به گزارش خبرنگار ایمنا، محمد هاشمی درباره حذف ارز ترجیحی داروها، اظهار کرد: همانطور که بارها بیانشده است برنامهای برای حذف ارز ترجیحی نداریم و هدفمان انتقال منابع به بیمهها است که این نکته را بارها هم اعلام کردهایم اما برخی رسانهها به ذائقه خود مطالب را منتشر میکنند و به حقایق نمیپردازند.
وی افزود: آنچه ما در برنامهریزیمان درباره جابجایی ارز ترجیحی با ارز نیمایی داریم، این است که ارز ترجیحی فساد زیادی دارد، ازجمله این فسادها میتوان به قاچاق معکوس، عدم واردات ۱۰۰ درصدی داروهایی که ارز ترجیحی گرفتند، فسادهایی که در خروج دارو از زنجیره اتفاق میفتد، ایراداتی که در زنجیره توزیع دارو وجود دارد و… اشاره کرد؛ بنابراین تصمیم گرفتیم منابع حاصل از آزادسازی نرخ ارز یا منابع یارانهای که دولت برای ارز ترجیحی میدهد را به بیمهها منتقل کنیم؛ یعنی دولت منابع را به بیمهها میدهد و بیمهها متعهد میشوند که داروها را پوشش دهند. درنتیجه هیچ اتفاقی نخواهد افتاد و یک کار داخلی درون دولت اتفاق میافتد.
سرپرست مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت ادامه داد: دولت قبلاً منابع را برای تخصیص ارز ترجیحی میداد و در اختیار بانک مرکزی و وزارت بهداشت قرار میگرفت و درنهایت به شرکتها داده میشد، درواقع با اعتماد کردن به شرکتهای واردکننده، منابع ارزی در اختیار آنها قرار میگرفت و متأسفانه بعضاً نتیجه این اعتماد، منجر میشد به اینکه بسیاری از داروها وارد نمیشد و یا اینکه وارد میشد و قاچاق معکوس رخ میداد یا داخل زنجیره گم میشد. با این اقدام اعتبار به بیمهها داده میشود و دارو با قیمت واقعی وارد میشود و بیمهها هزینه دارو را پوشش میدهند. در این شرایط یارانه برای دارو صرف نشده و در محل بیمهها هزینه شده و مخارج بیمار را پوشش میدهند.
هاشمی در پایان تصریح کرد: آنچه اهمیت دارد این است که بیمهها تضمین دهند که اگر اعتبار را دریافت کردند هزینه کنند و دولت و سازمان برنامهوبودجه متعهد شوند که این منابع را تخصیص دهند. بعد از ایجاد این شرایط، آزادسازی نرخ ارز و انتقال یارانه دارو به بیمهها اتفاق خواهد افتاد.
به گزارش ایمنا، اختصاص ارز ترجیحی به دارو در سالهای اخیر باعث بروز مشکلات مختلفی برای بیماران شده است، اما حذف آنهم مخالفانی دارد که معتقدند با حذف ارز دولتی قیمت دارو چند برابر میشود.
نظر شما