تحقق تولید ملی با نگاه دانش‌بنیان

فعالیت‌های نوآورانه در هر کشوری موجب پیشرفت و توسعه می‌شود، در این راستا شرکت‌های دانش‌بنیان توانسته‌اند، تحول بزرگی در بخش‌های مختلف و حوزه اقتصادی ایجاد کنند و بدون تردید اقتصاد دانش‌بنیان می‌تواند زمینه‌ساز توسعه پایدار در کلان‌شهرها شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، شعار سال ۱۴۰۱ از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی با محوریت اشتغال‌زایی از طریق علوم دانش‌بنیان نام‌گذاری شده است، تولید ملی نیازمند اشتغال‌آفرینی و کمک گرفتن از حوزه دانش‌بنیان است، شرکت‌های دانش‌بنیان نیز با مشارکت قشر تحصیل‌کرده جامعه می‌توانند بستری برای افزایش تولید، ایجاد اشتغال و توسعه پایدار در کلان‌شهرها شوند؛ در کلان‌شهر اصفهان نیز اقداماتی در این راستا انجام است.

در شهرهای بزرگ روند توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان با سرعت بیشتری دنبال می‌شود که نشان‌دهنده اهمیت این حوزه در شهر است، همچنین ایجاد اقتصاد نوآور هدف اصلی کشور برای توسعه‌یافتگی خواهد بود که در این بخش نیاز به حمایت، ارائه تسهیلات و خدمات به شرکت‌های دانش‌بنیان هستیم تا شاهد پیشرفت و نتایج کارآمدی در این راستا باشیم، از سوی دیگر توسعه پایدار با اشتغالزایی ایجاد می‌شود و ماهیت این شرکت‌ها در ایجاد اشتغال ثابت شده است.

مدیریت شهری اصفهان نیز برای تحقق شعار سال و خروج از چالش‌های اقتصادی باید در راستای ارتقای کمی و کیفی کالاهای داخلی و ایجاد اشتغال پایدار گام بردارد و این اتفاق در تعامل با شرکت‌های دانش‌بنیان و بهره‌مندی از علم نخبگان و جوانان تحصیل‌کرده رخ می‌دهد، در حقیقت افراد تحصیل‌کرده در رشته‌های مختلف به دلیل داشتن سطح فکری و توازن ذهنی بالا می‌توانند توسعه پایدار را در کلان‌شهرها ایجاد کنند.

در بررسی بیشتر این مسئله و تحقق تولید ملی با نگاه دانش‌بنیان با احمد شریعتی، عضو شورای اسلامی شهر اصفهان گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که شرح آن را در ادامه می‌خوانید.

ضرورت تحقق شعار سال ۱۴۰۱ در اصفهان چیست؟

مقام معظم رهبری سال ۱۴۰۱ را سال "تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرینی" نام‌گذاری کرده است، با توجه به منویات ایشان این موضوع نباید تنها در حد شعار باقی بماند، بلکه باید به صورت کاربردی و عملی اجرا شود. در استان اصفهان شرکت‌های علمی و تحقیقاتی در کنار دانشگاه اصفهان و دانشگاه صنعتی قرار دارند، این اتفاق رشد بسیار خوبی را در بحث تولید دانش‌بنیان ایجاد کرده و اقدامات بسیار مؤثر و کارآمدی نیز در این بخش انجام شده است.

همچنین حمایت از گروه‌های دانش‌بنیان وظیفه استاندار و مدیریت شهری است و وظیفه شرکت‌های دانش‌بنیان نیز تبدیل ایده‌ها به فناوری خواهد بود، اگر این شرکت‌ها از سوی مدیریت شهری و استانداری حمایت شوند، قطعاً ایده‌ها به فناوری تبدیل می‌شود.

تولید ملی با نگاه دانش‌بنیان چه زمانی تحقق خواهد یافت؟

تولید ملی با نگاه دانش‌بنیان حائز اهمیت است، تسهیلات لازم در این زمینه باید فراهم شود و جذب جوانان تحصیل‌کرده نیز باید مورد توجه قرار گیرد، البته نظارت شورای اسلامی شهر بر سایر سازمان‌ها نیز لازم است، قوه قضائیه و واحدهای نظارتی باید در رابطه با ایجاد تسهیلات بر عملکرد دستگاه‌ها اقدامات لازم را انجام دهند تا دانش‌بنیان‌ها در راستای تولید ملی پیش بروند.

وضعیت شرکت‌های دانش‌بنیان را در اصفهان چگونه ارزیابی می‌کنید؟

در خصوص مسائل مربوط به "ژنوم"، سلول‌های بنیادی و استفاده از بند ناف فعالیت‌هایی خوبی انجام شده و تمام این اقدامات به دلیل وجود شرکت‌های دانش‌بنیان بوده است که از طریق دانشگاه، دانشمندان و اساتید در حوزه‌های تحقیقاتی و پژوهشی فعالیت کردند. در گذشته ارتباط دانشگاه و صنعت وجود داشت و در راستای همین ارتباط، ایده‌ها و فن‌هایی آموزش داده می‌شد، این اتفاق موجب کارآیی بالاتر شرکت‌ها در بخش عملی شده و در استان اصفهان این موضوع سرآمد بوده است و آمارهای موجود نشان می‌دهد که شرکت‌های دانش‌بنیان رتبه‌های خوبی دارند.

شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند خصوصی یا دولتی باشند و بر مبنای قوانین مربوطه توسعه یابند و می‌توان در راستای مسائل دانشگاه نسل سوم که بر اساس نیازهای یک جامعه است، از طریق علم، توسعه اشتغال و مسائل اقتصادی گره‌گشا باشند و فعالیت‌های بسیار خوبی را ارائه دهند.

تعامل تحصیل‌کرده‌ها با شرکت‌های دانش‌بنیان چه مزیت‌هایی دارد؟

فعالیت‌های دانش‌بنیانی به مرحله‌ای رسیده است که ایران بین کشورهای دیگر رتبه‌های اول تا سوم را در بحث "ژنوم" و مسائل سلول‌های بنیادی دارد و منشأ تمام اتفاق‌های مؤثر در این حوزه کلان‌شهر اصفهان بوده است. حمایت کردن از گروه‌های دانش‌بنیان وظیفه استاندار و مدیریت شهری است، یکی از شرح وظایف شرکت‌های دانش‌بنیان تبدیل ایده‌ها به فناوری است، اگر شرکت‌های دانش‌بنیان از سوی مدیریت شهری و استانداری حمایت شوند، قطعاً ایده‌ها به فناوری تبدیل می‌شود. تعامل افراد تحصیل‌کرده با شرکت‌های دانش‌بنیان مزیت‌هایی را برای شهر به همراه دارد، اگر این افراد تشویق شوند و در کنار مؤسسات دانش‌بنیان باشند، قطعاً از استعداد و توانایی آنها استفاده خواهد شد و ایده‌های آنها، بسیاری از گره‌ها را باز خواهد کرد و موجب رفع معضلات شهری خواهد شد.

با توجه به آلودگی هوا در کلان‌شهر اصفهان، هوای پاک کمتر از آنچه باید وجود دارد، در خصوص حفظ و نگهداری فضای سبز روش‌های مختلفی در بحث‌های بوم‌شناسی و نانوتکنولوژی وجود دارد که می‌توان راهکارهای علمی و فنی را از شرکت‌های دانش‌بنیان جویا شد و در تعامل با افراد تحصیل‌کرده نیز فعالیت‌های مفیدی انجام داد.

تبدیل ایده‌ها به فناوری زمینه‌ساز چه اتفاق‌هایی در کلان‌شهر اصفهان است؟

زمانی که ایده به فناوری تبدیل شود، قطعاً تولید نیز در کنار آن وجود دارد، اگر زمینه تولید فراهم شود، منجر به ایجاد اشتغال خواهد شد، در حال حاضر بسیاری از تحصیل‌کرده‌ها با مدارک و درجات بسیار علمی بالا و رتبه‌های خوب در شهر وجود دارند و اگر جامعه نتواند این افراد را جذب کند، جذب دانشگاه‌های خارج از کشور می‌شوند. تعامل افراد تحصیل‌کرده با شرکت‌های دانش‌بنیان مزیت‌هایی را برای شهر به همراه دارد، اگر این افراد تشویق شوند و در کنار مؤسسه‌های دانش‌بنیان باشند، قطعاً از استعداد و توانایی‌های آنها استفاده می‌شود و ایده‌های آنها بسیاری از گره‌ها را باز خواهد کرد و موجب رفع معضلات شهری خواهد شد.

کد خبر 566887

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.