به گزارش خبرنگار ایمنا، لیلا سادات زعفرانچی بابیان اینکه عدالت در خانواده فراتر از جنسیت نیازمند دسترسی به بهترین وضعیت اعضا خانوار بر اساس نقشها و مسئولیتهاست، درعینحال اظهار کرد: تبیین و تولید شاخصهای عدالت جنسیتی بهعنوان تکلیفی قانونی و نیازی ضروری در حوزه ملی باهدف تسهیل دسترسی به وضعیت آرمانی زنان همچنان در دستور کار معاونت امور زنان و خانواده دولت سیزدهم قرار دارد.
وی با اشاره به قانون برنامه ششم توسعه، ادامه داد: بر اساس ماده ۱۰۱ قانون برنامه ششم توسعه، ابلاغ شاخصهای عدالت جنسیتی و اعلام به دستگاهها بر عهدهی معاونت امور زنان و خانواده قرار دارد. در دولت دوازدهم تدوین شاخصهای عدالت جنسیتی در دستور کار قرار گرفت و هماکنون نیز از منظر قانونی این تکلیف همچنان بر عهده معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری است، اما بدون شک هر شاخصی جهت طراحی نیازمند تعریف دقیق وضعیت موجود و همچنین ترسیم وضعیت مطلوب است و این شاخصها باید تأمینکننده سنجش فاصله وضعیت موجود تا مطلوب باشند.
معاون بررسیهای راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری همچنین درباره اقدامات معاونت امور زنان و خانواده دولت سیزدهم بهمنظور گزارشگیری میزان اجرای شاخصهای عدالت جنسیتی در هر دستگاه، تصریح کرد: دولت سیزدهم در گام نخست از تمامی دستگاهها مطالبه کرد تا اقدامات خود را در خصوص شاخصهای ابلاغی عدالت جنسیتی اعلام و در سامانه طراحیشده ثبت کنند، اما مطابق با آسیبشناسی انجامشده در معاونت امور زنان و خانواده دولت سیزدهم، تعاملات وزارتخانهها و دستگاهها با این معاونت برای ارائه گزارش، به دلیل گستردگی ۱۷۷ شاخص تدوینی و ابلاغی، پیچیده، کند و محدود است.
زعفرانچی در پایان سخنان خود یادآور شد: فقدان ترسیم وضع مطلوب و آرمانی حوزه زنان در هریک از مؤلفهها، نبود وزن دهی و هدفگذاری کمی و کیفی در کنار برخی از مسائل زیربنایی فلسفی در تدوین شاخصها میطلبید که بازآرایی شاخصهای تدوینشده در دستور کار معاونت امور زنان و خانواده قرار گیرد که در حال پیگیری است و گزارش آن بهتناسب پیشرفت ارائه خواهد شد.
به گزارش ایمنا، برابریِ جنسیتی بدان معنا است که زن و مرد حقوق و وظایف یکسان دارند، و همه از فرصتهای مساوی در جامعه برخوردار هستند. همچنین مربوط به عدالت و تقسیم مسئولیتها است؛ هم در جامعه و هم در خانواده است اگر جنسیت مانع از آن شود که ما بتوانیم نقاط قوت و ضعف فرد را ببینیم، این امر میتواند به تبعیض و فرصتهای محدود برای فرد منجر شود. همچنین برابری جنسیتی به باوری گفته میشود که هدفش عموماً حذف نابرابریهای جنسیتی، تبعیض جنسیتی، نقش جنسیتی، مردسالاری، زنسالاری و جنسیتگرایی است.
نظر شما