رئیسی: پیشرفت متوازن و عادلانه همه مناطق کشور ضرورت دارد

رئیس‌ جمهوری اسلامی ایران گفت: دولت بنا دارد بر اساس آمایش سرزمینی به صورت عادلانه و متوازن زمینه پیشرفت و آبادانی مناطق مختلف کشور را فراهم آورد؛ چرا که بخش‌هایی از کشور مورد توجه نسبی قرار گرفته و به برخی بخش‌ها توجه کمتری شده است.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی عصر چهارشنبه در دیدار با تشکل‌ها و فعالان دانشجویی و در پاسخ به سوال تعدادی از دانشجویان در خصوص اولویت‌ها و گفتمان دولت مردمی، اظهار کرد: گفتمان اصلی دولت، گفتمان امام (ره) و رهبری عزیز است و مصمم هستیم همین گفتمان را تداوم دهیم و اجرایی کنیم و تأکید بر عدالت و مردمی بودن نیز از محورهای این گفتمان است.

وی افزود: اولویت دولت سیزدهم، پیگیری تحقق بیانیه گام دوم انقلاب است و مستند بر این بیانیه، پیشرفت و آبادانی کشور را پیگیری می‌کنیم. ضمن اینکه می‌توان اقدامات دولت را پس از گذشت مدتی بر اساس همین سند مکتوب، ارزیابی کرد؛ لذا اولویت‌های دولت کاملاً آشکار و روشن است و هیچ موضوع نامشخصی در این زمینه وجود ندارد.

رئیس‌جمهور در تشریح جهت‌گیری‌های اصلی دولت، با اشاره به اینکه عدالت به طور عام و عدالت اقتصادی به طور خاص از موضوعاتی است که در آن عقب‌ماندگی وجود دارد، گفت: دولت بنا دارد بر اساس آمایش سرزمینی به صورت عادلانه و متوازن زمینه پیشرفت و آبادانی مناطق مختلف کشور را فراهم آورد؛ چرا که بخش‌هایی از کشور مورد توجه نسبی قرار گرفته و به برخی بخش‌ها توجه کمتری شده است؛ حتی در داخل استان‌های به ظاهر برخوردار مانند تهران نیز مناطق محروم وجود دارد که مصمم هستیم با نگاه عادلانه همه این موارد را مورد توجه قرار دهیم.

رئیسی به ویژگی‌های اصلی بودجه امسال بر اساس گفتمان دولت پرداخت و اضافه کرد: محور اصلی بودجه ۱۴۰۱ را عدالت‌محوری قرار دادیم و سازوکار لازم برای داشتن عدالت اجرایی در بودجه پیش‌بینی شده است. در این راستا صندوقی در هر استان در نظر گرفته شده است تا منابع حاصل از فروش اموال مازاد دولت و حق مالکانه معادن هر استان در صندوق همان استان واریز شود تا بتوانند با استفاده از آن و نیز کمک دولت پروژه‌های ناتمام استانی خود را تکمیل کنند.

وی تاکید کرد: با انجام سفرهای استانی، تکمیل پروژه‌های نیمه تمام آغاز شده و وزرا و استانداران برای تأمین منابع تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام خود نیازی به مراجعه به پایتخت و هیئت دولت ندارند.

رئیس‌جمهوری در ادامه با بیان اینکه دولت در بودجه سال جاری رشد اقتصادی هشت درصدی را پیش‌بینی کرده است، خاطرنشان کرد: در حالی که در سال‌های گذشته رقم رشد اقتصادی حدود ۰.۴ درصد بود، اما قصد داریم امسال با کنترل هزینه‌ها و افزایش درآمد و بهره‌وری، به رشد هشت درصدی برسیم.

آیت‌الله رئیسی در همین زمینه تاکید کرد: با افزایش یارانه‌ها نمی‌توان مشکل اقتصادی مردم را به طور پایدار حل و فصل کرد و لازم است افزایش رشد اقتصادی و رونق تولید در کشور محقق شود.

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع عدالت مالیاتی اظهار کرد: قبل از این دولت فقط چهار میلیون مودی مالیاتی وجود داشت اما در هفت ماه گذشته با شناسایی فرار مالیاتی و افزایش بیش از ۲ میلیونی مودیان مالیاتی، حدود ۱۱۰ درصد افزایش درآمد مالیاتی داشتیم.

رئیس دولت سیزدهم، اقدام مهم دیگر دولت را اجرای قانون تسهیل اخذ مجوزهای کسب و کار برشمرد و گفت: این قانون ۱۳ سال پیش تصویب شده اما تاکنون اجرا نشده بود و دولت با آگاهی از نقش این تسهیل‌گری در افزایش اشتغال و تولید، آن را در چند هفته اخیر با جدیت دنبال کرد که پیشرفت ملموس و خوبی هم داشت.

وی به موضوع افزایش حجم صادرات و تجارت خارجی نیز پرداخت و گفت: حجم صادرات تجاری در ماه‌های اخیر حدود ۴۳ درصد افزایش یافته است؛ ضمن آن که رکورد ترانزیت ریلی در سال‌های اخیر شکسته شد و سهم کشورمان در ترانزیت کالا در منطقه ارتقا یافت.

آیت‌الله رئیسی در جمع‌بندی این بخش از سخنانش افزود: با تلاش همه فعالان تولید و تجارت در کشور و عزم و اراده جوانان خلاق و همکاران دولت در صنعت نفت و افزایش تولید و فروش نفت، فصل جدیدی از رونق در شرایط تحریم در کشور رقم خورد؛ تا جایی که سخنگوی کاخ سفید اعتراف می‌کند آمریکا در فشار حداکثری بر ملت ایران شکست مفتضحانه متحمل شده است و این، نتیجه تلاش و مقاومت مردم و اقدامات انجام شده برای بی‌اثر کردن تحریم‌ها است.

وی در ادامه با اشاره به موضوع ارز ترجیحی و دغدغه دانشجویان در این زمینه گفت: همه ۸ میلیارد دلاری را که در قانون بودجه ۱۴۰۰ برای خرید کالاهای اساسی اختصاص یافته بود، قبل از شروع به کار این دولت و در شهریورماه به اتمام رساندند؛ اما دولت با تدابیری تلاش کرد در این زمینه فشاری بر مردم وارد نشود و کالاهای اساسی مردم نیز بدون دغدغه تأمین شود.

رئیس‌جمهوری با اشاره کار کارشناسی صورت گرفته و جلسات متعدد با اقتصاددانان، تصریح کرد: در خصوص ارز ترجیحی دو دیدگاه وجود دارد؛ برخی معتقدند که فسادزا است و برخی دیگر حذف آن را موجب مشکلات اقتصادی می‌دانند؛ اما دولت تصمیم گرفته است کارهای سخت را با درایت و کم‌ترین عوارض، پیگیری و اجرایی کند و ارز ۴۲۰۰ تومانی باید تا حصول اطمینان از اینکه مشکلی پیش نمی‌یابد، ادامه یابد یا جبران آن را به مردم بپردازیم.

وی در خصوص ایجاد شبهه پیرامون ساخت چهار میلیون واحد مسکونی ظرف مدت چهار سال، گفت: اقدامات لازم در این زمینه برای پیدا کردن زمین، آغاز، صندوق ملی مسکن تشکیل و پول در آن واریز شده و کار ساخت حدود ۹۰۰ هزار واحد مسکونی در استان‌ها آغاز شده است؛ لذا وعده ساخت چهار میلیون مسکن در چهار سال، حتمی و شدنی است و در این زمینه کسانی که در سال‌های گذشته ترک فعل داشتند، باید جوابگو باشند.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به سخنان یکی از دانشجویان در خصوص ساماندهی نظام بانکی کشور، اظهار کرد: دولت با جدیت، انضباط نظام بانکی را دنبال می‌کند و همه در این مدت شاهد هستند که تغییرات در نظام بانکی به تدریج آغاز شده است که ادامه خواهد یافت.

وی در خصوص ریشه‌کنی فقر مطلق، گفت: با توجه به دوره تصدی مسئولیت آستان قدس رضوی، تجربیات موفقی در زمینه مبارزه با فقر مطلق در حاشیه شهر مشهد داریم و با توجه به ظرفیت‌هایی که در کشور وجود دارد و با هماهنگی دولت و نهادهای انقلابی می‌توان، فقر مطلق را در کشور ریشه‌کن کرد.

رئیس دولت سیزدهم با استقبال از انتقادهای انجام شده از سند تحول دولت و قدردانی از اینکه دانشجویان این سند را مطالعه کرده‌اند، گفت: می‌توانید بررسی کنید که کدام یک از دولت‌های قبل، سند تحول و یا برنامه مدونی ارائه دادند؟ برای سند تحول دولت، حداقل ۵۰۰ صاحب‌نظر و ۱۶ اندیشکده مشارکت داشتند؛ ضمن اینکه آن را به طور عمومی منتشر کردیم تا مورد نقد قرار بگیرد و بر اساس آن، اصلاحات نهایی را انجام دهیم تا به یک سند فاخر و قابل اتکا برسیم.

آیت‌الله رئیسی به موضوع خودرو نیز پرداخت و اظهار کرد: عقب‌ماندگی‌های جدی در این حوزه وجود دارد و اصلاح مدیریت و کیفیت و شکستن انحصار در این حوزه از برنامه‌های دولت است و تصمیم گرفتیم تا سهم دولت در این حوزه را در بورس عرضه کنیم.

رئیس‌جمهوری، ضرورت استفاده از ظرفیت جوانان و دانشجویان را مورد تأکید قرار داد و گفت: به استانداران و وزرا اعلام کردم که حتماً حلقه مشاوره و مشورت از نخبگان و دانشجویان داشته باشند.

وی تأکید کرد: باید روند کسب دانش و آینده دانشجویان قابل پیش‌بینی باشد و وزیر علوم موظف است دغدغه دانشجویان در این حوزه را برطرف کند، تا دانشجو بداند که آینده‌اش تضمین‌شده است.

رئیس‌جمهوری روز گذشته بیش از سه ساعت میزبان فعالان و تشکل‌های دانشجویی بود. پیش از سخنرانی ایشان، ۱۴ نفر از دانشجویان به نمایندگی از تشکل‌ها سخنانی ایراد کردند؛ سپس آیت‌الله رئیسی به ایراد بیانات خود پرداخت و در نهایت دانشجویان و او نماز خواندند و افطار کردند.

در این نشست، عرشا نامدار و محمد رمضانی به نمایندگی از بسیج دانشجویی، امین توکلانی و روشنک مرادی از انجمن‌های علمی، محمدحسین کاظمی و تینا حاج‌محمدی از اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان، محمدصالح ترکمان و فاطمه‌سادات کاظمی از جنبش عدالت‌خواه دانشجویی، محمدمهدی رحمتی و محدثه قربانی از گروه‌های جهادی دانشجویی، امیرحسین پناهی و زینب شوندی از اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل و مجتبی منگلی و فائزه فاتحی از دفتر تحکیم وحدت در سخنانی دغدغه‌ها، نگرانی‌ها و پیشنهادهای خود را در حوزه‌های مختلف دانشجویی، علمی، اقتصادی و فرهنگی با رئیس‌جمهور در میان گذاشتند.

کد خبر 568327

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.