بحران نیروی انسانی در مدارس اصفهان/ مجبوریم کیفیت را نادیده بگیریم!

مدیرکل آموزش و پرورش اصفهان با اشاره به فرونشست و فرسوده بودن مدارس این استان، گفت: هفت هزار نفر نیروی حق‌التدریس در اصفهان فعالیت می‌کنند که برخی از آنان بازنشستگان آموزش و پرورش هستند و سن زیادی دارند. به واسطه کمبود شدید نیروی انسانی مجبور هستیم کیفیت را نادیده گرفته و به کمیت بپردازیم.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمدرضا ابراهیمی، صبح امروز پنجشنبه _بیست و پنجم فروردین ماه_ در صد و پنجاه و هفتمین شورای آموزش و پرورش استان اصفهان، اظهار کرد: در آموزش و پرورش فضا، ساختمان و نیروی انسانی نقش‌آفرینی می‌کند، عمده مدارس خطرآفرین استان در شهر اصفهان و شهرهای با تراکم جمعیتی بالا قرار گرفته است.

وی افزود: فرونشست به ویژه در نواحی شمال شهر اصفهان بیشتر است که جمعیت دانش‌آموزی در این مناطق بالا است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان ادامه داد: یکی از عناصر اصلی و تأثیرگذار تعلیم و تربیت نیروی انسانی است، در سال آینده تعداد دانش‌آموزان استان از ۹۶۹ هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز در سال جاری به حدود یک میلیون دانش‌آموز خواهد رسید. با وضع موجود، استان در بخش نیروی انسانی با مشکل مواجه است.

وجود ۴ مدرسه با ساختمان خطرآفرین در ناحیه ۵ اصفهان

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۴۶ هزار و ۹۳۴ نفر در مدارس دولتی استان اصفهان مشغول به کار هستند. با توجه به گستردگی استان، در شهر اصفهان و شهرستان‌های بزرگ با تراکم بیش از میانگین کشوری مواجه هستیم.

ابراهیمی اظهار کرد: متوسط تعداد دانش‌آموز در هر واحد آموزشی مقطع ابتدایی، در کشور ۱۲۱ و در استان اصفهان ۱۹۸ است. در ناحیه پنج اصفهان چهار مدرسه با سه هزار دانش‌آموز در دو ساختمان خطرآفرین وجود دارد.

وی افزود: هفت هزار و ۵۹۸ نیروی انسانی امسال در آموزش‌وپرورش استان بازنشسته خواهند شد، ۱۶ هزار و ۳۸۶ نیروی انسانی در اصفهان نیاز است که ۲۷ درصد از آن از طریق خرید خدمات آموزشی تأمین می‌شود. سال گذشته تنها یک درصد از نیروی مورد نیاز آموزش و پرورش استان از دانشگاه فرهنگیان تأمین شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان خاطرنشان کرد: هفت هزار نفر نیروی حق‌التدریس در اصفهان فعالیت می‌کنند که برخی از آنان بازنشستگان آموزش و پرورش بوده و سن زیادی دارند. به واسطه کمبود شدید نیروی انسانی مجبور هستیم کیفیت را نادیده گرفته و به کمیت بپردازیم.

نسبت دانش‌آموز به معلم در استان اصفهان نسبت به میانگین کشوری بالاتر است

وی افزود: در مهرماه امسال، ۱۶ هزار و ۹۷۶ نفر کسری نیرو در آموزش‌وپرورش استان وجود خواهد داشت. کسری نیرو با روش‌های مختلف جبران خواهد شد اما منجر به کاهش کیفیت آموزشی می‌شود.

ابراهیمی افزود: نسبت دانش‌آموز به معلم در استان اصفهان ۲۸.۶۳ و در کل کشور ۲۶.۶۷ است. به رغم بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های قانونی لازم است بحران کمبود نیروی انسانی به شکل اساسی حل شود که نیازمند افزایش سهمیه دانشگاه فرهنگیان و آزمون استخدامی است.

وی افزود: از تمام راه‌های غیرپایدار برای تأمین نیروی انسانی در سال‌های پیشین استفاده شده است و راهکاری برای انقباضی‌تر شدن نیروی انسانی در استان اصفهان وجود ندارد. تلاش می‌شود با همکاری مسئولان اجرایی و قانونگذاران بحران نیروی انسانی در استان اصفهان یک بار برای همیشه حل شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان افزود: باید تراکم جمعیتی کاهش و کیفیت آموزشی افزایش یابد. همچنین در استان اصفهان با کمبود شدید نیروی خدماتی مواجه هستیم. حدود سه هزار نیروی انسانی در استان اصفهان در این بخش فعال هستند که با کمبود نیرو بسیاری از مدارس از این نیروی انسانی بی‌بهره هستند.

کد خبر 568333

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.