به گزارش ایمنا، شهرستان «باروق» استان آذربایجانغربی در شوک و ناباوری فرو رفته است. وقتی خبر به قتل رسیدن چهار زن بیگناه در شهر میپیچد، میان مردم ولولهای برپا میشود و همه میخواهند انگیزه این جنایت را بدانند.
سه زن از اعضای خانواده قهوهچیان به قتل رسیدهاند. زن همسایه به نام مهناز ابراهیمی هم کشته شده و پسرش نیز با ضربات جنونآمیز قاتل مجروح شده است. اهالی شهر میگویند خانواده قهوهچیان و ابراهیمی، افراد شریفی بودند و با کسی خصومت نداشتند. داغ این مصیبت برای اهالی وقتی بیشتر میشود که انگیزه قاتل روشن میشود: توهم ناشی از مصرف مخدر شیشه.
قتل ۴ زن در شهرستان باروق
پسر خانواده قهوهچیان در ماتم و مصیبت از دست دادن مادر، خواهر و خواهرزاده خود است. یکی دیگر از مقتولان به نام مهناز ابراهیمی همسایه آنهاست.
وی میگوید: ساعت حدود هفت صبح بود که سروصدای زیادی در محله شنیدم و متوجه شدم خانه همسایهمان شلوغ است. اهالی محل میگفتند یکی از بستگان آنها، به خانه آنان رفته و به مهناز و پسر نوجوانش چاقو زده است. چند دقیقهای آنجا بودم و سرکارم رفتم.
اما پسر جوان خبر نداشت که درست در همان لحظه اجساد سه عضو خانواده خودش هم در خانه مادرش غرق در خون افتاده است: ساعتی بعد عروس خواهرم تماس گرفت و گفت در خانه مادرم اتفاق بدی افتاده است. سریع خودم را به خانه رساندم و دیدم مادرم به نام خورشید ایمانزاده، خواهرم به نام ملک تاج قهوهچیان و دختر ۱۱ ساله خواهرم به نام ستایش قهوهچیان، با ضربات قمه کشته شدهاند.
ساعتی بعد قاتل ۴۰ ساله دستگیر شد. یکی از همسایهها میگوید: قاتل، معتاد شیشهای است. شنیدهایم که شب قبل از حادثه به همسرش هجوم برده بود و برای همین همسر قاتل از ترس به خانه مهناز ابراهیمی رفته بود. صبح روز بعد، قاتل در پی همسر خود به خانه مهناز رفته و به او و پسرش با قمه ضرباتی وارد کرده بود. بعد با همان حالت خشم، بیدلیل وارد خانه همسایه مهناز یعنی خانواده قهوهچیان شد و در حالی که سه خانم در خواب بودند، آنها را هم با قمه از پا درآورد. رسیدگی به این پرونده برای روشن شدن ابعاد پنهان ماجرا در جریان قضائی قرار دارد.
نظر کارشناسانه درباره تأثیر شیشه در جرم
وقوع قتلهای فجیع، در حالت عادی بسیار بعید به نظر میرسد و تنها فرد متوهم شیشهای به دلیل تصورات نادرست از محیط اطراف و اعتقاد جدی به آنها، دست به این اعمال میزند. اخیراً نیز فردی مشکوک به اعتیاد شیشه در حالی دست به قتل اعضای خانوادهاش زد که یک روز بعد از وقوع حادثه زمانی که برای تست اعتیاد به پزشکی قانونی ارجاع شده بود بدون کمترین عذاب وجدان یا پشیمانی به قتلهای اتفاق افتاده معترف بود.
به بیان دیگر، قتلهایی که تحت تأثیر توهمات مصرف شیشه اتفاق میافتد از نظر شکل و نحوه وقوع بسیار فجیع و دردناک است و عمدتاً نیز نزدیکان فرد شیشهای را مورد تهدید قرار میدهد. در بسیاری از این نمونه قتلها، شاهد هستیم که فرد شیشهای همسر، فرزند و یا مادر خود را به قتل میرساند آن هم به دلایلی که کاملاً خیالی و دور از واقعیت است.
اما شیشه چه تأثیری در ذهن و روان فرد ایجاد میکند که ممکن است به دنبال آن دست به چنین قتلهایی بزند و یا فرد، دچار چه آشفتگی روانی میشود که تخیلات ذهنی خود را واقعیت محض میپندارد و به دنبال آن دست به اقداماتی عجیب و جبرانناپذیر میزند.
برای پاسخ به این سوالات و نیز آگاهی بیشتر در خصوص اثرات مصرف شیشه دکتر «سیدمهدی صابری» رئیس بخش معاینات روانپزشکی پزشکی قانونی تهران و عضو هیئت علمی سازمان پزشکی قانونی کشور که روانپریشان شیشهای را تحت معاینه قرار میدهد، در این باره میگوید:
با یک بار مصرف شیشه حالات روانپریشی در افراد ایجاد میشود
صابری با ارائه توضیحاتی در خصوص ماده محرک شیشه میگوید: شیشه یکی از مواد محرک روان است و برخلاف داروهای مخدر که باعث احساس آرامش و رخوت کوتاه مدت میشود و اساس گرایش به آن نیز همین است، موجب افزایش انرژی، تحرک و حس لذت کاذب میشود. به همین دلیل در مواقعی که فرد نیاز به تمرکز ذهنی بیشتر، انجام کارهای ظریف، افزایش احساس لذت، افزایش سطح هوشیاری و یا توان بدنی دارد، ممکن است به مصرف شیشه روی آورد و همین احساس انرژی کاذب یا افزایش هوشیاری و لذت، فرد را تشویق میکند که به مصرف شیشه ادامه دهد.
وی میافزاید: استفاده مکرر از شیشه موجب بروز تغییراتی در فعالیتهای شیمیایی مغز میشود و بسته به اینکه فرد مصرف کننده به چه میزان مستعد بروز اختلال روانی باشد آثار گوناگونی را در او ایجاد میکند؛ به این معنا که اگر فرد زمینه اختلال روانی داشته باشد، حتی با یک بار مصرف شیشه دچار حالات روانپریشی خواهد شد علاوه بر آن تعدد دفعات مصرف و بالا رفتن مقدار مصرف نیز امکان بروز واکنشهای ناخواسته و شدید روانی را افزایش میدهد.
علائم شناسایی فرد شیشهای
دکتر صابری ادامه میدهد: واکنشهای افرادی که به مصرف شیشه وابسته شدهاند به صورت حالاتی از خشم، پرخاشگری، سوءظن، بدبینی، افسردگی، بیتدبیری و عدم آرامش بروز میکند، این امر رفتارهای غیرطبیعی را در افراد ایجاد میکند و اطرافیان به سهولت میتوانند این تغییرات رفتاری را تشخیص داده و احتمال دهند که فرد به مصرف شیشه روی آورده است.
عضو هیئت علمی سازمان یادآور میشود: البته مصرف شیشه آثار بد جسمانی هم به دنبال دارد که از آن جمله آثار ناخواسته گوارشی، ایجاد مشکلاتی در گردش خون وفساد دندانها است؛ هرچند بغرنجترین و حادترین مسئله در مصرف شیشه ایجاد همان علائم روانپریشی در افراد است که باعث جدا شدن فرد از واقعیتها میشود.
سوءبرداشت فرد شیشهای از رفتار دیگران
وی در ادامه با اشاره به اینکه رفتارها و حرکات اطرافیان برای فرد وابسته به شیشه معنادار میشود، میگوید: فرد شیشهای از رفتار اطرافیان برداشتهای نادرستی دارد و هر حرکتی برای او معنادار میشود. او از نگاهها و یا گفتههای عادی دو نفر برداشت نادرست دارد و همواره احساس میکند دیگران با حرفها و یا نگاههایشان او را متهم میکنند. علاوه بر این فرد شیشهای دچار توهماتی میشود که ممکن است تحت تأثیر آن بدون آنکه صدا، شیء یا فرد خاصی در محیط باشد آن را احساس کند و بر درستی احساس و تصور خود نیز مصر است.
دکتر صابری با اشاره به نمونههایی از پروندههای بررسی شده در بخش روانپزشکی قانونی ادامه میدهد: فرد شیشهای تصور میکند که افرادی همواره در تعقیبش هستند و رفتارهای او را تحت نظر دارند. او نسبت به وسایل الکترونیک مانند تلویزیون، پریز برق، کامپیوتر و یا حتی دریچه کولر حساس است و فکر میکنند این وسایل برای ضبط رفتار و گفتههای او در خانه قرار داده شده است، بنابراین گاه به سمت این وسایل حملهور شده و آنها را خرد میکند.
عضو هیئت علمی سازمان پزشکی قانونی کشور، تصورات و واکنشهای افراد شیشهای را برای کسانی که با آنان زندگی میکنند بسیار وحشتآور و ترساننده عنوان میکند و میگوید: آنچه فرد شیشهای به آن عمل میکند تنها یک تصور ذهنی نیست بلکه اعتقاد قلبی اوست و اگر کسی بخواهد او را از انجام اعمال نادرستش منصرف کند به شدت با وی برخورد خواهد کرد. بنابراین مهمترین علت درگیری روانپریشان شیشه با خانوادههایشان نیز به همین موضوع معطوف میشود.
رئیس بخش روانپزشکی استان تهران با اشاره به یکی از مصادیق قتلهای اتفاق افتاده به دست افراد شیشهای اشاره میکند و میگوید: در یک نمونه از معاینات روانپزشکی فردی شیشهای به پزشکی قانونی ارجاع شده بود که فرزند چهار سالهاش را به شکل فجیعی به قتل رسانده بود. در لحظه وقوع حادثه او فرزند خود را به شکل یک عروسک میدیده که باید با پیچ گوشتی حرکات او را تنظیم کند. متأسفانه بر اثر ضربات وارد شده، این کودک خردسال به بدترین شکل ممکن جانش را از دست داده بود.
منبع: رکنا
نظر شما