مدیریت بازار دارو زیر ذره‌بین کمیسیون اصل ۹۰

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به برخی نگرانی‌ها در خصوص سرنوشت بازار دارو پس از حذف ارز ترجیحی و همچنین نابسامانی‌های اخیر در بازار دارو و مشکلات پیش آمده برای مردم، کمیسیون برای بررسی این شرایط، تشکیل جلسه داد.

علی خضریان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص افزایش قیمت دارو، اظهار کرد: افزایش قیمت دارو و نبود زیرساخت‌های حذف ارز ترجیحی، به دنبال آن مشکلات زیاد ناشی از افزایش قیمت‌ها، همچنین نگرانی بیمارستان‌ها از کمبود اعتبارات برای تهیه دارو در ماه‌های آینده به دلیل افزایش قیمت و افزایش نیافتن تعرفه‌های خدمات پزشکی و حذف برخی از داروها به دلیل افزایش قیمت در روزهای اخیر موجب شد کمیسیون با دعوت از مسئولین مرتبط از وزارتخانه‌های صمت و بهداشت، سازمان‌های غذا و دارو، برنامه و بودجه، تأمین اجتماعی و سایر سازمان‌های بیمه‌گر و همچنین بخش‌های مرتبط به این حوزه موضوع را مورد بررسی و واکاوی قرار دهد.

وی افزود: از آن‌جایی که حذف ارز ترجیحی و افزایش قیمت دارو به ویژه داروهای بیماران خاص در هفته‌ها و ماه‌های اخیر مشکلات زیادی برای مردم در دهک‌های مختلف جامعه مخصوصاً دهک‌های پایین ایجاد کرده است، در این میان افراد فاقد بیمه نیز مشکلات دو چندانی پیدا کرده‌اند. لازم است سازمان‌های بیمه‌گر و همچنین سازمان بیمه سلامت پیش‌بینی‌های کافی را برای حمایت از آسیب‌دیدگان انجام دهند.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بدهی سازمان تأمین اجتماعی به بیمارستان‌ها و داروخانه‌ها و مطالبه این سازمان از بخش درمان کشور بخش دیگری از مسائل و مشکلات مبتلا به بخش دارو و درمان است که لازم است در این حوزه نیز برنامه‌ریزی‌های لازم و سریع انجام شود.

وی تصریح کرد: مقرر شد کارگروهی متشکل از وزارتخانه‌های ذی‌ربط و همچنین سازمان غذا و دارو با مشارکت سازمان‌های بیمه‌گر برای یافتن بهترین راه حل در جهت جبران تبعات ناشی از حذف ارز ترجیحی تشکیل شود. همچنین وزارت تعاون نیز مکلف شد هر چه سریع‌تر نسبت به ارائه کد ملی سه دهک پایین جامعه به سازمان بیمه سلامت برای بیمه کردن این افراد اقدام کند تا افراد فاقد بیمه در دهک پایین شامل حمایت‌های بیمه‌ای شوند و سازمان برنامه و بودجه نیز منابع پیش‌بینی شده این موضوع را هرچه سریع‌تر اختصاص دهد، وزارت صنعت معدن و تجارت نیز برای تأمین سرمایه در گردش صنایع کوچک دارویی مکلف به برنامه‌ریزی و ارائه گزارش شد همچنین قرار شد یک میلیارد دلار ارز با کیفیت برای تأمین مواد اولیه دارویی برای کوتاه‌مدت هرچه سریع‌تر طی روزهای آتی در اختیار متقاضیان قرار گیرد و در ادامه نیز جلسات کمیسیون با مسئولان ارشد وزارتخانه‌های ذی‌ربط برای پیگیری، بحث افزایش قیمت دارو ادامه یابد.

کد خبر 569721

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.