حسین وحیدا در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: آب رودخانه زایندهرود به شرق اصفهان رسید و کشاورزان در حال آبیاری زمینهای خود هستند؛ اما نارضایتیهای بسیاری نیز در این بین وجود دارد.
وی افزود: پس از بازگشایی، آب رودخانه زایندهرود با چهار روز تأخیر به زمینهای کشاورزان شرق رسید؛ بنابراین کشاورزان درخواستی مبنی بر بسته نشدن دریچههای سد زایندهرود حداقل تا سه روز را دارند.
عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان گفت: عملاً در ۱۰ روزی که آب رودخانه بازگشایی شده، فقط شش روز آب به شرق اصفهان رسیده است. در ابتدای بازگشایی دبی آب کم بوده و آب با تأخیر به شرق رسید.
وحیدا اضافه کرد: برخی مشکلات مدیریتی در آبمنطقهای و میراب، منجربه نارضایتی کشاورزان شده است. در این نوبت بازگشایی آب زایندهرود در بالادست میزان برداشتهای غیرمجاز قابل توجه نبود.
نبود مدیریت در بالادست منجربه هدررفت آب شد
وی ادامه داد: بیسامانی و نظامگسیختگی رودخانه در بالادست و پاییندست چم آسمان، موجب شد آب در صحرای اطراف این سد جاری شود. بندهای این منطقه اصلاح نشده بود و اکنون که خروجی سد به ۱۰۰ مترمکعب بر ثانیه رسید، آب صحرای اطراف را فرا گرفت. لازم بود پیش از بازگشایی رودخانه، پایش و پیشبینیهای لازم انجام میشد.
کشت شرق آسیب بسیاری دیده است
عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان گفت: کشت کشاورزان نیز آسیب بسیاری دیده است و شاید بتوان با کوددهی و آبیاری بخش حداقلی از این گشت را نجات داد. علف گندم باید حداقل ۷۰ سانتیمتر رشد کند و سپس خوشه دهد؛ اما گندمهای فعلی شرق اصفهان در ارتفاع ۱۵ سانتیمتری خوشه کرده و کیفیت گندم آن بسیار پایین است.
وحیدا اضافه کرد: گندمهای فعلی شرق اصفهان، پوک است و کیفیت لازم برای تحویل به سیلوها را ندارد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: کشاورزان درخواست دارند دریچههای سد زایندهرود حداقل تا سه روز آینده بسته نشود تا فرصت ۱۰ روزه برای آبیاری داشته باشند.
نظر شما