علی خضریان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص موضوع ممنوعیت واردات کالاهای لوکس در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اظهار کرد: در شرایطی که درگیر جنگ اقتصادی و کمبود منابع ارزی هستیم و برای تأمین ارز مورد نیاز کالاهای اساسی و دارو دچار مشکلاتی هستیم، منطقی نیست که ما برای واردات کالاها از جمله گوشیهای لوکس ارز نیمایی مصرف کنیم.
وی افزود: سال گذشته حدود سه میلیارد دلار ارز برای دارو اختصاص پیدا کرده است. در حالی که تنها برای واردات گوشیهای لوکس نزدیک به یک میلیارد دلار ارز نیمایی مصرف شده است و حتماً اختصاص این حجم ارز برای کالاهای لوکس به نفع کشور نیست و در این جهت وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز سال گذشته به کمیسیون دعوت شد.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وزیر صمت در این جلسه وعده داده است که این موضوع را بررسی و در ستاد تنظیم بازار تصمیم لازم را اتخاذ کنند. آنچه مطالبه کمیسیون اصل نود است اختصاص نیافتن ارز نیمایی به کالاهای لوکس در مرحله اول و سپس بررسی ضرورت ورود اینگونه کالاها حتی با ارز غیردولتی در شرایط کمبود ارز است.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس تصریح کرد: موضوع ممانعت از اختصاص ارز نیمایی به کالاهای لوکس و همچنین گوشیهای لوکس، مختص یک کالا یا نشان خاص نیست؛ بلکه در هر شرکتی میتواند بخشی از محصولات لوکس و بخشی غیرلوکس باشد که باید مصادیق آن توسط دولت با معیارهای دقیق و شفاف تعیین شود.
خضریان افزود: براساس بررسیها حدود چهار درصد بازار تلفن همراه در اختیار این کالاها است، اما ۲۵ درصد ارز صرف واردات آن میشود و اختصاص ارز نیمایی به گوشیهایی که مورد استفاده کمتر از ۵ درصد از جامعه است، ضرورتی ندارد و باید دولت در این خصوص تصمیم بگیرد و اقدام جدی کند.
وی در پایان تاکید کرد: دغدغه کمیسیون اصل نود این است که در شرایط جنگ اقتصادی، یارانهای از جیب عموم مردم صرف واردات کالاهای لوکس و غیرضرور نشود. باید توجه داشت مبلغی که بعضاً در هر کالای لوکس به عنوان یارانه ارز نیمایی اختصاص پیدا میکند، با کل یارانه پرداختی به یک ایرانی در چند سال برابری میکند؛ و در شرایط فعلی اقتصادی چنین اقدامی به مصلحت عمومی نیست و به ضرر مردم است.
نظر شما