به گزارش ایمنا «بهرام دارایی» اظهار کرد: براساس توافق با بیمهها، پرداخت از جیب مردم برای ۹۰ قلم دارویی که با قیمت ارز نیمایی در نیمه دوم سال گذشته تأمین شد، به شهریور ۱۴۰۰ بازمیگردد.
وی متوسط افزایش قیمت دارو در کشور را کمتر از نرخ تورم عمومی دانست و گفت: افزایش قیمت دارو در سال ۱۴۰۰ به علت رشد هزینههای تولید بود، اما بسیار کمتر از تورم عمومی جامعه است.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: تغییر قیمت برخی اقلام دارویی که رسانهای شده، ناشی از تغییر قیمت ارز است و در مقطعی مثل شش ماهه دوم سال ۱۴۰۰ ارز به دارو تعلق نگرفت یا در مقطعی به علت محدودیت منابع ارزی، ارز نیمایی به دارو تعلق گرفت.
وی تاکید کرد: در مقطعی مانند شش ماهه دوم ۱۴۰۰ ارز ترجیحی به دارو با تأخیر چند ماهه اختصاص یافت و در مقطعی به دلیل محدودیت منابع ارز ترجیحی، برای جلوگیری از کمبود دارو از منابع ارز نیمایی استفاده شد.
بهرام دارایی با اشاره به اینکه ارز نیمایی ماده مؤثره برخی از داروها نیز موجب رشد قیمت شده است، گفت: بعضی دیگر از داروها مانند داروی ناپروکسن که از ۲۸ هزار تومان به ۲۱ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده، کاهش قیمت داشتهاند.
به گزارش ایمنا، ارز دولتی قیمت دارو را در ایران نسبت به سایر کشورها ارزان نگه میدارد، عاملی که موجب قاچاق معکوس دارو از کشور میشود. با مصوبه مجلس اختیار تخصیص یا حذف ارز دولتی به کالاهای اساسی به دولت سپرده شد، سازمان غذا و دارو با تخصیص ارز به ابتدای زنجیره تولید مخالف است و میگوید ارز به دست مردم یا بیمهها برسد تا بیماران از این یارانه استفاده کنند، مجلسیها مصوب کردند در صورت حذف ارز دولتی نرخ ارز به قیمت شهریور امسال بماند.
نظر شما