مهدی میرجهانیان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: طرح ویژه نظارت در ماه مبارک رمضان از سیزدهم به ناظران ابلاغ شده است. هدف این طرح، مراکز عرضه مواد غذایی مانند رستورانها، اغذیهفروشیها، نانواییها و مکانهای حساس مراکز تهیه و توزیع از جمله واحدهای اغذیهفروشی است که قبل و بعد از افطار، مورد بازدید قرار میگیرند.
وی با اشاره به نظارت کامل بر واحدهای تولید و عرضه زولبیا و بامیه، افزود: کنترل و نمونهبرداری ناظران در سه نوبت یعنی هنگام فرآوری، فروش و تأمین مواد اولیه همچنین با ابزارهای پیشرفته پرتابل انجام میشود و به ویژه نوع روغن مصرفی در محل آزمایش و قابلیت مصرف آن مشخص میشود و در صورت تخلف، برخورد لازم صورت میگیرد.
مدیرگروه بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان، اماکن عمومی و محلهای تجمع افراد برای برگزاری مراسم مذهبی را هدف دوم بازدیدهای ناظران بهداشت اعلام کرد و افزود: بهترین روش برای گزارش تخلف، تماس با سامانه ۱۹۰ است که به شکل شبانهروزی و برخط در اختیار هم استانیها قرار دارد؛ اپراتور این سامانه شکایات افراد را ثبت میکند و در مدت کوتاهی رسیدگی میشود.
وی رعایت نشدن موازین بهداشتی، عرضه مواد غذایی به شکل غیربهداشتی و مسمومیتهای مواد غذایی را مهمترین موضوع شکایتهای مردم از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی بیان کرد و گفت: نوع برخورد با متخلفان بر اساس قوانینی است که از سوی سازمان تعزیرات حکومتی یا مقامات قضائی اجرا میشود، اما تنها راه کنترل تخلفات بهداشتی، برخورد قانونی نیست؛ بلکه انواع و اقسام آموزشها و جلسات توجیهی با اصناف، اتحادیهها، اتاق اصناف، دادستانی، شبکههای بهداشت و دیگر ارگانهای نظارتی در جریان است تا از طریق آموزش و اطلاعرسانی از تخلفات بهداشتی پیشگیری شود.
میرجهانیان، آخرین مرحله در رسیدگی به تخلفات بهداشتی را برخورد قانونی دانست و افزود: اگر در شکایتها موضوع مسمومیت مطرح باشد، برخورد قانونی انجام میشود اما برخورد با دیگر تخلفات بسته به بحرانی یا غیربحرانی بودن آنها دارد؛ در صورتی که نقص بحرانی وجود گزارش شود که ظرف مدت کوتاهی قابل رفع باشد، باید به سرعت برطرف شود در غیر این صورت ظرف مدت ۴۸ ساعت آن واحد صنفی تعطیل خواهد شد.
وی سطح رعایت پروتکلهای بهداشتی را در استان و بلکه کشور پایینتر از میزان پیشبینی شده دانست و گفت: با توجه به رویهای که مقامات ارشد کشور و ستاد ملی کرونا درباره باز کردن مدارس، آزاد کردن سفرها و تجمعات در پیش گرفت، میزان رعایت پروتکلها از سوی افراد جامعه نیز پایینتر آمده اما با توجه به اینکه خطر شیوع بیماری همچنان پرقوت و با تعداد مبتلایان قابل توجه وجود دارد، کمترین کاری که در واحدهای تهیه و تولید مواد غذایی باید انجام شود این است که موضوع زدن ماسک، واکسیناسیون و شست و شوی دستها حتماً رعایت شود.
نظر شما