به گزارش خبرنگار ایمنا و به نقل از «نشنال دیکلندر»، روز جهانی ایمنی و سلامت در محل کار برای نخستینبار توسط «سازمان بینالمللی کار» در سال ۲۰۰۳ میلادی گرامی داشته شد و از آن پس نیز این روز هرساله به منظور ترویج شرایط کار ایمن، سالم و مناسب گرامی داشته میشود.
تخمین زده میشود که بار اقتصادی ناشی از روزهای کاری از دست رفته به دلایل مرتبط با ایمنی و بهداشت شغلی تقریباً چهار درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل میدهد که در برخی کشورها این میزان به شش درصد هم میرسد.
آمارهای جهانی (مندرج در پایگاه دادههای سازمان بینالمللی کار) نشان میدهند که روزانه ۶۳۰۰ نفر در اثر حوادث شغلی یا بیماریهای ناشی از کار جان خود را از دست میدهند که بیش از ۲.۳ میلیون مرگ در سال است. همچنین سالانه ۳۱۷ میلیون حادثه در محل کار رخ میدهد. فرهنگ ایمنی و بهداشت شغلی، فرهنگی است که در آن هر کارگر حق داشتنِ یک محیط کار ایمن و سالم را دارد.
چالشهای روبه رشد در محیط کار شامل خطرات روانی اجتماعی، استرس ناشی از کار و بیماریهای غیرواگیر به ویژه بیماریهای مرتبط با گردش خون، تنفسی و سرطانها میشود که همه از جمله دولتها، کارفرمایان و کارگران میبایست در جهت رفع و حل آنها تلاش کنند.
به گزارش ایمنا، بر اساس برآورد سازمان بینالمللی کار روزانه حدود ۶۰۰۰ نفر در اثر حوادث و بیماری شغلی در جهان فوت میکنند.
نظر شما