاده میشود
وی ادامه داد: ۱۵۰ شرکت از میان همه شرکتهای دانش بنیان مشخص شدند و دوستان مراحل نهایی بررسی را طی میکنند که این شرکتها به استانها معرفی و از تسهیلات وامهای کم بهره وزارت نفت برخوردار میشوند.
وزیر نفت خاطرنشان کرد: از توان این شرکتهای دانش بنیان در حوزههای اشاره شده و برای افزایش بهرهوری در حوزه صنعت نفت، کاهش هزینهها و اشتغال آفرینی استفاده میشود.
اوجی با ارائه توضیحی به اظهارات خود مبنی بر اختصاص ۸۰ میلیارد دلار یارانه و گزارش سازمان جهانی انرژی از اختصاص ۲۵ میلیارد دلار یارانه در ایران، گفت: این قیاس با توجه به میزان اتلاف انرژی در کشور انجام شد.
وی ادامه داد: نرخ هر متر مکعب گازی که به مردم ارائه میشود، زیر یک سنت است در حالی که در بازارهای جهانی تا ۴۰۰ سنت هم خرید و فروش میشود. به همین خاطر اگر این را با قیمتهای جهانی ارزش گذاری کنیم، میبینیم که عمده محصولات میعانات ما خارج از الگوی مصرف در کشور، مصرف میشود و اختصاص یارانه بیش از ۸۰ میلیارد دلار در موارد مازاد انرژی و اسرافی که در بخش انرژی در کشور رقم میخورد، اعمال میشود.
وزیر نفت همچنین در پاسخ به این سوال که آیا جمهوری اسلامی درآمد ارزی حاصل از سوختهای صادراتی را با توجه به تحریمها در اختیار میگیرد یا خیر؟ گفت: هر چه نفت و میعانات محصولات پتروشیمی که فروختیم همه را زمان سر رسید وصول کردیم.
به گزارش ایمنا، فروش نفت یکی از راههای تأمین مالی دولتها محسوب میشود که از زمان تحریم در ایران با موانعی مواجه بوده است اما با توجه به اخباری که از مذاکرات وین به گوش میرسد، گویا اخیراً بخشی از درآمد حاصل از فروش نفت به ایران پرداخت شده است. به گفته کارشناسان ایران ظرفیت تولید ماهانه ۶ میلیون بشکه نفت را دارد که در این خصوص مسئولان شرکت ملی نفت ایران گفتهاند که تا سال آینده این امر محقق خواهد شد.
نظر شما