ارتش به خودکفایی رسیده است/ ولایتمداری ویژگی مهم نیروهای ارتشی

"اعتماد و قدردانی حضرت آقا از نیروی زمینی جای بسی افتخار برای ارتشیان است که امیدواریم بتوانیم به معنای واقعی، شعار ارتش فدای ملت را برای مردم معنا و تبیین کنیم."

به گزارش خبرنگار ایمنا، تقاضایی که برخی انقلابیون در حد فاصل پیروزی انقلاب تا پایان فروردین‌ماه مطرح می‌کردند و بر آن تاکید داشتند انحلال ارتش بود. این افراد معتقد بودند نمی‌توان به این نیروی نظامی اعتماد کرد؛ چیزی که امروز خلاف آن به ملت ثابت شده است؛ از جنگ تحمیلی گرفته تا حوادث سال‌های گذشته و بحران بیماری کرونا.

صدای کوبنده قدم‌های نیروهای ارتش اولین خواسته امام خمینی (ره) در نامه سال ۵۸ است که بعد از نامگذاری روز بیست‌ونهم فروردین‌ماه به عنوان روز ارتش تاکید کرده بودند: «ارتش محترم در این روز در شهرستان‌های بزرگ با ساز و برگ به رژه بپردازند.» اما این خواسته ایشان ادامه دیگری هم داشت؛ تقاضا برای پشتیبانی ارتش از «ملت بزرگ ایران»؛ همان چیزی که شاید بتوان آن را علت رژه اصلی ارتش در روز بیست‌ونهم فروردین‌ماه سال ۹۹ دانست؛ رژه‌ای نه با ساز و برگ نظامی و لباس‌های مرتب، بلکه با یونیفرم‌های گل آلود و کمری که برای کمک به هموطنان و حفظ سلامت آنان تا دل خطر پیش رفته است.

تصویر ارتش جمهوری اسلامی ایران را علاوه بر رشادت‌های نظامی باید در زلزله کرمانشاه و ازخودگذشتگی در مبارزه با بیماری کرونا در روزهای اخیر دید. واقعیت این است که ارتش ایران یاد نگرفته است که تنها برای دفاع نظامی به کشور و پاسداری از حریم و مرز استوار باشد، روی دیگر واقعیت آن رشادت‌هایی است که برای کمک به هم‌نوعان در روزهای بحران از خود نشان می‌دهد. بهترین توصیف را برای این وضعیت شاید حضرت امام (ره) داشتند که فرمودند: «همان‌طور که ملت بدون ارتش نمی‌تواند ادامه زندگی بدهد، ارتش هم بدون ملت نمی‌تواند ادامه زندگی بدهد.»

به مناسبت بیست‌ونهم فروردین‌ماه، روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با امیر سرتیپ دوم ستاد سیاوش میهن‌دوست، ارشد نظامی ارتش در استان اصفهان، یزد و چهارمحال‌وبختیاری به گفت‌وگو پرداختیم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

چه چیزی در تفکر و منش امام (ره) وجود داشت که باعث شد ارتش زمان طاغوت در سال ۵۷ به صفوف انقلابیون بپیوندد؟

بدنه ارتش در رژیم سابق از فرزندان همین مردم و ملت بود که در سازمان نظامی به نام ارتش خدمت می‌کردند. کارکنان وقت در آن زمان جایگاه علما و مجتهدان را درک می‌کردند و مرید علما و در خط روحانیت معظم و معزز بودند.

امام (ره)، بنیانگذار کبیر انقلاب برای همه شناخته شده بود و همه مردم و نیز کارکنان ارتش ایشان را به عنوان مجتهد جامع‌الشرایط می‌شناختند و قبول داشتند. امام (ره) نیز با بدنه ارتش با احترام و حفظ عزت نفس صحبت می‌کردند؛ از این‌رو مردم، سازمان‌ها و ارتش به خوبی مسائل را درک کرده بودند و در خط حضرت امام (ره) حاضر شدند. در آن زمان امام (ره) نیز به جو خفقانی که وجود داشت واقف بودند و کارکنان ارتش نیز باید خود را در خط امام حفظ می‌کردند یعنی نمی‌توانستند به صورت آشکار مخالفت خود را بیان کنند.

اوایل انقلاب بسیاری از ارتشیان بازداشت شده بودند، زمانی که راهپیمایی‌ها به راه افتاده بود، شهید سپهبد صیاد شیرازی که افسر نگهبان بود در همین مرکز آموزشی و توپخانه بازداشت شد زیرا به دلیل ادای فریضه نماز نتوانسته بود به موقع در صف حاضر شود و به فرمانده وقت ادای احترام کند.

ارتشیان امام (ره) را درک کرده بودند و در خط امام (ره) بودند و پیوسته گوش به فرمان امام نه از سال ۵۷ بلکه از ۱۵ خرداد ۴۲ بودند. خوشبختانه ارتش انقلابی پا در رکاب ولایت است و تا لحظه‌ای که خون در رگ‌های کارکنان ارتش است تا شهادت پیش خواهند رفت و دشمنان بیش از پیش از توطئه‌هایی که علیه نظام اسلامی به راه انداخته‌اند مأیوس و سرافکنده خواهند بود.

ارتش انقلابی پا در رکاب ولایت و فدایی ملت

اخراج مستشاران آمریکایی از ارتش بعد از انقلاب چه تأثیری بر روند تولید تجهیزات نظامی داشت و چه پیشرفت‌هایی در این زمینه صورت گرفت؟

یکی از وظایف مهم مستشاران نظامی که از خارج به ایران تحمیل شده بودند این بود که به سلاح و تجهیزاتی که در اختیار نیروهای مسلح و ارتش گذاشته بودند دسترسی و دست‌کاری نداشته باشد.

یعنی نیروهای مسلح و ارتش نتواند هواپیماهایی که در اختیار دارند را بررسی کنند تا مبادا با این اقدام به علمی در این خصوص دست یابند؛ از این رو در هر قسمت که مستشاری بود مانع از این می‌شدند که کارکنان ارتش وقت بخواهند به این تجهیزات دست بزنند و از علم آنها سر در بیاورند.

اخراج مستشاران بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، نقطه قوتی برای نیروهای مسلح بود، زیرا نیروها با فرمان حضرت امام (ره) جهادی تحت عنوان جهاد خودکفایی را شروع کردند. فرماندهان نیز با درایت و تدبیر دستور تولید قطعات در نیروی هوایی، زمینی و دریایی را صادر کردند که در این راستا کارکنان خدوم و ولایتمدار به زیبایی درخشیدند.

در زمینه نیروی دریایی ساخت ناو جماران را داشتیم که در همه قطعات آن از جمله بدنه و موتور و بقیه قسمت‌های فنی ناو احتمال اینکه از علم دیگر کشورها استفاده شود، وجود داشت از این رو ولایت فقیه فرمودند که آن هم باید به صورت بومی و ایرانی تولید شود.

در بحث تسلیحات نظامی و نیروی هوایی ساخت انواع جنگنده‌ها را داریم که چندی پیش اخبار آن در رسانه‌ها منتشر شد که این مهم با همت کارکنان خدوم نیروی هوایی امکان‌پذیر شد.

در حال حاضر مهمات جمهوری اسلامی ایران در تمام ابعاد نقطه‌زن و هوشمند است و اختیار گلوله توپ در اختیار شلیک‌کننده است تا در زمان و مکان مشخص اصابت کند، این در حالی است که قبل از انقلاب نمی‌توانستیم مهمات تولید کنیم.

در نیروی زمینی ساخت تانک‌های مختلف از جمله تانک‌برها و هوشمند کردن مهمات را شاهد بودیم؛ این دستاوردها با اعتماد به نفس هم‌رزمان در تمام نیروها به دست آمده است.

همچنین نیروی پدافند هوایی که حفظ و حراست آسمان کشور ایران را برعهده دارد همه تجهیزات تسلیحاتی در اختیار را بومی‌سازی کرده‌اند. پس از گذشت ۴۳ سال از پیروزی انقلاب نیروی نظامی به این دستاوردها رسیده است که به هیچ کشور و سازمان دیگر در خارج از ایران وابسته نباشد و مایحتاج خود را در همه امور خود تأمین کند.

اکنون همه خودروهای رزمی و جنگی در داخل تولید می‌شود که با هدایت و فرمان حکیمانه حضرت امام (ره) و در ادامه با تدابیر و رهنمودهای مقام معظم رهبری و تلاش و جدیت فرماندهان و کارکنان خدوم ارتش به منصه ظهور رسیده است.

ارتش انقلابی پا در رکاب ولایت و فدایی ملت

ارتش چه نقشی در عملیات دفاع مقدس ایفا کرد؟

در هشت سال دفاع مقدس در عرصه دفاع حتی یک عملیات نبود که نیروهای ارتش انقلابی در آن حضور نداشته باشند، بلکه ارتش در تمام عملیات حضور مفرط، مستمر و مداوم داشت که برای نیروهای ارتش انقلابی جای افتخار دارد که در کنار سایر نیروهای مسلح و مردمی که در دفاع مقدس زحماتی را کشیدند و فعال بودند.

مهم است که در روزهای اول جنگ نیروی دریایی ارتش با یک عملیات توانست نیروی دریایی عراق را نابود کند و طوری به آن ضربه زد که تا آخر جنگ نیروی دریایی عراق نتوانست خود را بازسازی کند و در عملیاتی شرکت کند یا در ۴۸ ساعت بعد از شروع جنگ آنچنان ضربه‌ای به نیروی هوایی عراق وارد کرد که اگر حمایت کل استکبار و کشورهای ابرقدرت وقت نبود بازهم نمی‌توانست نیروی هوایی خود را بازسازی کند و مأموریت انجام دهد.

نقش توپخانه در جنگ مشخص بود؛ به‌گونه‌ای که در همه عملیات پشتیبانی آتش را به نحو احسن انجام داد، اگر پشتیبانی آتش توپخانه در عملیاتی نبود آن عملیات یا با شکست مواجه می‌شد و یا ابتر بود و به نیروی عمل کننده ضربه و تلفات وارد می‌شود، از این رو این نقش توسط نیروهای جوان توپخانه به خوبی ایفا شد.

نیروی پدافند هوایی نیز در یک روز توانست ۷۶ فروند هواپیمای ارتش بعث عراق را در زمان جنگ ساقط کند به گونه‌ای که بعد از هشت سال دفاع مقدس امام (ره) به نیروی زمینی لقب قهرمان را دادند و چندین بار در فرمایشاتشان فرمودند که نیروی زمینی قهرمان همیشه در نوک پیکان حملات ناجوانمردانه صدام قرار داشت. در این راستا ارتش انقلابی توانست اعتماد حضرت امام (ره) و ملت را به نحو احسن جلب کند.

بعد از جنگ، نیروهایی که طبق دستور به پادگان‌ها بازگشتند در پادگان‌ها مشغول بازسازی، خودسازی، ارتقای آموزشی و آمادگی رزمی شدند و در این زمینه به خوبی درخشیدند؛ در همین راستا بود که بحث خودکفایی، تولید تسلیحات، ادوات جنگی و رزمی نمود پیدا کرد، ضمن اینکه اکنون نیز در ادامه جنگ قسمت اعظمی از نیروهای ارتش در مناطق مرزی شمال شرق، جنوب شرق، غرب، جنوب غرب و نیروی دریای در مناطق جنوب مستقر هستند و از تمامیت ارضی کشور دیده‌بانی و دفاع می‌کنند.

ارتش انقلابی پا در رکاب ولایت و فدایی ملت

به نظر شما امروز تا چه میزان شعار ارتش فدای ملت تحقق یافته است؟

در زمینه مردم‌یاری ملت ایران و در موضوعاتی چون سیل، زلزله، محرومیت‌زدایی و آبرسانی خدمات ارزنده‌ای توسط نیروهای جان بر کف ارتش انجام شد و به صورت مفرط و مداوم در اختیار مردم غیور ایران اسلامی در اقصی نقاط کشور قرار گرفت.

در زلزله کرمانشاه مقام معظم رهبری در دیدار با نیروی زمینی ارتش فرمودند، «این حضور در زلزله غرب کشور بسیار مؤثر و انصافاً یک عملکرد خوب بود. یعنی احساس می‌شد مردم قدردان ارتش و نیروی زمینی هستند.»

این اعتماد و قدردانی حضرت آقا از نیروی زمینی که یکی از نیروهای ارتش است جای بسی افتخار برای ارتشیان است که امیدواریم بتوانیم در همین راستا قدم برداریم و به معنای واقعی شعار ارتش فدای ملت را برای مردم معنا و تبیین کنیم.

ارتش در کنار سایر نیروهای مسلح همدلی، تعامل، هم‌افزایی و برادری را حفظ کرده است. این تعامل و برادری باعث می‌شود چشم دشمنان قسم خورده و دشمنان اسلام و ملت ایران کور شود و دشمنان مأیوس شوند. هرچقدر همدلی و انسجام بیشتر حفظ شود دشمنان به شکست خود اعتراف خواهند کرد.

اکنون شاهد هستیم که دشمن به شکست خود اعتراف کرده و به یقین رسیده است که نمی‌تواند نیروهای مسلح ایران و کشور عزیزمان را شکست دهد.

کد خبر 569048

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.