احمدرضا جعفری در گفتوگو با ایمنا اظهار کرد: در سه روز نخست بازگشایی زاینده رود ۵۰ درصد دریچهها باز بود. پس از آن به مرور هر روز ۱۰ درصد افزود شد ولی در نهایت ۳۰ درصد با کسری آب روبهرو بودهایم. این در حالی است که مزارع شرق هنوز نیاز به آبیاری دارند.
وی افزود: بر اساس توافقات صورت گرفته در کمیته چهارجانبه که با حضور نمایندگانی از جهاد کشاورزی، استانداری، آب منطقهای و صنف کشاورزی تشکیل شد، قرار بر آن شده است که دو نوبت ۱۰ روزه دیگر آب زاینده رود جاری شود.
عضو نظام صنفی کشاورزان استان اصفهان گفت: که هر بار میان این نوبتها، هفت روز زایندهرود بسته میشود. این بار هم پس از هفت روز، دوباره در نوبت دوم زایندهرود جاری خواهد شد و به همین ترتیب یک دوره ۱۰ روزه دیگر هم تکرار میشود.
آب عادلانه بین کشاورزان تقسیم نشده است
همچنین حسین وحیدا در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: در انتهای کانالهای آبرسانی از جمله آبشار، رودشتین و ورزنه آب در اختیار کشاورزان قرار نگرفته است. این در حالی است که امسال کشاورزان به دلیل تقسیم ناعادلانه از کشت خود ناراضی بودند.
وی درخصوص بسته شدن دریچههای سد زایندهرود اظهار کرد: طبق برنامهریزیها مقرر شد دریچههای سد زایندهرود بسته شود.
عضو نظام صنفی کشاورزان استان اصفهان اضافه کرد: امسال سال خوبی برای کشاورزان نبود. زیرا به تعدادی از کشاورزان آب کمی رسیده و در نهایت آب به عدالت بین آنها تقسیم نشده است.
وحیدا با اشاره به برداشتهای غیرمجاز، گفت: برداشتهای غیرمجاز در بستر رودخانه و کانالهای غرب و شرق اصفهان صورت نگرفته است اما برداشت غیرمجاز آب در بالادست رخ داده است. زیرا انهار آنها متصل به رودخانه است.
وی خاطر نشان کرد: متأسفانه برای نظام صنفی کشاورزان هم محدودیتهایی ایجاد کردند که نمیتوان نظارت کافی در زمینه برداشتها داشت.
عضو نظام صنفی کشاورزی اصفهان تصریح کرد: تابستان ۹۸ با میانگین ۱۶ مترمکعب در ثانیه در سد آبشار کشت تابستانه شرق اصفهان مدیریت شد این در حالی است که امسال با میانگین ۲۸ تا ۳۰ مترمکعب در ثانیه در سد آبشار وضعیت کنونی را شاهد هستیم.
نظر شما